Zásuvky v celém bytě na dvou jističích. jeden okruh v pohodě. Druhý špatný - ten co řeším. Zatím jsem ve stavu kdy vím o třech zásuvkách v serii za sebou v ložnici (nevím, kudy vedou dráty z jističe k nim, pouze vím, jak jsou mezi sebou propojeny - každá zásuvka přeruší jak zem, tak nulák, tak fázi, tedy drát do zásuvky pod šroubek a druhý zas od šroubku opět dál k další zásuvce). tyto všechny zásuvky na zemi svítí. v druhé místnosti jsem na krabici (foto v prvním příspěvku, odkud předchozí majitel vedl dvě zásuvky již v mědi, já přidal další, z téže krabice, čunárna ale fungovalo to). Dnes jsem v dané krabici vše odpojil (nulu, zem i fázi). proměřil přivedenou Al zem vůči Al nule a cca 55 V. Doutnavka na zemi svítí. Mezi touto krabicí a jističem už snad žádná zásuvka není, nevím o žádné jiné. Další dál od krabice jsme odpojil již v krabici, takže dál asi chyba nebude. Bohužel nevim, kde a jak je rozvětvení mezi ložnicí a pokojem.
Co mne napadá- dělal se tam před týdnem podhled. ale nájemník mi teď řekl, že mi vlastně zapomněl říct, že ho už dřív kopla trouba když se jí chytil a opřel se zároveň o sporák
Jinak, dělá to i když vypnu všechny ostatní jističe
PS: napadlo mne dotáhnou do kuchynských zásuvek zem z druhého okruhu, to je realizovatelné bez kopání ve zdi, v liště pod soklem. Další čunárna. V ložnici už je to horší, není moc odkud.