TOMCAT.TF píše:Nejde mmi o rychlost a ani extra sílu, jde mi o to, aby bylo možno postavit malý stroj s minimálními náklady, ale také snadnou ovladatelností, nejlépe přes počítač, nebo s vlastním malým terminálem. Jak uvedl správně "rawen", je cesta přes PIC, ale bohužel jsem se na tomto bodě zadrhl, jelikož programovat neumím.
Jak tedy dále, aby si člověk nemusel kupovat motory krkové a drivery a MACH a vše ostatní. Při dobré vůli to vyjde na 15-20 tis., a to je docela mnoho pro toho kdo si potřebuje udělat jen pár žeber a jiných "ptákovin". Myslím, že PIC nebo jiné podobné ovládání je dobrá volba, ale jak to poskládat dále? Jsem laik a proto by jsem potřeboval poradit s elektronikou a programováním... (odkazy, cokoli... )Děkuji TOMCAT.TF
Takže vlastně chceš postavit CNC z ničeho

Ale něčím se začít musí - kup si třeba vývojovou desku s nějakým procesorem a uč se programovat. Není to těžké, když jsem to zvládnul já, zvládneš to i ty

Blbé je, že i tak ti to bude na nic, ale za to pochopíš rozsah problému a i když tu desku nakonec nepoužitou zahodíš, tak poměrně levně přijdeš k poznání, že si můžeš podomácku udělat opravdu jen něco, zbytek je lepší i levnější koupit hotový