Konverze gravirky DECKEL

fotky našich strojů, aneb co máme doma
maverick

11. 9. 2010, 7:02

kuličkovej šroub taky vidim jako nezbytnej, rozmýšlel jsem něco podobnýho spáchat s moji frézkou, šrouby asi z KSK Kuřim a serva
ještě by mě hlavně zajímalo, zda není nejakej problém s vedením, říkal jsem si, že bych je jen nechal znovu zaškrabat (nebo alespoň zkontrolovat jestli je potřeba zaškrabávat), jak často a jakym zpusobem to vední mažeš?
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 9. 2010, 8:37

maverick píše:kuličkovej šroub taky vidim jako nezbytnej, rozmýšlel jsem něco podobnýho spáchat s moji frézkou, šrouby asi z KSK Kuřim a serva
Myslíš tu svou malou horizontálku? Horizontálka jako CNC nemá zrovna nejuniverzálnější použití. Musel bys nějak pěkně pořešit vertikální vřeteno.
Ale máš představu, kolik stojí kuličkáče z Kuřimi? Řádově 15tisíc jeden. A serva jsou taky pěknej ranec. Zvaž pečlivě, zda je to ve Tvých možnostech. Já bych pro začátek šel normálně do krokáčů, a kuličkáče buď z CNCshopu nebo z druhé ruky.

Vím že jsi perfekcionista, řešíš Schaublina atd, ale je třeba se držet při zemi.

Někdy se stav!
Petr Spáčil
maverick

12. 9. 2010, 5:28

mam na mysli tu mou horizontálku, vertikální vřeteno tam lze velice jednoduše přidělat a to horizontální se muže možná taky hodit
s těma šroubama... z kuřimi jsou sice drahy, ale situace se muže změnit ve chvíli, kdy tam má známej jednoho známýho, známýho , zatim tam mam předběžně domluvenou "exkurzi" (možnost prolézt si komplet výrobu kuličkovejch šroubů, to si nemužu nechat ujít) a co by šlo udělat s cenou těch šroubů se uvidí, no a až se uvidí tak uvidím ja, jestli na to budu mít nebo ne
a co se týče elektroniky tak jeden známej má nepříliš dlouho živnost a pokud by byla vhodná konstelace hvězd tak by to možná udělal, měl by to jako refence, což by se mu hodilo
vedení chcu nechat tak jak je, jenom ho teda přeměřit a popřípadě zaškrabat a pochopitelně zlepšit mazání
pokud by tohle nevyšlo tak začnu řešit cnc shop nebo jiný alternativi
stavím se rád, ale až tak někdy konec září nebo spíš říjen (ted je ještě počasí vcelku pěkný a práce je pořád nad hlavu)
a nebo ve středu budu na veletrhu, tak by jsme se tam mohli potkat, pokud bys šel ve středu, kouknu se, možná bych měl i ještě jednu volnou vztupenku, pokud bys chtěl
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

13. 9. 2010, 8:10

Tak pokud tam vertikální vřeteno máš, tak to je v pohodě. To horizontální se samozřejmě hodí.

Se "známýma" je to někdy horší, než normálně oficiálně. A když je to známej známýho známýho, tak to je skoro utopie. Bude trvat mnoho měsíců, než se dozvíš, že z toho nic nebude. Já přes známý neřeším skoro nic, protože jak se říká - po přízni řízni. Ale pokud to přece klapne, tak budeš mít aspoň fakt kvalitní kuličkáče. Mnohem opatrnější bych byl s elektronikou - pokud Ti někdo slibuje, že Ti něco ubastlí, tak budeš s největší pravděpodobností zklamanej, pokud se to vůbec bude hýbat. Já osobně teda preferuju stavbu stroje z osvědčených, ucelených a blbuvzdorných součástí.

Na MSV jdu v úterý. Přiznám se, že raději chodím sám, protože je to nejefektivnější. Přeci jen každého zajímá něco trochu jiného, a nerad bych Tě zdržoval čuměním na věci, který by Tě třeba nezajímaly. A samozřejmě naopak :)
Petr Spáčil
maverick

14. 9. 2010, 6:30

vertikální vřeteno ještě nemám, ale lze ho tam bez problémů dat

s těma šroubama... za oficiální cenu si to dovolit nemůžu, tak uvidím jak to celý dopadne, ja tomu sice moc šancí nedávám, ale za pokus mi to stojí

tu elektroniku bych nenazýval bastlem, jde spíš o to, že takle ju mužu mít za velkoobchodní ceny, což se oproti cenám, který jsou potom v nějakym obchodě výrazně liší

a MSV... kdy jindy jsem mohl chytnout jakousi virozu takže buh ví jestli se tam vubec podívám :( a to jsem měl v nedělu večer ještě celej tejden tak pěkně rozplánovanej, zamrzí
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 9. 2010, 6:46

Tak přeju brzké uzdravení, už si tady z toho vlákna radši nebudeme dělat soukromou kecárnu, ať nedostaneme po.eb :D
Petr Spáčil
Mirek11
Kontaktovat uživatele:

23. 8. 2012, 9:36

Tak jsem Decklíka pochoval a dílnu prodal. Přestěhovali jsme se do průmyslového areálu. Jak můžete vidět, již nemáme dílnu v "nemocnici" :)
Trochu jiný provoz. Nakoupil jsem starší stroje ve velmi dobré kondici. Omlouvám se adminovi že to sem asi nepatří, ale zas tak moc do fora nepřispívám.
Přílohy
DSC00065.JPG
DSC00066.JPG
tom ltr

23. 8. 2012, 5:47

Ted Deckel byla moc pěkná mašinka..kupuju ted jednu GK 12 a tohlen mi přišlo jako super inspirace..škoda že už to nemáte měl bych pár dotazů na přestavbu..

Tom
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“