Návrh a výroba ocelové konstrukce

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
RaS

1. 3. 2026, 5:18

Ahoj všem,
netušíte někdo, která firma by uměla udělat studii, návrh konstrukce, výpočty, výrobní dokumentaci a vyrobit serii vlastních výrobků na základě jednoduchého zadání

moje představa je, že na základě zadání napíšou něco ve smyslu:
Ano umíme, předpokládaná cena finálního výrobku je 500-600 000Kč, finální cena bude upřesněna až na základě vyrobené výkresové dokumentace, případně výroby prototypu, cena studie a výkresové dokumentace je 250 000 a bude trvat 3-4týdny, vlastní výroba po odsouhlasení dokumentace je 6-8týdnů ..
chci tak moc?

zatím jsem se setkal s přístupem,
A, pouze výroba - dodejte výkresovou dokumentaci naceníme - naprosto rozumím tomuto přístupu, ale chci to včetně návrhu komplet
B, zaplať třeba 100000 studii a my ti po 2měsících něco nakreslíme a řekneme ti co to asi bude stát (takového jednoho jsem už zkusil - vymyslel "raketoplán" s výrobní cenou nového McLarenu s dodací dobou až budu mrtvej :D - tudy cesta nevede

V podstatě mne jde jen o to abych hned na začátku věděl kolik to bude orientačně stát (nějaký cenový rozsah) a pokud to bude únosné tak ať navrhuje a vyrábí v nějak rozumně definované době a ceně, nebo klidně ať na začátku řeknou Vaše představa je nereálná, postavit to za předpokládnaou cenu nelze a nebudeme tím ztrácet čas.. děkuji nashle..

jedná se v jednoduchosti o svařenec cca 4x2x2m se systémem přepážek, dveří, táhel, klapek motorů atd..

Děkuji
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

1. 3. 2026, 6:18

Na větší firmu to bude drahé, klidně 0,5mil jen model + výrobní výkresy, většinou interní konstrukce zajišťuje celý chod firmy s vazbou na výrobu, prodej apod. takže externí cena hodiny je vysoká.

Ideální domluvit se s konstruktérem na volné noze, nebo menší firmou co pouze kreslí a tam to odstartovat.
Prostě si domluvit nějaký časový fond a postupně ukrajovat, už po prvních desítkách hodin by mělo být jasné zda je cíl reálný a směřuje k požadavku.

Externista může udělat jen 3D model a výrobní podklady si už pak může dodělat firma co bude vyrábět.

Přesto že máme konstrukci vlastní, atypy děláme stejně - venku.

PS: A pokud je na to čas, dá se domluvit na vysoké se studentem - hodně věcí se musí pohlídat, ale brigádu za 250,- kde mohou kreslit je pro ně super a přes prázdniny stihnou slušný kus práce.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
josef109

1. 3. 2026, 6:49

Cjuz píše: 1. 3. 2026, 6:18 ...

PS: A pokud je na to čas, dá se domluvit na vysoké se studentem...
A nemusí to být "jen" se studentem...
Pokud by šlo nějak uceleně sepsat požadavky, můžu je posunout ke kolegům konstruktérům. O výrobě zatím psát nebudu - nemám křišťálovou kouli ;)
Dawe

1. 3. 2026, 7:23

Cjuz píše: 1. 3. 2026, 6:18 ... PS: A pokud je na to čas, dá se domluvit na vysoké se studentem - hodně věcí se musí pohlídat, ale brigádu za 250,- kde mohou kreslit je pro ně super a přes prázdniny stihnou slušný kus práce.
250kc/hod :D
To bejvavalo. Za tolik ve velkem meste zamestnavame akorat 16-17 lete studenty na stredni kterym takovou praci dat nemuzes. Slusny FSI student co dovede konstruovat je za 400kc/h a vice v nakupu, za 800kc/h a vic pak prodavas jejich administrovanou praci. :)
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
RaS

1. 3. 2026, 7:34

já mám omezený čas a nějakou představu o rozpočtu buď se to potká nebo nepotká, a bude nebo nebude dělat
ty čísla které jsem napsal na začátku jsou mé představy o ceně, jestli bude stát návrh 250 nebo 500 v podstatě nehraje roli, při 10ti kusech se to rozpočítá do výroby celku,
celý koncept je navržený (vážnému zájemci dám náhledy), chce to jen "doladit" případně poupravit konstrukční díly z hlediska mechaniky, optimalizovat z hlediska výroby atd.. poté dodělat výkresy a vyrobit.. ale nemůžu/ nechci zaplatit někomu dva měsíce času, aby mě na konci řekl, že to bude stát třeba 2 miliony..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
t256

1. 3. 2026, 9:09

Malá rada. Když jsme hledali výrobce podobným způsobem, snažili jsme se to co nejvíc rozkecat a zveřejnit aby se to dostalo k co nejvíc lidem a dala se vybrat firma s nejlepší cenou a podmínkami. Ne to tajit jen pro vážné zájemce apod. Nakonec zakázku dělala malá firma kde to majiteli dohodil nějaký synovec či co jež naši poptávku někde viděl.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“