Fagor systém pro cnc soustružení
- pindasek
- Kontaktovat uživatele:
no, myli by jsme mít ve služebním noťasu ormal plnou verzi ale chybička je v tom, že naši borci z vedení nám chtěli udělat radost a koupili to s Windovs 7.bphužel je to kompatibilní jen do XPček
a tak si musím chvíli počkat...

Ahoj
To Pindasek :
zde je dokumentace: http://www.fagorautomation.com/_bin/des ... producto=2 dole poslední kapitola je Programe tam stahni WINDNC to je komunikátor a má vestavěnej editor tak to zkus. Jde to nainstalovat i Visty XP jsou OK a nižší Widowsy
to snad berou take.
To Pindasek :
zde je dokumentace: http://www.fagorautomation.com/_bin/des ... producto=2 dole poslední kapitola je Programe tam stahni WINDNC to je komunikátor a má vestavěnej editor tak to zkus. Jde to nainstalovat i Visty XP jsou OK a nižší Widowsy

Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
To se teda taky rád přiučím.Já teda WinDNC používám jen k přenosu souborů z PC do CNC a naopak.Bohužel jsem za celé ty roky tento editor nepotřeboval,beztak si myslím,že to je jen textový editor,nebo ne?Jedině co by mě potěšilou,kdyby ho už konečně přeložili do češtiny. 

- pindasek
- Kontaktovat uživatele:
no,, ja si původně myslel, že bych si v tomhle editoru mohl doma klíďo předpřipravovat prográmky a rovnou bych viděl co to provádí i v grafice ale asi to je jen pro psaní prográmků v Iso kodu a zbytek se dodělá až na mašině :-/ škoda no,, bylo by to bejvalo docela fajn:-)
Za celý ty roky jsem v editoru využil jen tu první možnost ,,vytvořit profil".Hezky od bodu,přímou čáru,přes oblouk v různých směrech hodinových ručiček nakonec doplním zkosení nebo zaoblení a je to.Škoda ,že jsem nepotřeboval i další možnosti,asi bych se ještě divil co tento systém dovede.Ja si vystačil jen s tímhle. 

Nedělej si to zbytečně složitý.Fagor je tak dělanej právě proto,aby si se toho nemusel o cnc programování mnoho učit.
Ale chápu tě,na začátku se chce člověk hodně naučit,ale praxe a čas,na tom taky něco bude.Jinak ty máš cnc připojené k PC?Já tohle řešil až v tu dobu,kdy mě došla paměť v cnc.
Vlastnoručně dělanej 25m kabel.Pak to nastavit v DNC dle parametrů v CNC a mohl jsem valit programy do PC. 

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
kolik je tam pamet?
proc se dnes jeste delaj systemu kterejm muze dojit pamet!!!
napriklad GSK to pochopilo pred par lety a dala tam USB port
proste jedes programy primo z flashky takze je jedno jestli ma program par kilo nebo giga
proc se dnes jeste delaj systemu kterejm muze dojit pamet!!!
napriklad GSK to pochopilo pred par lety a dala tam USB port
proste jedes programy primo z flashky takze je jedno jestli ma program par kilo nebo giga
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Je to divný všechny programy co mám jsem si zálohoval na PC a nezaberou ani velikost staré diskety.Dost paměti zabere system samotný a usb to nemá ,máme asi jednu z prvních verzí fagoru 8055,až 8055i měla usb.A jedu na procesoru, který má 25MHz.
A to je 5 let starý cnc.

- pindasek
- Kontaktovat uživatele:
no kolik to má pamět přesně teď nevím, ale o to tu teď nejde, jen jsem se chtěl naučit zacházet s DNC tak, abych si mohl třeba něco vytvořit doma na PC a potom si to v práci v klidu přehrát v mašině, popřípadě to doupravit, nebo opravit. Dnes jsem zase o kus pokročil v tvoření profilu pomocí toho grafickýho editoru co ten Fagor má,,, původně jsem myslel, že v tom DNC se dá podobně editovat nejakej ten profil a bude to vidět rovnou i v grafice ale asi tomu tak není, škoda
dnes jsem si udělal opět radost s nástrojema od sandviga,,, sice je to drahý jako prase ale když už mi podnik přeje, tak proč si něco neobjednat:-)
Co se týče pamětí těchto strojů, tak u SUA 170 numeric máme teď spešl profil pro kola vlaků uloženej přímo na hard disku ale náš ing Ruda usilovně pracuje na vylepšení, kdy ten profil pojede podle nějakejch vzorců, kdy si to ta mašina bude sama průběžně přepočítávat a tím tedy odpadne ta kilometrová tabulka souřadnic X, Z.....

Co se týče pamětí těchto strojů, tak u SUA 170 numeric máme teď spešl profil pro kola vlaků uloženej přímo na hard disku ale náš ing Ruda usilovně pracuje na vylepšení, kdy ten profil pojede podle nějakejch vzorců, kdy si to ta mašina bude sama průběžně přepočítávat a tím tedy odpadne ta kilometrová tabulka souřadnic X, Z.....

- pindasek
- Kontaktovat uživatele:
tak jsme přátelé dnes asi zavařil ložisko u vřetene, ale snad je to jen u pohonu pro hydraulickou univerzálu co jsme demontovali a nahradili obyčejnou.. nicméně mi je divný, že se tohle stane u novýho stroje, kterej by měl bejt stavěnej na třísměnný provozy. zřejmě naši bratři na thaivanu někde udělali chybu a někdo šetřil na nepravým místě :-///,,, njn fermatmachynery:-)))))))
bééé moje SF 65/3000 teď je mimo provoooz :'(
bééé moje SF 65/3000 teď je mimo provoooz :'(