Ahoj, zkoušel jsem najít nějaké téma na použití lineárních pravítek na domácím cnc, ale marně.
Uvažuji o koupi desky Centroid AcornSix ( https://shopcentroidcnc.com/acornsix-cnc-controller/) , ke které jsou připojit pravítka pro odměřování, ale zajímalo by mne, zda to zde někdo používá. Myslím, že by to mohlo být lepší než použít serva s enkodéry. Eliminovalo by to vůle a nepřesnosti v šroubech. Má někdo zkušenost? Děkuji
Použití odměřovacích pravítek na CNC
zaujima ma, ako na to pod LCNC
ja to mam tak, ze enkodery servomotora davaju LCNC spatnu vazbu o polohe (z PID ? )
treba dat karte MESA (7i95T) dalsiu polohovu slucku (ako?) , alebo nejako zakomentovat udaje o polohe z enkoderov serva v hal subore ?
pripadne nejaky hal subor ,ako priklad, by nebol , alebo odkaz na nejaky prispevok, ktory by mi to pomohol pochopit . dik za pripadnu pomoc
nechapem to
nevedel by si mi poslat cast tvojho hal suboru?
staci iba jedna os , ako mas rieseny PID serva a ako enkoder pravitka .
bez prikladu to nepochopim.
nevedel by si mi poslat cast tvojho hal suboru?
staci iba jedna os , ako mas rieseny PID serva a ako enkoder pravitka .
bez prikladu to nepochopim.
to znamena nepouzivat rezim polohy, ale rychlosti ?Encodery si bude pouzivat pouze servopack pro regulaci rychlosti
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Je dobre zacit studiem jak se serva ridi.
Na kazdem i step dir servu je rychlostni smycka. Proste encoder nezapojuj do mesy. Zapoj tam misto nej pravitka. Nebudes merit polohu na hrideli za kterou je jeste prevod/sroub/matice. Vsude nepresnosti vule dilatace materialu pruznost. Ale primo na stole.
Na kazdem i step dir servu je rychlostni smycka. Proste encoder nezapojuj do mesy. Zapoj tam misto nej pravitka. Nebudes merit polohu na hrideli za kterou je jeste prevod/sroub/matice. Vsude nepresnosti vule dilatace materialu pruznost. Ale primo na stole.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
nemam zapojeny encoder serva do MESY - ten je zapojeny do driveru serva - tak to dodavaju ako servokit.
je tam moznost snimat z konektora driveru aj signaly enkoderu serva , ale to nevyuzivam
cize takto? :
nastavit servodriver na rychlostny mod a nie polohovy, zapojit pravitka ma mesu a nakonfigurovat PID z encoder pravitiek ? tym padom by to nemalo vibrovat ?
niekde som ovsem videl aj dvojitu spatnovazobnu slucku- uz si moc nepamatam a ani tomu nerozumiem , ale nieco ako zadefinovane pid.x a pid.x- externe ...
ak by ste niekto mal nejaky link, ci napad, nehanbite sa
je tam moznost snimat z konektora driveru aj signaly enkoderu serva , ale to nevyuzivam
cize takto? :
nastavit servodriver na rychlostny mod a nie polohovy, zapojit pravitka ma mesu a nakonfigurovat PID z encoder pravitiek ? tym padom by to nemalo vibrovat ?
niekde som ovsem videl aj dvojitu spatnovazobnu slucku- uz si moc nepamatam a ani tomu nerozumiem , ale nieco ako zadefinovane pid.x a pid.x- externe ...
ak by ste niekto mal nejaky link, ci napad, nehanbite sa