polyetylenova pena

Technologicke postupy a měřidla v dílně
Odpovědět
TOMI BOY

7. 7. 2010, 8:40

zdravicko majstry, vo firme ideme frézovat polyetylenovu penu konkretne AP10021, AP4527, AP3024 vsetko od firmy YATE FOAM ak to dajako pomoze. nemate dajaky typ na nastroje akymy by to slo frézovat. Podotykam jedna sa o 3D frézovanie gulovou alebo rádiusovou frézou. pripadne ake rezné podmienky by ste skusili odporucit :?: Nieco uz mam v hlave :idea: ale niesom si isty. DIKY za RADY

TOMI
kalin.oleg
Kontaktovat uživatele:

8. 7. 2010, 7:18

Jednoznacne jednobrita freza.
Otacky tak cca vela a posuv uz nastavis. Este je dobre, ked ma freza lavotocivu skrutkovicu, bude pritlacat obrobok k stolu a nebude ho dvihat.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
QNX
Kontaktovat uživatele:

8. 7. 2010, 8:25

Přesně tak jsem uvažoval při frézování PUR pěny. Vzal jsem jednobřitou frézu o průměru 20 a délce cca 150mm Otáčky jse nastavil na "cca vela" a pustil mašinu ........ hned jsem to zastavil. Ta fréza je nevyvážená a vřeteno mi dost nadávalo :oops: Tak bacha na to "cca vela" :-)
TOMI BOY

9. 7. 2010, 6:35

kalin.oleg píše:Jednoznacne jednobrita freza.
Otacky tak cca vela a posuv uz nastavis. Este je dobre, ked ma freza lavotocivu skrutkovicu, bude pritlacat obrobok k stolu a nebude ho dvihat.
no co sa tyka otaciek som dal cca najviac 10000ot/min :D a ta freza to si myslel asi s negatyvnou geometriaou skrutkovice :wink: pokial som spravne pochopil
TOMI BOY

9. 7. 2010, 6:42

QNX píše:Přesně tak jsem uvažoval při frézování PUR pěny. Vzal jsem jednobřitou frézu o průměru 20 a délce cca 150mm Otáčky jse nastavil na "cca vela" a pustil mašinu ........ hned jsem to zastavil. Ta fréza je nevyvážená a vřeteno mi dost nadávalo :oops: Tak bacha na to "cca vela" :-)
nevivazenosti sa nebojim ani nicoho podobneho je to totiz hrubovaci CNC stroj a zniesol uz fakt vela. skor mi ide o to ze ta pena je tvrdosti cca puding. asi len 2x pevnejsia nez spongia na riad takze mi ide hlavne o to aby to neuhybalo, ak pouzijem nastroj s pozitivnou skrutkovycou namota mi to nan ak s negatyvom odtlaci, v oboch pripadoch je vysledok nieco uplne ine nez som chcel ja :) . dostal som zopar typu ako na to napr pravidelne pocas obrabania kropit tekutym dusikom udajne sa to tak naozaj vyraba pripadne mrazit suchym ladom udajne obe metody celkom slusne funguju a obraba sa to potom jedna radost aj platkovou frezou a ta pena sa sprava takmer ako mosadz len je to sakramensky krehke. este jedn typ som dostal. tiez to najprv zmrazit dusikom a potom technickou brusmou frezou s diamantovim alebo keramickym zrnom to obrabat. tak co vy na to mohlo by to fungovat.
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“