Boční vrtání - rozteč s tolerancí +/-0.01 mm

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
martasg1
Sponzor fora

23. 11. 2025, 10:17

Na schaublinovi s pravítkama to udělá v pohodě s TK nástrojema, pokud se dodrží teplota v místnosti a směr najetí a nekýchne se u toho :lol:
Ale schaublinek něběží :D probíhá na něm již pár let údržba :lol:

Někde jsem měl na youtube video s hodinkama jak MPGčkem šoupu tisícinu sem a tisícinu tam ve všech osách. Je to trochu úchylný, ale je to tak. Jsou mašiny co tohle dokážou i v dílenských podmínkách a málo kdo se s tím fyzicky potká někde v provozu. Lidi kolem Hermle to asi také znají... tisícina sem tisícina tam :lol: Jednou jsem si říkal k čemu je mi to dobrý, že mám stroj s takovou přesností, když pak vrtám do extrudovaných profilů no a už to po letech vím... k ho*nu :lol: :idea: přesnou práci, kterou by někdo potřeboval pravidelně tady v ČR neseženu a nebo to nezaplatí. Tak jsem teď šťastnější u Haase s přesností v desetinách a s minimálními provozními náklady na hodinu.
CNC obrábění :shock:
RaS

24. 11. 2025, 6:54

pokud ti HAAS na 4cm (nebo kolik byla ta rozteč) dělá s přesností v desetinách tak je něco hodně špatně

jinak máš samozřejmě pravdu na výrobek dle zadání potřebuješ minimálně nové Shaubliny, MoriSeiky DMG a podobné stroje aby se ospravedlnila cena takové kraviny a 3 strany plků :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Modros

24. 11. 2025, 7:56

samozřejmě bych to vrtal ve vakuu a stavu beztíže...už jen gravitace by mohla ovlivnit
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
jean

24. 11. 2025, 8:06

Neviem, co mas s tym haasom, ale nas reaguje na 0,002 mm na hodinky. Akurat nema tuhost, aby to udrzal v zatazi. Dost ma prekvapilo, ze par tisicin sa to uhne, ak sa opriem o vonkajsie dekle :mrgreen:
https://www.facebook.com/share/17nDvFSHyd/?mibextid=wwXIfr
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 11. 2025, 12:11

Já si nemyslím, že by to tady byla banda ukecaných nefachčenků. V podstatě všechny příspěvky, co tu zazněly, jsou celkem rozumné, a na základě vlastních neblahých zkušeností varují toho, kdo by se chtěl unáhleně pustit do tohoto setinového dobrodružství. Přece uživatelka Tereza, která to poptávala, sama zdůrazňovala, že na těch přísných tolerancí se bude trvat, a že není možné je rozvolnit. Přeloženo do jazyka těch, kteří se obráběním živí - zákazník tě bude jebat ( :oops: ) a dost pravděpodobně na základě toho se bude chtít vyhnout fakturaci, nebo bude chtít aspoň nekřesťanskou slevu. Nedivím se, že se do toho nikomu nechce. Ani RaSovi :lol:
Petr Spáčil
Modros

24. 11. 2025, 12:23

Ja sem přímo přesvědčenej že je tu spousta netahavejch níčemů :lol:
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
RaS

24. 11. 2025, 12:24

RaS už nedělá vůbec nic, nestíhám ani pro sebe... :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“