Ahoj,
trubka - stěna 6mm a více
řemenice - jakákoliv na osu 24mm s drážkou (cokoliv, z čeho bych vytočil jádro a nemusel šťouchat drážku)
Obojí vařitelné MIGem (CO2)*. Byly by to polotovary na hnací řemenici pásové brusky.
Neměl by někdo, ideálně z těch, co jedou na sraz?
Ď, T.
* Řemenice by případně nemusela být svařitelná, pokud by u ní byl potenciál pro vysoustružení šroubovatelné příruby.
80mm ocelové trubky ⌀160–220mm, řemenice d=24mm
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
co použít polotovary?
navařovací Taper vložku s taper pouzdrem na 24ku (cca 400kč komplet)
https://www.tyma.cz/produkty/en-1108-ms ... o-tb-1108/
navařovací Taper vložku s taper pouzdrem na 24ku (cca 400kč komplet)
https://www.tyma.cz/produkty/en-1108-ms ... o-tb-1108/
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Dík, to je zajímavá možnost. Mají tam i pouzdro s drážkou, nějak se tam trochu ztrácím (i ta dokumentace u náboje je zvláštní, imho tam tento rozměr není popsaný)?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Upřímně, co vzít špalek hliníku D160x80, udělat do něj díru a z vnějšku bobírunk, na odlehčení se vykašlat. Drážku si nechat vyšťouchat nebo vyhrabat na soustruhu. Bude to desetkrát rychlejší, zcela jistě levnější a nebude to šmajdat.
Sice si myslím, že to zvládnu bez šmajdání i z té ocele (a je to z jedna výzev, která mne na tom láká), nicméně špalky hliníku mi můžete nabízet také, díky!
Btw. ideální průměr je někde ve středu toho rozsahu, jen jsem nechtěl být moc vybíravý..
Btw. ideální průměr je někde ve středu toho rozsahu, jen jsem nechtěl být moc vybíravý..
Jak to počítáš?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Varianta1:
1.Trubku musíš koupit (hodně štěstí se sháněním kousku)
2. Soustružení trubky, stěny a náboje z řemenice
3. Sesazení a vyrovnání
4. Svaření
5. Soustružení na čisto (na stočeném trnu podle již hotové díry)
6. Čištění svařence
7. Napšoukání sprejem
8. Opětovné soustružení, protože se zjistí, že se díra svařováním stáhla
Varianta2:
1. Kus hliníku musíš koupit (není problém koupit u kteréhokoli prodejce hliníku)
2. Soustružení válce s dírou
3. Soustružení bombírunku na stočeném trnu.
4. Vyřešení perodrážky (to mohu udělat i já za dvě kila, abych jen nemudroval), osmička drážka do hloubky 80 no-problem
1.Trubku musíš koupit (hodně štěstí se sháněním kousku)
2. Soustružení trubky, stěny a náboje z řemenice
3. Sesazení a vyrovnání
4. Svaření
5. Soustružení na čisto (na stočeném trnu podle již hotové díry)
6. Čištění svařence
7. Napšoukání sprejem
8. Opětovné soustružení, protože se zjistí, že se díra svařováním stáhla
Varianta2:
1. Kus hliníku musíš koupit (není problém koupit u kteréhokoli prodejce hliníku)
2. Soustružení válce s dírou
3. Soustružení bombírunku na stočeném trnu.
4. Vyřešení perodrážky (to mohu udělat i já za dvě kila, abych jen nemudroval), osmička drážka do hloubky 80 no-problem
Naposledy upravil(a) Zbýňa dne 24. 5. 2026, 7:25, celkem upraveno 1 x.
to se skládá dohromady, proto je to tak univerzální, koupíš tu vnější část s taper kuželem dané velikosti a do toho koupíš to malé pouzdro a sešroubuješ to a hotovo, to pouzdro opět se stejnou velikostí a jen volíš průměr středové díry...Thomeeque píše: ↑24. 5. 2026, 10:33 Dík, to je zajímavá možnost. Mají tam i pouzdro s drážkou, nějak se tam trochu ztrácím (i ta dokumentace u náboje je zvláštní, imho tam tento rozměr není popsaný)?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
To já vím, jak to funguje, už jsem to používal. Jen říkám, že konkrétně náboj 1108 v té dokumentaci chybí (nijak zásadní, jen jsem chtěl vědět přesné rozměry, taky mi vrtal hlavou ten Průměr D = 23mm, jestli to je překlep nebo co to přesně je) a mezi 1108 pouzdry v jejich nabídce pro změnu nevidím variantu s drážkou.