Uz jste zkouseli novinku propojeni claude ai. S fusion 360?
Modelovani funguje. Ted zkousim CAM
Ai Claude ve Fusion360
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak v camu vse udelal podle strucneho slovniho zadaniautomaticky nastavil hrubovani a dokoncovani. Jedine co bylo potreba udelat bylo vyklikani prislusnych kontur. To zatim nedovede. Obcas se splete v parametru a jeho nazvu ale hned se opravi.
zadani:
Q: Co chceš frézovat?
A: ctvercovy a kruhovy vystupek s dirou a srazenim
Q: Jaký typ frézování? (Select all that apply)
A: Hrubování (Adaptive/Pocket), Dokončení ploch (Contour), diru frezuj a cisti frezou ne vrtanim
Q: Výstupní formát?
A: G-code (.nc)
umis tam zadat nastroje? treba kdyz ti rekn ze to chci delam 8mm 4 zubou karbidovou frezou, nastav ji tam vsude
zadani:
Q: Co chceš frézovat?
A: ctvercovy a kruhovy vystupek s dirou a srazenim
Q: Jaký typ frézování? (Select all that apply)
A: Hrubování (Adaptive/Pocket), Dokončení ploch (Contour), diru frezuj a cisti frezou ne vrtanim
Q: Výstupní formát?
A: G-code (.nc)
umis tam zadat nastroje? treba kdyz ti rekn ze to chci delam 8mm 4 zubou karbidovou frezou, nastav ji tam vsude
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Claude Haiku mam v placený verzi - i tak je tam nejaky omezeni. Na tyhle srajdy asi dobrý. Brzo však přijdeš na určitý limity, kdy se začne dost ztrácet a menit i to co nechceš. Delam si pro svoje použití dost věcí v pythonu a Djangu a dost brzo ji začnu dost nadávat. Kolega v kanclu si ze mě dělá prdel, ze az převezme vládu nad světem, tak si mě najde
.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja pouzivam AI na programovani, kdyz si udelas urcity postup kde si definujes pevne zadani v souborech a to modifikujes tedy vzdy znova dostane kompleni popis toho co chces tak uz se neztraci. problem je ze on musi v prubehu casu komprimovat kontext a to je duvod tech ztrat
Já zkoušel toho AI asistenta implementovaného přímo do fusionu.
Ovšem jak jsem to zkoušel, tak jsem v každém kroku narážel na limity které to má.
Dokážu si představit na co bych to používal. Ale muselo by to umět např. Pracovat v rámci celého projektu nebo sestavy. Využívat všechny možnosti fusionu, jako třeba sheet metal.
A pracovat s ním způsobem: "navrhni snadno vyrobitelné krytování na sestavu osa Y".
Tato představa je ovšem daleko za aktuálními možnostmi.
Takže já držím palce. Věřím že jednou přijde čas kdy to mé představy náplní. A je v aktualizacích vidět že vývojový tým fusion na AI připravuje.
Ovšem jak jsem to zkoušel, tak jsem v každém kroku narážel na limity které to má.
Dokážu si představit na co bych to používal. Ale muselo by to umět např. Pracovat v rámci celého projektu nebo sestavy. Využívat všechny možnosti fusionu, jako třeba sheet metal.
A pracovat s ním způsobem: "navrhni snadno vyrobitelné krytování na sestavu osa Y".
Tato představa je ovšem daleko za aktuálními možnostmi.
Takže já držím palce. Věřím že jednou přijde čas kdy to mé představy náplní. A je v aktualizacích vidět že vývojový tým fusion na AI připravuje.
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
Kamodel.cz
Mach4
A co konkretne programujes? Protože parser, aby to dokazalo rozsekat 2 GB soubor plnej hexa kodu a naházet to do db. Kodovanej dle FSPEC s určitýma bytama s proměnlivou délkou je dost problém.robokop píše: ↑1. 5. 2026, 11:03 ja pouzivam AI na programovani, kdyz si udelas urcity postup kde si definujes pevne zadani v souborech a to modifikujes tedy vzdy znova dostane kompleni popis toho co chces tak uz se neztraci. problem je ze on musi v prubehu casu komprimovat kontext a to je duvod tech ztrat
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Potreboval jsem rychly model pro takovouhle jednoduchou vec (spodni spojka),
napoprve tam udelal ten M8 durch a zapomel tam tu vnitrni prepazku.
Pak odemne potreboval udelat rez aby se podival co vytvoril.
Nasledne se opravil.
Kazdopadne se to docela zhostilo i nedokotovaneho vykresu a nedodane rozmery si vypocetl v pomeru z obrazku. (co si budem, ta maluvka je dost peklo)
minusem je ze to stale dela chyby a ze se to stale jeste uci ovladat fusion takze nejde na prvni doboru ale zkousi a opravuje se.
napoprve tam udelal ten M8 durch a zapomel tam tu vnitrni prepazku.
Pak odemne potreboval udelat rez aby se podival co vytvoril.
Nasledne se opravil.
Kazdopadne se to docela zhostilo i nedokotovaneho vykresu a nedodane rozmery si vypocetl v pomeru z obrazku. (co si budem, ta maluvka je dost peklo)
minusem je ze to stale dela chyby a ze se to stale jeste uci ovladat fusion takze nejde na prvni doboru ale zkousi a opravuje se.