soustružení

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
RaS

15. 9. 2026, 2:41

Thomeeque píše: 15. 9. 2026, 1:14
RaS píše: 15. 9. 2026, 9:19 nerad to říkám, ale začínám chápat Sanchu :D
Pokud si zrovna nevezme na paškál tebe, počítám? :D
se mnou je těžké se hádat,
1, psaný text se dá obvykle pochopit i trošku jinak a pak se obvykle najednou uplně otočí pointa... mnohdy tak, že je to osobní protože jsem třeba někomu přišlápl ego a nebo jen proto, že to prostě vidím uplně jinak

např, když jsem napsal, že nemám X strojů abych v jednom obráběl pod emulzí a v druhém pod olejem.. tak jsem byl za debila a z toho postu vypadlo že Sancha si dojde k druhému stroji, protože jich má plnou dílnu..
že bych dnes nešel ke kličkovému stroji, někdo jich používá denně stovky
když jsem napsal, že si dovolím představit obrábět i bez mazání/chlazení tak jsem byl za vyvrhela jako kdybych zabil strojařského boha, ale ukažte mi někoho kdo vždy dodržuje mazání při obrábění..
když jsem zmínil, že si myslím, že tady nikdo neumí změřit na mikrometr přesně, že jsou tolerance tak se obrátili největší brusiči, že brousí s přesností na mikrometr běžně a že jim to měří laby, měřící protokol už ale nedodali, v jiném postu protokol ale mají s nejistotou měření 1,5mikrometru třeba... další nepochopení je něco "změřit měřidlem" a něco jiného je to s "něčím porovnat"

ale co je to fórum.. a tohle je debata o soustružení...

ale k věci, pokud tam nejsou šílené tolerance a tedy důvod k hádce tak bych to i Packovi vyrobil , ale nepojedu kvůli tomu kupovat kus nerezu, kde zabiju víc času než samotným soustružením.. tak jsem se jen zeptal z čeho to má vlastně být.. to je celé
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Sancho Panza

15. 9. 2026, 2:59

tumlik píše: 15. 9. 2026, 1:26 nechci to tady packovi plevelit, ale vzhledem k absenci závitů předpokládám, že je to na DIA, CBN nebo řezací kotouč na nějakou plošku, kde to bude ještě po obvodě provrtané a kotouč s duralovým nosičem k tomu bude přišroubovaný, tak bych se toho duralu nebál, sám mám tak několik přírub udělaných z hliníku a nezaznamenal jsem problém, zvlášť u těch malých průměrů do 200 čemuž odpovídá to osazení 32
...pokud by byl požadavek vysloveně kovového broušeného kužele, jde to udělat s mnohem menším středem než je na obrázku a přisazenou klidně šroubovanou vnější podložkou pak už z čehokoli co se dobře doobrobí klidně na té brusce, taky to tak mám :wink:
...jestli jsem se sekl s těma brusnýma kotoučema tak sorry za OT a jako bych tu nebyl :D
viděl bych to úplně stejně - ta 195xx - to je naprostý úlet - teda pokud zadavatel není excentrický multimilionář či to není náboj kola na The Blue Flame. Mám tu xx přírub z automatovky a při slušným zacházení - no sebemenší problém. Samozřejmě pokud s takovou přírubou bude "fungovat" :roll: xxxxx, tak bude po smrti hned po prvním sundání (když použije jeho oblíbený krumpáč)
A 01 nebo 03 či dokonce 22 je z hlediska pevnosti na tom blízce třeba i s 12050 - takže pro občasné použití a pečlivou obsluhu - opět no problém - teda kromě axiálních dilatací - a s tím se dá i žít - si na to prostě dám bacha - když to vím.
Mj. třeba tyhle přesný vyvrtávací SIPácky hlavy jsou celý (!) - včetně toho vedení a kuželu proti vřetenu taky z duralu - a když není obsluha xxxxx, opět není žádný problém - největší nebezpečí je vždy uživatel.
https://www.nielsmachines.com/en/sip-bo ... 14-62.html
packa

15. 9. 2026, 6:17

bude to unašeč hardy spojky na veterána , originál hardy spojka nejde sehnat takže je to hardy spojka diferáku z nějakého bavoráka , tohle auto má výkon 16kw takže to nijak extra nebude namáhané , ten matroš na začátku jsem prostě nadhodil - od začátku jsem psal že na něm netrvám . Jinak už se toho jeden zdejší člen ujal a dal pěknou cenu takže mu děkuji.
unaš.png
unaš.png (66.12 KiB) Zobrazeno 163 x
jean

15. 9. 2026, 8:29

Takze vyhovuje s235 aj ten dural a zemedelske vule.... S tymto si mal zacat v prvom prispevku.
https://www.facebook.com/tirotech.sk
packa

15. 9. 2026, 8:40

já nevím co pořát všichni máte , napasal jsem že výkres upřesním se zájemcem o práci to samé s materiálem , dnes se jeden člen ozval , upřesnily jsme zadání , nabídl vyhovující materiál a už i vyrobil , a za solidní peníze .
unašeč2.jpeg
jean

15. 9. 2026, 8:49

Pisal som ti to do sukromnej spravy, tvoj frezar ti poradil blbost, mal si to zadat na frezku. Zbytocne si to skomplikoval...
martasg1
Sponzor fora

15. 9. 2026, 9:09

packa píše: 15. 9. 2026, 8:40 já nevím co pořát všichni máte , napasal jsem že výkres upřesním se zájemcem o práci to samé s materiálem , dnes se jeden člen ozval , upřesnily jsme zadání , nabídl vyhovující materiál a už i vyrobil , a za solidní peníze . unašeč2.jpeg
pěkný... hezky to vyrobil, co je to za materiál a jestli můžeš prozradit cenu výroby? (když je výrobce anonymní).
Groot
packa

15. 9. 2026, 9:37

jean píše: 15. 9. 2026, 8:49 Pisal som ti to do sukromnej spravy, tvoj frezar ti poradil blbost, mal si to zadat na frezku. Zbytocne si to skomplikoval...
Já osobně si také myslím že frézovat ten kužel by nebylo zcela ideální ,musel by to krokovat po stovkách a stejně by se musel ten kužel následně doladit . takhle to na frézce jen objede a vyvrtá otvory pro závity , drážku pro pero mi udělá na drátořezu
packa

15. 9. 2026, 9:39

cenu a přesnost a výrobce uvedu až to budu mít v ruce doma . není to nic tajného a myslím že se výrobce nemá za co stydět spíš naopak .
jean

15. 9. 2026, 9:54

Zacinam stale viac chapat SanchoPanzu :lol:
packa

15. 9. 2026, 10:07

jean píše: 15. 9. 2026, 9:54 Zacinam stale viac chapat SanchoPanzu :lol:
můžeš to nějak objasnit - vysvětlit co je na tom tak špatně ? myslím opravdu konkretně co je tak špatné na tom to soustružit a následně fezovat ? v jaké drsnosti a přesnosti by jsi asi vyfrezoval ten kužel a za jaký čas ? snaž se být konkretní dík .
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“