Co jste dneska bastlili?
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Na té Z6II to funguje bohužel pouze tak jak jsem napsal. Zaostřím první snímek na blízku, nastavím počet snímků a pak ten bezrozměrný údaj krok zaostřování. Nic jiného nastavit nejde. Fotografování se zastaví až fotoaparát „docvaká“ počet snímků, nebo doostří na nekonečno. 

Tak dnes vyloženě klasický "bastl", ale zase myslím, že se povedl
Bylo to takové klasické "Nouze naučila Dalibora housti"
Práce na soustruhu s vypichováním velkých děr do velkých ocelových placek, takže lícní upínací deska místo univerzály no a na tu nešel použít originál kryt proti stříkání emulze. Dělat na tom nešlo, měl jsem emulze plný obličej
Takže nápad a od něj uběhlo pouhých 35 minut a bylo hotovo. Z bedny odpadu jsem vytáhnul 3 nějaké kousky plechu, jeden 3 mm ten jsem použil jako nosný a dva kousky 1 mm. Tu trojku jsem provrtal, konec zahnul krátce aby emulze nepřetékala ven. V regálku jsem našel dva pantíky, vzal jsem to přes svářečku, přibodoval panty, přivařil ručně přes válec ohnutý plech a bylo hotovo. Za pár kaček, zapár minut. Dokonce jsem to trefil, kryt jde krásně otevřít a otočit až nahoru a dole drží sám ve vzduchu bez nutnosti opěry tím, že dosedne přesně na tloušťku plechu. Zítra mi už do ksichtu voda stříkat nebude
Všem přeji mnoho zdaru, úspěchů a fajn nálady!
Hotový kryt proti emulzi na soustruh s unášecí deskou
Povedlo se, pasuje parádně, už jen přimontovat ke stroji
Pecka! Drží a správná velikost
Dokonce parádně odklápěcí pro výměnu obrobku

Práce na soustruhu s vypichováním velkých děr do velkých ocelových placek, takže lícní upínací deska místo univerzály no a na tu nešel použít originál kryt proti stříkání emulze. Dělat na tom nešlo, měl jsem emulze plný obličej

Takže nápad a od něj uběhlo pouhých 35 minut a bylo hotovo. Z bedny odpadu jsem vytáhnul 3 nějaké kousky plechu, jeden 3 mm ten jsem použil jako nosný a dva kousky 1 mm. Tu trojku jsem provrtal, konec zahnul krátce aby emulze nepřetékala ven. V regálku jsem našel dva pantíky, vzal jsem to přes svářečku, přibodoval panty, přivařil ručně přes válec ohnutý plech a bylo hotovo. Za pár kaček, zapár minut. Dokonce jsem to trefil, kryt jde krásně otevřít a otočit až nahoru a dole drží sám ve vzduchu bez nutnosti opěry tím, že dosedne přesně na tloušťku plechu. Zítra mi už do ksichtu voda stříkat nebude

Všem přeji mnoho zdaru, úspěchů a fajn nálady!
Hotový kryt proti emulzi na soustruh s unášecí deskou
Povedlo se, pasuje parádně, už jen přimontovat ke stroji
Pecka! Drží a správná velikost
Dokonce parádně odklápěcí pro výměnu obrobku
pettra> pekny
Mne taky stve, kdyz mi lita emulze do oci, ale kryt na trvalo na soustruhu nechci. Z prebytecneho krytu na vrtacku jsem si tak udelal oddelavaci. Je lehky a drzi tak dobre jen na silnych neodymech navrchu vreteniku. Odklapet jde, jen ten bezp. spinac je nezapojeny.
Na ubezne strane mam misto krytu kus gumoveho pasu ktery je dole svedeny do vany. Docela to funguje.

Na ubezne strane mam misto krytu kus gumoveho pasu ktery je dole svedeny do vany. Docela to funguje.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Dawe píše: ↑5. 7. 2025, 3:04 pettra> peknyMne taky stve, kdyz mi lita emulze do oci, ale kryt na trvalo na soustruhu nechci. Z prebytecneho krytu na vrtacku jsem si tak udelal oddelavaci. Je lehky a drzi tak dobre jen na silnych neodymech navrchu vreteniku. Odklapet jde, jen ten bezp. spinac je nezapojeny.
Ahoj kluci
Poptávali jsem na můj soustruh Weiller nějaká ozubená kola a byli velmi ochotni poslali seznam někde i ceny
Mimo jiné mi poslali i odkaz na ty vaše odklápěcí kryty na soustruhy toto nabízí na Weilera ale pasovalo by to i na podobně velké jiné soustruhy Třeba to někoho zaujme
Mají tam i různé spůsoby uchycení nevim tedy ceny to bude asi raketa ??
Ja tam tento kryt originál mám a občas semtam využiji sklopím ho
Odkaz na ty kryty :
https://email.seznam.cz/download/j/ADLc ... u=40353663
SCHAUBLIN 53, GACK K15 , Weiler Condor 81, RB40, Avia fnc 25, a další