zabývám se výrobou schodišť. Přišel jsem o subdodavatele šprušlí a také dřevěných zátek. Dříve než si pořídím svoje CNC napadlo mě, zdali by se tu nenašel nějaký CNCčkař
Dřevěné zátky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Dobrý den,
zabývám se výrobou schodišť. Přišel jsem o subdodavatele šprušlí a také dřevěných zátek. Dříve než si pořídím svoje CNC napadlo mě, zdali by se tu nenašel nějaký CNCčkař
, který by mi za úplatu mohl tyto zátky frézovat. Tloušťkovaný materiál na 10mm bych dodal, jednalo by se o kruhové zátky 50mm a 16mm. Materiál dub a jasan. Děkuji za vaše případné nabídky spolupráce.
Ty zátky jsou kruhové.. nevím, abych nějak neporušoval pravidla fora..ale mužete mi poslat kontakt a já vám pošlu třeba výkres a nebo prostě fotky. Je to velmi jednoduchý výrobek. Na schodiště jich potřebuji tak 40-50 kusů a dělám cca 50 schodišt ročně..takže by to bylo tak 2000 kusů dub a 2000 kusů jasan. Asi idealní by byl ten soustruh.., ale tam se to dřevo musí lepit podélně, aby vyhovovala kresba. Moje představa, pokud bych si je vyráběl sám. Koupil bych si nějakou malou gravírovací frézu a pak vyrobil plátek ze dřeva tak 10x20cm. Ta fréza svrchu by tam pak obkroužila průměr a ta zátka by se vylomila až bude potřeba použít. A nebo pak druhá varianta, že by se udělala zátka s dvěma průměry . .jeden na otvor a druhý jako jakýsi klobouček. tam by potom nebylo potřeba řešit napřesno průměry, ale zase je to pracnější a bylo by potřeba ty zátky ještě pěkně zakulatit z pohledové strany.
to nejde taková obvyklá věc koupit? je to atyp, nebo je to o ceně?
https://www.simek.eu/vlcek-krytka-ozdobna-dub-15/
https://www.simek.eu/vlcek-krytka-ozdobna-dub-15/
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Roky mi to vyráběli v jedné firmě, ale ta teď změnila majitele a jde to z kopce. Tyhle kloboučové varianty nejsou designově nic moc. Navíc potřebujeme průměry 50mm především. Z podélného dřeva se dá vyrobit zátkovníkem, ale není to přesné a musí se to do otvoru lepit.. lepší by bylo to udělat CNC napřesno, jako samosvorný spoj. Stačila by na to i malá stolní CNC frézka.
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Přesně toto jsme měli ve výrobním programu pro jednoho dodavatele. Takže by nebyl problém to vyrobit. Běžně jsme to dělali z materiálu o síle 10 - 15 mm hoblovaného a povrchově broušeného (to si dodával odběratel) - z toho se řezaly čtverce o požadovaném průměru a z nich se zátka soustružila. Vnější a vnitřní průměr, s přesností +- 0,2 mm
Co si ještě pamatuji, tak se z boku vrtala malá dírka pro vložení gumičky. Ta měla zajistit těsnost zátky.
Nebyl by pro mě problém uvedenou sérii sjet. Pokud budete mít zájem, tak mě kontaktujte na tel. 777912491, nebo na mailu info@rstick.com. Něco málo z té doby mám zde: https://rstick.eu/cs/9-krytky - ty krytky, co požadujete tam ale nejsou. Možná bych mohl nějaký vzorek ještě vyhrabat.
Co si ještě pamatuji, tak se z boku vrtala malá dírka pro vložení gumičky. Ta měla zajistit těsnost zátky.
Nebyl by pro mě problém uvedenou sérii sjet. Pokud budete mít zájem, tak mě kontaktujte na tel. 777912491, nebo na mailu info@rstick.com. Něco málo z té doby mám zde: https://rstick.eu/cs/9-krytky - ty krytky, co požadujete tam ale nejsou. Možná bych mohl nějaký vzorek ještě vyhrabat.
já vím o dřevě jen to, že hoříBeast007 píše: ↑11. 1. 2026, 10:04 Roky mi to vyráběli v jedné firmě, ale ta teď změnila majitele a jde to z kopce. Tyhle kloboučové varianty nejsou designově nic moc. Navíc potřebujeme průměry 50mm především. Z podélného dřeva se dá vyrobit zátkovníkem, ale není to přesné a musí se to do otvoru lepit.. lepší by bylo to udělat CNC napřesno, jako samosvorný spoj. Stačila by na to i malá stolní CNC frézka.
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Dobrý den,R - stick píše: ↑12. 1. 2026, 7:15 Přesně toto jsme měli ve výrobním programu pro jednoho dodavatele. Takže by nebyl problém to vyrobit. Běžně jsme to dělali z materiálu o síle 10 - 15 mm hoblovaného a povrchově broušeného (to si dodával odběratel) - z toho se řezaly čtverce o požadovaném průměru a z nich se zátka soustružila. Vnější a vnitřní průměr, s přesností +- 0,2 mm
ano to je přesně, to co hledám a potřebuji. Roky mi to vyráběl pan Buchta z Višňové. Ozvu se Vám telefonicky. Děkuji
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No - to je právě ten problém. Krytek seženeš spoustu - ty jsou ale vyráběny klasicky úpichem z hranolu, nebo kulatiny. Jenomže na schody, když chceš zakrýt montážní otvory, potřebuješ krytku, kde jdou leta rovnoběžně s lety materiálu schodiště. V tomto případě se to dělá tak, že si vyhobluješ laťku, nebo prkno o síle cca 13 mm, rozřežeš ho na čtverečky, ten upneš do soustruhu a osoutružíš.
Takovou krytku neseženeš v žádném obchodu. Samotná výroba je totiž dost pracná, protože ji musíš dělat kus po kuse. A navíc musíš znát fígl, jak to upnout a hlavně odsoustružit tak, aby perfektně fungovala.
tak jsem zase o něco chytřejší,
já jsem měl asi líného truhláře, já mám klasické krytky
já jsem měl asi líného truhláře, já mám klasické krytky
to se upne jen nějak letmo tlakem koně do univerzály a sjede se to v celé šířce najednou, nebo na 2x?