Ahoj,
skúsim poradiť:
1,2. Fotografia: označený otvor je kužeľový kolík s vnútorným závitom, bežným metrickým. Taký istý máš označený aj na fotke č.7. Cez kolík normálne olej nemôže presakovať, pretože diera je slepá. Takže ak vynecháme možnosť, že kolík niekto pred tebou krížom prevŕtal (čo asi neurobil, ale skontroluj), olej cez dieru presakovať nemôže. A okolo kolíka iba ak nieje dobre doklepnutý. Skôr by som povedal, že to čo pokladáš za priesak je hromadenie oleja v otvore kolíka a olej tam iba steká z iného miesta.
3, 4 Fotografia: za remenicou je domček ložiska, ktorého kryt funguje zároveň ako zábrana pred výtokom oleja (určite nie dokonalá, ale vytekať prúdom by nemal). Tú remenicku zrejme niekto už pred tebou mal dole, originálne na nej nieje taká šišatá podložka ako na fotke, ale hrúbší prítlačný krúžok s osadením na hlavu inbusu. Daj ju dole a pozri sa, kde je problém. Možno je spodok domčeka naplnený nejakým bordelom a olej miesto odtekania nazad do skrine cáka von. Alebo kryt domčeka pri oprave neutesnili a podteká cez spoj.
5. skús dotiahnuť skrutky, ale povedal by som že tento kryt dakto mal dole a hermetiková pasta ktorou to bolo pôvodne zatesnené sa vydrolila a teraz to tečie.
6. Medené rúrky oprav ako ti poradili kolegovia. Na internete (kupil som aj v Lidli) dostať sadu na temovanie medených rúrok za pár drobných. každopádne ak tečú spoje, daj rúrku dole a pozri sa, či jej dačo je a netečie ti to z miesta kde je fiting naskrutkovaný. Tesnenia sú tam hliníkové, ja som dal nové tiež z hliníka. Oproti medeným sú mäkšie, menej hrozí strhnutie závitu pri doťahovaní. Na mojom stroji bola pri dajakej oprave polovica vymenená za fíbrové a tiež to 30 rokov nerobilo žiaden problém, tlaky sú tam malé, mazací systém je otvorený.
Častým miestom priesakov sú olejoznaky - vyskrutkuj ich, vyčisti a daj nové tesnenie z olejovzdornej gumy, alebo kľudne červený silikón. Rovnako zatesni aj tie malé prírubky čo sú na suportovej skrini, tade olej presakuje bežne.
Na suporte zospodu a zboku je niekoľko skrutiek, ktorých otvor je krížom až do olejovej nádrže a olej presakuje cez závit. Ja som vypustil všetok olej, do otvoru strčil kus handry ako knôť a nechal vaňu niekoľko dní "dotiecť". Potom som všetky skrutky zospodu vybral, vyčistil a skúsil drátom kde sú otvory krížom. Tam strekni čistič brzd, na skrutku daj tesniacu pastu alebo červený silikón a zaskrutkuj nazad. Tak isto treba dotesniť telesom olejovej pumpy zospodu suportu.
Tento postup pomohol mne, ak by to nestačilo bude treba suportovú skriňu rozobrať a pretesniť aj veká (tiež ich dakto v minulosti už mohol mať dole a tesnenia sú v háji).
Dobrá rada na záver: Mať 17 znamená mať veľké odhodlanie, ale obvykle nedostatok skúseností. Píšem to hlavne preto, že aj ja, ako mnoho iných, som si takým obdobím "veľkých" rozoberaní (obvykle z nezdárnym koncom) prešiel. Nepúšťaj sa do rozoberania ničoho čo je komplikovanejšie bez rady so skúsenejšími. Niekedy sa tak triviálne vyzerajúca oprava zmení na nočnú moru, na tento stroj nezoženieš ako náhradný diel nič okrem šróbov, nevyrába sa viac ako polstoročie a fabrika je tiež vyše 20 rokov zavretá.
Každopádne stroje z tohoto obdobia niesú nikdy úplne bez priesakov, nech to utesníš akokoľvek. Handra po ruke je nutnosť

.
Prajem ti veľa zdaru, Andrej.