prosím o radu mach2 nastavení motru
jo taky bych rekl ze je to na urovni ovladacu...uz stahuju EMC2 stejne se mi mach nelibi..milion tlacitek je strasne neprehledny a navic se to chova nejak divne..podle toho co sem se ted docet tak EMC by melo byt na stejnej urovni co se tyce funkci..a jako bonus je zadarmo :-)uvidime zitra jak se poperu s konfigem
neco lepsiho? co to je konkretne?
thx
neco lepsiho? co to je konkretne?
thx
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
az zkusis emc a prekonas obtize s jeho nastavenim (neni to pro kazdeho)
tak zjistis ze emc ti poskytne vsechno co te kdy napadne pouzit
jen to nakonfigurovat
tak zjistis ze emc ti poskytne vsechno co te kdy napadne pouzit
jen to nakonfigurovat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
tak EMC uz bezi..to nastaveni mi neprijde tak tezky..jestli se teda jedna jen o .hal a .ini soubor..
ale stejne je to spatny...motory bezej perfektne ale latency test je na 3000..ale pak prudce hejbnu mysi a vyskoci to treba az na 120 000..
ale je to divny protoze se zda ze motory bezi v pekne
ale stejne je to spatny...motory bezej perfektne ale latency test je na 3000..ale pak prudce hejbnu mysi a vyskoci to treba az na 120 000..
ale je to divny protoze se zda ze motory bezi v pekne
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
projdi si kde mas jaky preruseni
takovyhle veci se dejou kdyz se sdili preruseni
napriklad ze mys ovlivnuje zvukovku
nebo sitovka ovlivnuje zvukovku
u toho emc treba byva problem s pc speakerem
takovyhle veci se dejou kdyz se sdili preruseni
napriklad ze mys ovlivnuje zvukovku
nebo sitovka ovlivnuje zvukovku
u toho emc treba byva problem s pc speakerem
mam dalsi poznatek..mimo mysi na to ma vliv jeste neco jinyho..
pustil jsem si v pozadi System monitor a kdyz necham mys v klidu vyskace to postupne na hodnoty 7000 a 8000, kdyz hejbu 12000 a 15000..a pak uz na to mys vliv nema ale v okamziku, kdy to skoci na tech 120 000 tak se zvysi zatez procesoru z 16% a v grafu je videt kopecek..nemuze v pozadi bezet neco co zatezuje procik?
pustil jsem si v pozadi System monitor a kdyz necham mys v klidu vyskace to postupne na hodnoty 7000 a 8000, kdyz hejbu 12000 a 15000..a pak uz na to mys vliv nema ale v okamziku, kdy to skoci na tech 120 000 tak se zvysi zatez procesoru z 16% a v grafu je videt kopecek..nemuze v pozadi bezet neco co zatezuje procik?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to se ti tam evidentne neco pekne reze ale takhle na dalku ti nedokazu pomoct ale zda se ze jdes spravnou cestou
analyzuj to a najdes to
linux je na tohle dobrej, do vseho je videt
analyzuj to a najdes to
linux je na tohle dobrej, do vseho je videt
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no je to proste podminka
kdyz chces psat na papir taky potrebujes tuzku a musis to umet
jinak co se toho linuxoveho nebo jineho windowsiho softu tyce je tu toho plno napsano v jinych vlaknech do tohodle to nepatri
kdyz chces psat na papir taky potrebujes tuzku a musis to umet
jinak co se toho linuxoveho nebo jineho windowsiho softu tyce je tu toho plno napsano v jinych vlaknech do tohodle to nepatri
Dobry den mam mach3 oddelovaci desku z cncshopu 3 motory nema 34 a na kazdy motor driver osa x beha perfektne ale osa y a z se jakoby pletou do sebe osa y trhave jezdi s osou z . s jinym programem jsem nemel problem a myslim zapojeni mam take dobre. Je v machu nekde nastaveni driveru pokud ano staci jednoduse popsat prijde mi ze je to jakoby v programu nejak zkombynovane jestli je to mozne .
moc dekuji
moc dekuji
- Gulliver64
to vypadá na chybu v konfiguraci dir a step pinů resp na prohozené dráty od driverů. (oddělovací deska asi na vině není, ale kdo ví
)
ad1) překontroluj nastavení pinů dir a step u os Y a Z.
ad2) stejně tak proveď i fyzickou kontrolu zapojení driverů těchto os ("vedou dráty do těch správných dírek?")

ad1) překontroluj nastavení pinů dir a step u os Y a Z.
ad2) stejně tak proveď i fyzickou kontrolu zapojení driverů těchto os ("vedou dráty do těch správných dírek?")
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .