Flashforge

http://www.reprap.org/wiki/Main_Page" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět
lubbez

1. 7. 2025, 11:37

Protože dvě 3D tiskárny jsou rozhodně málo, pořídil jsem si třetí. :D Né, že bych měl frontu práce pro ty dva Ultimakery, ale tloušťku 2,85mm většinou nové filamenty nepodporují. Všichni kolem mě si kupují Bambulaby tak jsem si měl možnost ty strojky prohlédnout od A1 přes P1S až k X1. Dost jsem uvažoval o P1S s nějakejma úpravama. Nakonec jsem kamarádovi vyměňoval trysku u Flashforge Adventurer 5 a bylo rozhodnuto, hned jsem jí koupil. K rozbalení jsem se dostal až včera a musím říct "dost dobré" :mrgreen: :mrgreen:
Precizní kovové díly, kvalita montáže opravdu dobrá a i uvedení do provozu bez nejmenších problémů. Plastových dílů minimum, místo kluzných ložisek kuličková. Slicer bude S3D nebo Orca. Teď udělám zakrytování a příště se "pochlubím" nějakám tiskem. No nekup to za sedmičku. :D
tisk_pred.jpg
tisk_po.jpg
Dawe

1. 7. 2025, 12:51

lubbez píše: 1. 7. 2025, 11:37 ... Plastových dílů minimum, místo kluzných ložisek kuličková. ...
Pekna cena. Tiskarnu neznam, snad bude dobre slouzit. Jen poznamka, ze u tiskaren treba plastova pouzdra vodicich tyci (napr. Igus) casto funguji lip jak linearni kulickova loziska. Jsou tissi a trvanlivejsi, lehci, nepotrebuji mazat....
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
lapa
medaile za lepsi forum

1. 7. 2025, 2:08

Civka s filamentem ma takovou tu kluznou brzdu, nebo se pri napinani/povolovani filamentu pri tisku nijak nesnizuje tah filamentu z civky - proste pouzito nejake reseni, ktere to eliminuje?
Ptam se kvuli tomu, aby se postupne navin neuvolnil natolik, ze se nakonec "zavity filamentu" zacnou presouvat po civce pres sebe, az se to sekne ... (obcas se to tady resilo - na ruznych tiskarnach).
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
lubbez

1. 7. 2025, 4:26

Ne nemá to žádný brzdný vehement. U Ultimakerů taky nic není, ale tam je silná struna a není s tím problém. Tady případně něco dodělám, stejně chci dát cívku z boku.
Odpovědět

Zpět na „Rapid prototyping - stereolitografie - 3D tisk - 3D skenery - RepRap a související projekty“