CNC na aplikaci pajive pasty=) prosim poradte =)

zbek

22. 9. 2010, 5:55

profi dispenzory stoji od 10000kč většinou sou tlačeny vzduchem a potřebuji připojit na rozvod vzduchu . pokud někdo zná amaterskou fukční verzi budu rád , nebo nějakej lev :oops: nějši
misox

22. 9. 2010, 6:05

Elektronicky ventil (selenoid) + regulátor tlaku ale tie profi majú aj nastavenie podtlaku ( po vytlačení dávky trošku potiahne späť).
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2010, 6:06

zbek píše:profi dispenzory stoji od 10000kč většinou sou tlačeny vzduchem a potřebuji připojit na rozvod vzduchu . pokud někdo zná amaterskou fukční verzi budu rád , nebo nějakej lev :oops: nějši
profi 3tisice.. na ebay.. pokud tam neumis obchodovat napis sz pomuzu ;) jako davkovac vubec neresim ;) me se jedna ted o tu svinku =) a co sem koukal tak i chatrny ploter by tohle zvladl =) no pokud zvladnu praci v autocadu tak neco zkusim sesmolit =) kdybych to dej buch :D dal dokopy postnu sem fotky z vyroby + jak priblizne nato =) cenu atd =) tak mi drzte palce proc davat statisice za profi AutoDavkovace pasty kdyz to jde i doma ? nehlede nato ze pak i ta sama masina pri uprave a dobrym promysleni muze hned tu desku osadit smd srackama =) IO bych ji asi nesveril ale kondiky a odpory.. ? proc ne =) tam 1mm odchylka se v pohode vyrovna povrchovim napetim =) videl sem tolik pripadu kdy sem myslel ze ji budu muset pomoct aby se dorovnala a nez sem to stihl byla na svem miste! =)
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2010, 6:08

misox píše:Elektronicky ventil (selenoid) + regulátor tlaku ale tie profi majú aj nastavenie podtlaku ( po vytlačení dávky trošku potiahne späť).
no on by se i ten podtlak dal nejak spachat =) 2x ventil i regulace mnozstvi by se dalo spachat =) ale kdyz celej stoji 3k.. stim se asi nema cenu doma babrat =)

jen v pripade ze by profi nevyhovovala tvym pozadavku tak pak uz jen vyroba=)
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2010, 8:29

Jeden podomácku dělaný dispenzor jsem tu před pár lety ukazoval: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=261 ... ED+lepidla, třeba by sis z toho moh vzít inspiraci.
Aleš Procháska
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2010, 8:30

tak sem zde na foru nasel vlakno s timtoobrazkem! a musim rict ze se mi to hodne libi vypada to levne a halven by to stacilo na uneseni tamle 25q pasty +20gramu davkovaci injkece =)

Obrázek

konkretne : http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=1955

jen ten pojezd bych asi videl na zavitove tyce =)

tak ted uz jen zbyva nakreslit navrh =) najde se dobrovolnik co mi helpne s nakym programem na navrh ? nejsem strojar a tohle je prome cizi.. a jen tak z hlavy to bych to 10x predelaval =) vsak asi znate
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2010, 8:37

prochaska píše:Jeden podomácku dělaný dispenzor jsem tu před pár lety ukazoval: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=261 ... ED+lepidla, třeba by sis z toho moh vzít inspiraci.
tak to je doopravdy fajne !!=) mohu znat cenove naklady ?
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2010, 10:30

V tomhle případě je ten dispensor poskládaný z věcí co dům dal, takže cenu jsem příliš neřešil :-) Je tam motorek s převodovkou co má na výstupu cca 20 ot/min (po pwm regulaci) + nějaké miniaturní lineární vedení které se mi tu válelo. Regulace je pwm bez zpětné vazby, dávkuje se konstantní rychlostí a šířku "housenky" řeším rychlostí pojezdu (hlavně proto, že reakce průtoku na změnu otáček motorku není dost rychlá a já potřebuju mít přechod z tlusté housenky na tenkou s přesností na milimetr).

