potřebuji do eloxovaného profilu zhruba 20x20x2 říznout závity M4 aby to něco udrželo a přežilo venkovní prostředí.
Jak jsou v tomto případě vhodné nerezové lisovací matky?
díky za rady
duralový profil + nerez
-
zverodoktor
Ahoj,
síce osobnú skúsenosť nemám, ale čo prehrabávam rôzne profily na šroťáku, používajú sa často.
síce osobnú skúsenosť nemám, ale čo prehrabávam rôzne profily na šroťáku, používajú sa často.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel
Materiál 1,4301 je bláto; netuším, z jakýho jsou ty matky. Teď jsem dělal plot, nerezový příchytky, nerezový šrouby, předvrtaný díry a stejně jsem 3 ze sta utrhnul. Ale určitě to bude s nima lepší, než kdybys to šrouboval přímo do hliníku.
Skrz to udělat nemůžeš? To by byl sichr. Nebo sehnat závitový vložky 18mm s límcem a dát to z druhý strany a opřít o přední stěnu zevnitř. Nevím jak moc to bude vadit vzhledu.
Jinak ty nejtovací matice jsem viděl v hodně věcech, hlavně různý šasi. Někde držely jak helvétská víra, jinde to samo časem vypadlo.
Záleží na čem to bude, jestli to může vibrovat a v jakém směru a jakou silou to bude namáhaný. Pak by se dalo něco odhadnout, obecně asi poradit nelze.
Jinak ty nejtovací matice jsem viděl v hodně věcech, hlavně různý šasi. Někde držely jak helvétská víra, jinde to samo časem vypadlo.
Záleží na čem to bude, jestli to může vibrovat a v jakém směru a jakou silou to bude namáhaný. Pak by se dalo něco odhadnout, obecně asi poradit nelze.
Standartně se to tak použiva.
U kolejových vozidel bežně. I v mistech dole ve dveřích kde se to v zimě dostana do kontaktu se soli. Venkovní prostředí to snese.
Tam ani jina možnost není. Vzhledem k tlouštce stěny a stoupání zavitu.
U kolejových vozidel bežně. I v mistech dole ve dveřích kde se to v zimě dostana do kontaktu se soli. Venkovní prostředí to snese.
Tam ani jina možnost není. Vzhledem k tlouštce stěny a stoupání zavitu.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek