plnění bombiček SodaStream
Moderátor: sysel
prosím o radu. Maje SodaStream mk1, tedy bombička s bajonetem a dírou v čele, rozhodl jsem se pro experiment s jejich plněním. Jen ouha, nějak mi to nejde. Mám tuto redukci . Plním z bomby, nikoliv z hasičáku. SS bombičku předchladím (zatím jen v klasickém mražáku, mám možnost ale i na -80, to zatím nezkoušeno). Při pokusu přesunu CO2 zkoušeny různé pozice "mateřské" tlakovky, tedy i vzhůru dnem. Výsledek žalostný, nic dovnitř nenateče. Zkoušeno vícero SS bombiček i vícero "mateřských". Co dělám špatně? díky.
Normální stav, ventily maji protipojistku aby nešly bez plnici stanice plnit
Nejstarsi ji nemají, jsou jeste v obehu ale je jich malo. Plnim z hasicaku s trubkou, ne predelanou na svareni, no problem
Nejjednodussi je koupit alternativni ventily na ali bez pojistky a bombicky jima osadit. Jen nesmis zapomenout a nevymenit v kramu 
Nejstarsi ji nemají, jsou jeste v obehu ale je jich malo. Plnim z hasicaku s trubkou, ne predelanou na svareni, no problem
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
OK, díky. Tedy třebas https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... in_prod%3A?
Toto jsem taky někde četl, myslel jsem ale, že jde o rozdíl mezi verzí s trapézem a bajonetem. Ta pojistka by se z toho stávajícího ventilu nedala kuchnout, nezkoušel jsi se do toho dostat? (ať si ušetřím slepou cestu). Kromě mého sifonu pro děcka s těma bombičkama kamarád (po tom, co bych to rozchodil), hodlá tlačit pivo na dovolených. Zde pak už jistá úspora při domácím plnění existovat bude.
Toto jsem taky někde četl, myslel jsem ale, že jde o rozdíl mezi verzí s trapézem a bajonetem. Ta pojistka by se z toho stávajícího ventilu nedala kuchnout, nezkoušel jsi se do toho dostat? (ať si ušetřím slepou cestu). Kromě mého sifonu pro děcka s těma bombičkama kamarád (po tom, co bych to rozchodil), hodlá tlačit pivo na dovolených. Zde pak už jistá úspora při domácím plnění existovat bude.
nejde vyndat, samo jsem zkusilberni píše: ↑10. 9. 2026, 12:25 OK, díky. Tedy třebas https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... in_prod%3A?
Jo jo to je von
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz