Boční vrtání - rozteč s tolerancí +/-0.01 mm

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
martasg1
Sponzor fora

23. 11. 2025, 10:17

Na schaublinovi s pravítkama to udělá v pohodě s TK nástrojema, pokud se dodrží teplota v místnosti a směr najetí a nekýchne se u toho :lol:
Ale schaublinek něběží :D probíhá na něm již pár let údržba :lol:

Někde jsem měl na youtube video s hodinkama jak MPGčkem šoupu tisícinu sem a tisícinu tam ve všech osách. Je to trochu úchylný, ale je to tak. Jsou mašiny co tohle dokážou i v dílenských podmínkách a málo kdo se s tím fyzicky potká někde v provozu. Lidi kolem Hermle to asi také znají... tisícina sem tisícina tam :lol: Jednou jsem si říkal k čemu je mi to dobrý, že mám stroj s takovou přesností, když pak vrtám do extrudovaných profilů no a už to po letech vím... k ho*nu :lol: :idea: přesnou práci, kterou by někdo potřeboval pravidelně tady v ČR neseženu a nebo to nezaplatí. Tak jsem teď šťastnější u Haase s přesností v desetinách a s minimálními provozními náklady na hodinu.
CNC obrábění :shock:
RaS

24. 11. 2025, 6:54

pokud ti HAAS na 4cm (nebo kolik byla ta rozteč) dělá s přesností v desetinách tak je něco hodně špatně

jinak máš samozřejmě pravdu na výrobek dle zadání potřebuješ minimálně nové Shaubliny, MoriSeiky DMG a podobné stroje aby se ospravedlnila cena takové kraviny a 3 strany plků :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Modros

24. 11. 2025, 7:56

samozřejmě bych to vrtal ve vakuu a stavu beztíže...už jen gravitace by mohla ovlivnit
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
jean

24. 11. 2025, 8:06

Neviem, co mas s tym haasom, ale nas reaguje na 0,002 mm na hodinky. Akurat nema tuhost, aby to udrzal v zatazi. Dost ma prekvapilo, ze par tisicin sa to uhne, ak sa opriem o vonkajsie dekle :mrgreen:
https://www.facebook.com/share/17nDvFSHyd/?mibextid=wwXIfr
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“