Ra Rz zrkadlo....
bohuzial kolegovia maju pravdu. bezna mechanika ( rozumej nova masina vie opakovane pracovat do 0.01 ) a to tak 50/50

na super hig ultra tuti fruti zrkadlo /RA RZ/ potrebujes brusku a aj to neviem neviem

Zajímavé, smím vědět do jaké mašiny (výrobce a typ) a jak jsi to upínal a co jsi na té vodící tyči měřil a čím (digitální posuvka, pasametr, úchylkoměr, atd....) ?Kutyl píše:Ešte jedna poznámka. Minule som upol do mašiny kalenú, hladučkú (30mm priemer) vodiacu tyč od renomovaného výrobcu. Niečo tak krivé a hrbaté tam už dávno nebolo.
Kutyl píše:Tyč bola dodaná pod značkou Scneeberger. Upnutá do 6 čeľusťového nastaviteľného skľučovadla, vystredená na hádzavosť 0,002mm, na druhej strane zhodou okolností ostal strediaci otvor, ten som podoprel koníkom s hrotom (T.I.R. 0.003mm). Hádzavosť meraná po celej dĺžke meraná digitálnym odchýlkomerom Mytutoyo (rozlíšenie 0,0005mm chybovosť 0,002mm). Už napohľad pri malých otáčkach vodiaca tyč bola oblúk, v strede 500mm tyče T.I.R. 1,7mm. Upnuté v mašine EMCOMAT 14D. Odchýlky priemeru merané žiaľ len digitálnym mikrometrom KINEX. Výraz superdural nie je z mojej hlavy používajú ho ako termín strojnícke tabuľky.
votrelec píše:upol konikom na min. 5bar a on sa čuduje že to bolo prehnute?
WTF?
tolerancia sústruženia na 0,003hádzanie upnutia 0,002 ste mimo povolenú mez pre kruhovitosť, .............