Linuxcnc vs SSERIAL

fupe

24. 1. 2020, 9:17

Mex píše: 24. 1. 2020, 9:07 Snad se fupe nanaštve, že jsem to pro CZ_Pascala přebalil do ZIPu.
Jako obvykle je to od fupeho dobrá práce. :)
stm.zip
Dik. byl sem se ženou na vodní dýmce a teprve teď sem přišel domu. :D
M
CZ_Pascal

25. 1. 2020, 7:24

Kucí děkuju oběma.

Přiznám se bez mučení, že nevím kdy se k tomu dostanu, ale takové poklady je třeba schraňovat až nadejde ta sváteční chvíle volného času a budu to moct zkusit prostudovat a rozjet.
Meki

5. 2. 2026, 6:16

Díky za tohle vlákno, hodně pomohlo.

Už u toho pár dní sedím, kouří se mi z hlavy ale podařilo se mi rozblikat ledku :lol:

Narazil jsem na nějaké nejasnosti v chování LinuxCNC když poslouchám mou 7i73:

1, moje verze LinuxCNC ( 2.9.8 ) při startu režimu (v discovery po 0xBB) čte nejdříve PTOC parametry, což by mělo být ve výsledku jedno ale je to k zamyšlení a způsobuje to možná následující jevy:

2, u GTOC když čte parametry 0xB0 tak se zasekne, vrátí se a začne číst sadu parametru (řádek) znovu (nedočtené řádky jsem označil červeně). Kromě delšího času čtení to ale asi ničemu nevadí

3, u některých sad parametrů nečte string s popisem a hned skočí do další sady parametru (označeno žlutě). Chybí mi tak Output, Input, ENC, enc a NVBaudRate. Kromě NVBaudRate mi ale v Halshow nic nechybí. Možná to je tím že LinuxCNC již tyto parametry načetl v PTOC (parametry v PTOC mají stejnou ADDRESS OF PARM) a tak si název přenese z PTOC?

Zkoušel jsem různé HW a SW mody, LinuxCNC 2.9.8 na mašině vedle, 2.9.2 na jiné mašině ale nikdy jsem v Halshow NVBaudRate neviděl. Dokonce i 7i84 se projevuje stejně.

Né že bych NVBaudRate u 7i73 postrádal ale ze stránky správné integrace SSERIAL do STM32 musím znát co vše se děje a proč.

Vím že už je to spoustu let zpět, ale nevzpomeneš si jakou jsi používal verzi LinuxCNC?

Pokud se mi vše podaří oživit tak zde hodím zase nějaké své poznatky na které jsem narazil
Přílohy
Parameter_7i73_2.9.8_Meki.pdf
(293.06 KiB) Staženo 2 x
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“