Pěkný den,
podle značení ostatních kol to je modul 2, 3 chody a levý šnek.
GO Soustruhu TOS SU 32
díky za info, tím pádem alespoň tuším na co se trochu připravit - nůž je celkem jednoduchý
jen je otázka jestli to kolo se kterým šnek posunuje, má záběr 15 nebo 20° takže ani ten blběj nůž nemůžu vybrousit dopředu......kdyby to bylo aspoň v pasportu v řezu nebo na fotce jestli budu muset rozhodit celej suport nebo to půjde jednodušejc...
jen je otázka jestli to kolo se kterým šnek posunuje, má záběr 15 nebo 20° takže ani ten blběj nůž nemůžu vybrousit dopředu......kdyby to bylo aspoň v pasportu v řezu nebo na fotce jestli budu muset rozhodit celej suport nebo to půjde jednodušejc...
ahoj, muzu se zeptat jak jsi vyřešil zavadu, bohužel mi přičny posuv tez nejede a podelny anoerikS píše: ↑28. 2. 2020, 10:02HonzaHorka píše: ↑3. 1. 2016, 11:06 Tak jsem se rozhodl pro kompletní GO mého soustruhu SU-32, což bude zahrnovat:
Nový barevný kabát
Kompletní výměna všech ložisek, jelikož hlučnost byla neúnosná
Zaškrábání všech funkčních ploch a obnovení geometrické přesnosti, jelikož lože je projeté cca o 0.25mm a koník je také ušoupaný
Přetěsnění - soustruh byl jak olejnička
dovybavení soustruhu o příčné a podélné narážky - povedlo se mi je totiž sehnat
Nová elektroinstalace
znovuzapojení a zprovoznění brždění vřetene pomocí otáčivého relé ALNIKO
Instalace kuželového pravítka
no a samozdřejmně řádnému znovuusazení a podbetonování stroje
přebroušení kužele ve vřetenu MK5 a to samozdřejmně i s upínací přírubou
Přebroušení kuželu v koníku
Doinstalování kleštinového upínánání
fotky budou postupně dle postupu prací na rajčeti.
http://honzahorka.rajce.idnes.cz/Soustruh_SU32_-_GO/" onclick="window.open(this.href);return false;
jěště řeším nějaký přípravek pro měření souososti jednotlivých částí lože až budu škrábat. Má někdo nějaký nápad či tip?
Ohledně škrábání uvítám také jakoukoliv radu.
Zdravím chcem sa spitat ci ste skusal zhanat neake orginalne diely
Potreboval by som kolesa do prevodovky?