Dílenský minijeřáb
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nevěděl byste prosím někdo o dodavateli (nebo sám vyrábíte) na dílenský minijeřáb? Včera jsem dával na soustruh lícní desku a usoudil jsem, že už je načase
Dílenských jeřábů je samozřejmě všude plno, ale já bych potřeboval domů jeřábek tak do 100 kg, s kladkostrojem (bez hydrauliky), který se dá strčit do kouta nebo zaparkovat k nějakému stolu. Ze všeho co se prodává trčí na všechny strany jekly a páky a hadice a nic lepšího jsem nebyl schopen najít.

Aleš Procháska
problem u dílenskejch jeřábu je že nohy přesahujou břemeno...pod auto s tim zajedeš...pod soustruh moc neprochaska píše: ↑15. 10. 2025, 10:06 Nevěděl byste prosím někdo o dodavateli (nebo sám vyrábíte) na dílenský minijeřáb? Včera jsem dával na soustruh lícní desku a usoudil jsem, že už je načaseDílenských jeřábů je samozřejmě všude plno, ale já bych potřeboval domů jeřábek tak do 100 kg, s kladkostrojem (bez hydrauliky), který se dá strčit do kouta nebo zaparkovat k nějakému stolu. Ze všeho co se prodává trčí na všechny strany jekly a páky a hadice a nic lepšího jsem nebyl schopen najít.
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nemám nádrž na emulzi, tak zajedu. Položím tu lícní desku na lože a dovezu suportem ke vřeteni, mám na to i takový dřevěný podstavec. Jenže naposled jsem ji tam dával tak před deseti lety a od té doby ta lícní deska neuvěřitelně ztěžkla
Ale kdyby existoval jeřáb bez nožiček, jen s protizávažím, tak bych se určitě nezlobil.
EDIT: Jo, jasně, chápu, standardní širokorozchodnou žirafu tam jednoduše nedám. Proto by se mi taky hodil nějaký "mini".

EDIT: Jo, jasně, chápu, standardní širokorozchodnou žirafu tam jednoduše nedám. Proto by se mi taky hodil nějaký "mini".
Aleš Procháska
Můžeš vyzkoušet moje řešení, jestli se ti to dispozičně vejde. Je tam výhoda že obsáhne téměř celou obdelníkovou dílnu, díky vysuvu ramene, a nemusíš řešit co je na zemi, nikde to nepřekáží. Případně můžu nafotit u jak mám udělaný kolejnice do kterých se zaklesne kvůli zvýšení nosnosti.
viewtopic.php?t=36998
Případně pokud něco mini, tak okopírovar Sky Hook
https://www.google.com/search?q=sky+hoo ... ws-wiz-img
viewtopic.php?t=36998
Případně pokud něco mini, tak okopírovar Sky Hook
https://www.google.com/search?q=sky+hoo ... ws-wiz-img
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...