Díky za nabídku, dnes jsem si pro něj dojel, stál mě 20 eur + 60km benzínu + musím dodat kondík a vrtulku, to tam chybělo (zadní kryt mám, jen je teď dole). Šlape, pojistky drží. V čem má spočívat nižší spolehlivost 1f motoru? Projeví se horší momentová charakteristika na pásové brusce? Dík, T.
Jednofázový asynchronní motor 1.5kW s kondenzátorem
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně je tam problém ten kondenzátor, ten postupně ztrácí kapacitu průrazy, až se jednoho dne motor vůbec neroztočí.
Koukám na ten štítek, není tam 2x25uF? Některé motory mají kondenzátory dva jeden na rozběh a druhý na trvalý chod. Pozná se podle toho, že při roztočení to v něm cvakne a má samozřejmě i jinak zapojenou svorkovnici s tím přepínačem.
Koukám na ten štítek, není tam 2x25uF? Některé motory mají kondenzátory dva jeden na rozběh a druhý na trvalý chod. Pozná se podle toho, že při roztočení to v něm cvakne a má samozřejmě i jinak zapojenou svorkovnici s tím přepínačem.
Aha, tak pokud je toto hlavní problém co se spolehlivosti týče, tak pak jsem v klidu, to si dokážu ohlídat.
Ano, je tam 2x25uF, ale je to tak imho jen proto, že s tím počítá konstrukce, vevnitř se zapojují paralelně, viz originální popis zapojení a nová specifikace, kde píší C=50uF a že jde o motor bez rozběhového kondenzátoru.
Dík, T.
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 14. 1. 2026, 9:43, celkem upraveno 1 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Vrtule je snad na všech motorech stejná.. Můžu zítra hodit voko do skladu,, máme tam MEZ a Siemens, a podle paměti jsou na pohled jak z jednoho lisu. Průměr o něco menší, než je příruba (ložiskové víko) na motoru a výška cca o 5 mm nižší než je prostor pod krytem. Lopatek 6, osm asi fakt ne.. k hřídeli je výška lopatek snížená. Vyfotím.
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Ó, zajímavé, dík! Podle rozměrů (H = 90mm, C = 25mm) by to byl tento kousek: https://www.elektro-motory.cz/ventilato ... /?cid=2722 Otáčky od 750 do 2800, to se pak ještě nějak upravuje-nastavuje (pokud to chladí dost už při 750ti, přece to nebude funět u 2800 čtyřikrát víc pro nic za nic)..?
Ď, T.
Ď, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
podle mě reálně ty 2a 4poly budou mít třeba 6 lopatek a ty 6ti a 8polový motory pak třeba 8, ale prumery budou v podstatě vždy stejný blížící se maximu průměru té plechové krytky, tak možná proto jako ND nabízejí všechno stejný
já tady mám 8pol a ten jich má 10, bude záležet asi i na výrobci
já tady mám 8pol a ten jich má 10, bude záležet asi i na výrobci
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
To budeš moc hodnej, dík! Sorry, že odpovídám až teď, prvně jsem si tvé odpovědi nevšiml..Jiří M píše: ↑14. 1. 2026, 4:01 Vrtule je snad na všech motorech stejná.. Můžu zítra hodit voko do skladu,, máme tam MEZ a Siemens, a podle paměti jsou na pohled jak z jednoho lisu. Průměr o něco menší, než je příruba (ložiskové víko) na motoru a výška cca o 5 mm nižší než je prostor pod krytem. Lopatek 6, osm asi fakt ne.. k hřídeli je výška lopatek snížená. Vyfotím.
Dík oběma, T.