Zdravím, stal jsem se majitelem soustruhu boley e2 z obrázku. Soustruh je v super stavu, byl používán jen na montáži na dokončovací práce. K soustruhu mám ještě nějaké nože, trny, kleštiny 2,5 - 13mm, také nějaké náhradní díly.
Mám pákového koníka, kde je ale upínání na kleštiny - závit M12x1, rád bych ale používal standartní příslušenství s kuželem MT1 nebo MT2. Napadlo mě tedy udělat redukci tzn. vnější tvar kleštiny a uvnitř kužel. Je to dobrý nápad? Další možnost co mě napadla je místo klasického kuželu používat válcovou stopkou a tu upínat do kleštiny v koníku.
Chybí mi bohužel nožová hlava, mám možnost si jí vyrobit, ale chtěl bych se zeptat jaký typ by byl nejlepší? Koukal jsem po klasické na jeden nůž, nebo otočnou na 4 nástroje, případně koupit nějakou rychlovýměnnou.
Soustruh má upínání kleštin ve vřetenu pomocí šroubu, ale z druhého soustruhu mám i rychloupínací mechanismus, myslíte že je lepší šroub nebo ten rychloupínák?
Poslední věc na kterou bych se rád zeptal je, jestli někdo nemá nějaký manuál nebo katalog, bohužel jsem toho o tomto typu soustruhu moc nenašel, hlavně bych rád věděl jaké byly možnosti různých přípravků atd.
Soustruh budu používat na hobby soustružení malých dílů.
Děkuji.
Soustruh Boley E2
Ahoj
Krásný kousek, gratulace
Na jednokusovku je lepsi sroub, na seriovku rychloupinak, byt tebou necham oboje a uvidiš provozem. Tenhle soustruh nemusel mit klasickou nozovku, nuz se upinal primo, myslim ze ten sroub s ctyřkridlovou matkou by tomu odpovidal. Fotka je z netu pro predstavu.
Krásný kousek, gratulace
Na jednokusovku je lepsi sroub, na seriovku rychloupinak, byt tebou necham oboje a uvidiš provozem. Tenhle soustruh nemusel mit klasickou nozovku, nuz se upinal primo, myslim ze ten sroub s ctyřkridlovou matkou by tomu odpovidal. Fotka je z netu pro predstavu.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz