Multifix
taky mám 15142QT cca půlmetrový tyče D45mm
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Dívám se na různá videa o montáži multifixu a narazil jsem na jedno, které mne zarazilo. Multifix tam byl zajištěn dvěma kolíky v obou předpřipravených dírách. To je špatně ne? Já jsem to z popisů pochopil tak, že ty díry v tělese jsou posunuty o tři stupně a používá se jedna pro pravoúhlé usazení nebo druhá pro usazení otočené o tři stupně, což pak dovolí otočení o 3+3*9=30 stupňů kvůli řezání metrických závitů. Nebo to chápu špatně?
Když jsem si nedávno jeden VBD držák upravoval (dobrej, aby se vešel do nožovýho držáku), tak s tím měla dvoudestičková fréza dost práce. Ty dokurvený mi občas donese zeťák, jako kvalitní materiál. Chtěl jsem jich pár vzít k Vítovi na sraz, ale bohužel člověk míní, manželka mění. Nebo tak nějak ....
Ano, dá se to tak pojmout. A upevnění bez
kolíku ti fungovat bude, jako mě. Neberu mega špony a šetřím stroj, ale upínač se nepohnul, ani když jsem bral 6mm šponu (destičky VBMT)
Tvoje Pewe má totiž na spodní straně spirálové drážky, stejně jako švýcarský originál. Ty mají pomoci zabránit pootočení upínače. Jiné, třeba Pauli, mají soustředné drážky a tuhle funkci nemají.
Já ten trn dělal z dobře dostupné C45 (dříve 12 050).
Cyrrtec Profiturn 2560 VBLCE
Paulimot F-205V
Paulimot F-205V