Tak pár dnů uteklo, cca 5 kilo filamentu vytisknuto.
Jak jsem psal na začátku, tiskárna je neuvěřitelně pevná. Ani při vysokých rychlostech nemá tendenci rezonovat. Koupil jsem si sadu běžných typů filamentů po 250g a přidal pár dalších. Výsledek tisku je bezezbytku srovnatelný s Bambulaby A, P a X. A teď kde je ten háček když tiskárna stojí jenom cca 8 tisíc?
Není zakrytovaná

a průvan překvapivě vadí i PETG, o ABS ani nemluvě. Tiskárna není stavěná z univerzálních dílů, ale vše jsou jednoúčelovky. Protože stejný základ používá více tiskáren, je na dílech pár otvorů navíc a ty jsem použil. (krásně se tam vejdou lisovací matice)
Pro lepší orientaci jsem do tiskárny dal světýlko. Stantardní pásková lišta podepřená tisknutým úhelníkem z ABS. Pásek musí být na 24V. Výsledek výborný.
Řídící deska je samozřejmě 32b a tak je k dispozici spousta fíčurek. Já tedy používám pouze LAN připojení, nastavení geometrie podložky pouze po vyžádání. Kameru jsem neinstaloval.
Asi jde o zvyk, ale docela mě prudí výměna filamentu. Jsem zvyklý na bowdeny u Ultimakerů, kde je vše automatické. Filament jsem nakonec přesunul ze zadní stěny na pravý bok. (je to lepší)
Největší "problém" je slicer. Originál se mi nelíbí vůbec. ORCA je lepší, dokonce i Bambu lze nakonfigurovat na Flashforge.

Prakticky od začátku používám Simpify3D, který jsem si koupil a fakt nelituju. Bohužel po nějakém čase vyšel upgrade na ver.5 a já blbec jsem si ho koupil. Okamžitě jsem přišel o druhou legální licenci (ver.4 byla na dvě PC), podstatně se změnil design a to je asi tak vše. Po zjištění všech "kladů" jsem firmě napsal, ať mi udělají zpět downgrade na V.4 a těch 100 doláčů, že maj za práci. Neurodilo se, nabídli mi slevu 20 USD na druhou licenci. V současnosti už se dá sehnat "upravený" Simpify, ale nejde mu nastavit typy tiskáren.
Pár fotek z úprav.

- lisovací_matička

- připojení kabelu

- osvětlení
- flash_3.jpg (15.81 KiB) Zobrazeno 507 x