pokud si vytisknete nějakou custom krabičku na vaší elektroniku, řešíte nějak její stínění? Používáte někdo EMI spray? Funguje to, drží to (PLA, PETG,..)? Případně používá někdo EMI filament?
Povídejte, přehánějte
Ď, T.
Taky měl naprostou pravdu - ty jednotlivý drátky by hlavně měly být od sebe dostatečně daleko - alespoň 100mm a pečlivě přitažený plocháčem 10x50 z LCOFC KupRum.Milan199 píše: ↑6. 5. 2026, 8:53 Díky za vysvětlení.
Ještě se zeptám... Kdysi jsem měl problém s rušením v CNC stroji. Měsíc to šlo bez problémů a pak to klidně zablblo dvakrát za hodinu. Děsná pakoška ! Pozval jsem si na to odborníka // všimni si že nedávám do uvozovek //. Čekal jsem, že mě setře za stínicí kabely chycené na liště bez krimpovacího očka nebo dutinky. On to naopak pochválil, že stínění nemá být v dutinkách, ale ty drátky rozprostřené a přitažené podložkou / příložkou.
Nakonec problém vyřešil silnější zemnicí kabel na konstrukci dílny. Ale zůstala otázka proč ne ty krimpovací dutinky.
Nezeptal jsem se. Tahal jsem z něho rozumy na které straně uzemnit stíněný oplet kabelů, Jak popropojovat zemění a taky okolo umístění FM a compu ...