Prototyp adaptéru (to MDF prkénko) - abych nemusel sundavat vřeteno, když si chci kreslit. Vypadá to srandovně, ale funguje to.
T.
Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Ohrada pre cirkusovú ťavu je na mieste a zakrytovaná.

Vzdy som tvrdil, ze ak nieco musi byt presnejsie ako na dve desatiny, je to zle navrhnute. Tak toto muselo sediet na stotinu - v hriadeli je otvor - 0,01 mm, aby sa dal nalisovat ten tensi, v hliniku rovnako a z druhej strany tie 4 hackove diery museli byt tak presne, aby tam siel suvne a bez vole zasunut protikus. A este ten obvod okolo hackovych dier je tiez hackovy. 2,5 hodiny roboty
A prdel je, ze to dava ta moja krpata fv25 cnca

Tak hotovo. Krasne to do seba pasuje. Okrem vypalkov a dratorezu komplet moja vyroba

Vzdy som tvrdil, ze ak nieco musi byt presnejsie ako na dve desatiny, je to zle navrhnute. Tak toto muselo sediet na stotinu - v hriadeli je otvor - 0,01 mm, aby sa dal nalisovat ten tensi, v hliniku rovnako a z druhej strany tie 4 hackove diery museli byt tak presne, aby tam siel suvne a bez vole zasunut protikus. A este ten obvod okolo hackovych dier je tiez hackovy. 2,5 hodiny roboty

Tak hotovo. Krasne to do seba pasuje. Okrem vypalkov a dratorezu komplet moja vyroba

Je to bastlení za pár posledních týdnů...
Přestavba jednoúčelového polohovadla na profibusu na CNC plazmovou řezačku na QTplasmaC.
Chce to ještě doladit řezné parametry, ale jinak všechno chodí...
No a pár věcí jsem se u toho samozřejmě naučil, jako třeba:
- jak ovládat FESTO servo kontroléry přes STEP/DIR
- Není třeba se bát oslovit FESTO podporu, ikdyž jsem od nich komponenty nekupoval, poradí.
- MESA karta je super a MESA electronic poskytují perfektní technickou podporu
- HF zapalování plazmy je fakt zlo a blow-back je mnohem lepší
- (skoro) první výrobek patří manželce - ale to jsem už věděl
Přestavba jednoúčelového polohovadla na profibusu na CNC plazmovou řezačku na QTplasmaC.
Chce to ještě doladit řezné parametry, ale jinak všechno chodí...
No a pár věcí jsem se u toho samozřejmě naučil, jako třeba:
- jak ovládat FESTO servo kontroléry přes STEP/DIR
- Není třeba se bát oslovit FESTO podporu, ikdyž jsem od nich komponenty nekupoval, poradí.
- MESA karta je super a MESA electronic poskytují perfektní technickou podporu
- HF zapalování plazmy je fakt zlo a blow-back je mnohem lepší
- (skoro) první výrobek patří manželce - ale to jsem už věděl
A prdel je, ze to dava ta moja krpata fv25 cnca

[/quote]
hezké zařízeníčko a co to bude dělat ?

[/quote]
hezké zařízeníčko a co to bude dělat ?
To je End of Line v automatickej robotickej stanici. Bude do toho búrať robot
Povodne som mal ten spodok dimenzovaný na celkom slušné jeby, ale vraj to bolo ťažké, tak som to odľahčil. Predpokladám, že teraz pre zmenu po pár desiatkach cyklov prasknú tie unášače. Nechcelo sa mi to už počítať, ukol znel jasne, musí bejt lehky za kazdou cenu
Je to aspoň navrhnuté tak, aby sa tá spodná časť dala relatívne ľahko rozpojiť a povymieňať veci.