Přiznávám ale, že mi přestává vyhovovat, hlavně kvůli malému objemu té stříkačky, když se dělá série tak to znamená po čtvrt hodině ji měnit a to je docela nuda :-) tak ho asi budu předělávat na větší nebo možná na nějaký jiný princip.
Aleš Procháska
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2010, 10:45

prochaska píše:V tomhle případě je ten dispensor poskládaný z věcí co dům dal, takže cenu jsem příliš neřešil :-) Je tam motorek s převodovkou co má na výstupu cca 20 ot/min (po pwm regulaci) + nějaké miniaturní lineární vedení které se mi tu válelo. Regulace je pwm bez zpětné vazby, dávkuje se konstantní rychlostí a šířku "housenky" řeším rychlostí pojezdu (hlavně proto, že reakce průtoku na změnu otáček motorku není dost rychlá a já potřebuju mít přechod z tlusté housenky na tenkou s přesností na milimetr).

Přiznávám ale, že mi přestává vyhovovat, hlavně kvůli malému objemu té stříkačky, když se dělá série tak to znamená po čtvrt hodině ji měnit a to je docela nuda :-) tak ho asi budu předělávat na větší nebo možná na nějaký jiný princip.
pekne =)
ledvinap

22. 9. 2010, 12:30

prochaska píše: Přiznávám ale, že mi přestává vyhovovat, hlavně kvůli malému objemu té stříkačky, když se dělá série tak to znamená po čtvrt hodině ji měnit a to je docela nuda :-) tak ho asi budu předělávat na větší nebo možná na nějaký jiný princip.
Trosku jsem tohle kdysi rozmyslel s cilem vytlacovat barvy na sklo. Mozna by stalo za pokus pouzit neco jako miniaturni snekove cerpadlo.

Pro viskozni kapaliny by mohl stacit jen vhodny sroub (cely mechanismus by mozna sel vyresit jako par der vyvrtanych do hranolu). Tezko rict, jak bude rychlost vytlacovani zavisla na viskozite materialu (a tim i na teplote a spouste dalsich veci). Pro dost vysokou viskozitu by to nemuselo byt zle (povrchova vrstva je vetsi nez hloubka sneku). (treba http://www.dltechnology.com/pdf/hdi.pdf)

Presnejsi moznost pro nizkou viskozitu by bylo pouzit srouby s levym a pravym zavitem tak, aby se prekryvaly. Hnat asi jen jeden, z druheho nechat jen kousek.

Treti (a neprilis realna) moznost je http://en.wikipedia.org/wiki/Progressive_cavity_pump. Jen me nenapada, kdo by dovedl vyrobit tento stoub a kopyto na vyrobu statoru. A cele by to mechanicky bylo o neco slozitejsi (osa sroubu se v prubehu otacky pohybuje)
motorovy

22. 9. 2010, 1:45

prochaska píše:Přiznávám ale, že mi přestává vyhovovat, hlavně kvůli malému objemu té stříkačky, když se dělá série tak to znamená po čtvrt hodině ji měnit a to je docela nuda :-) tak ho asi budu předělávat na větší nebo možná na nějaký jiný princip.
bude to automaticka vymena striekacky? :D

to nema len tak hocikto 8)
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2010, 2:09

za pdf toho sneka moc diky =) to vypada doopravdy zajimave !

PS: nechtel by mi nekdo pomoci s navrhem v nejakym programu ? ja se v techto softech vubec nevyznam rad bych nacmarnul podobnou konstrukci jak sem postoval obrazek vejs..
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2010, 2:52

[quote="ledvinap]Trosku jsem tohle kdysi rozmyslel s cilem vytlacovat barvy na sklo. Mozna by stalo za pokus pouzit neco jako miniaturni snekove cerpadlo.[/quote]

To jsem zkoušel - aspoň tady můžu upozornit na slepou uličku :D Měl jsem takovou ideu, že se udělá zubové čerpadlo (v mém případě 0.3 ml/min, při viskozitě 50 Pa.s), konstrukčně jednoduché, vyfrézované z HDPE které se jen nasadí na hřídel motoru a po použití prostě vyhodí (protože bude plné tuhnoucího epoxidu). Bohužel moc nečerpalo a pracnost výroby taky neodpovídala kategorii "spotřebák" :-)

Ale jestli existuje šance to vyrobit (vyrábět) nějak líp tak se k tomu rád vrátím.

Dík za ty odkazy, to je něco co jsem hledal a nenašel :-)
Aleš Procháska
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2010, 2:57

motorovy píše:bude to automaticka vymena striekacky? :D
:D
Aleš Procháska
cenco

22. 9. 2010, 8:30

a co skusit toto, miesto dispenzeru? vyrobit na cnc stencil a naniest pastu stierkou. a funguje to perfektne.
http://www.ami.ac.uk/courses/topics/022 ... index.html
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“