Pokud bych mohl doporučit, tak dolní nákres přeškrtni ať je jasné co je špatně, jsou zde tací co neumí číst a obrázkům také moc nerozumí.prochaska píše:Pro jistotu - jestli si rozumíme: nahoře je to dobře, dole špatně.

Pokud bych mohl doporučit, tak dolní nákres přeškrtni ať je jasné co je špatně, jsou zde tací co neumí číst a obrázkům také moc nerozumí.prochaska píše:Pro jistotu - jestli si rozumíme: nahoře je to dobře, dole špatně.
Ano, máš pravdu, ale já umím číst a také jsem celou problematiku pochopil i bez toho nákresu, jen jsem chtěl upozornit, že sem chodí hromada lidí, kterým se bude vysvětlovat vše znova. Nákres je super, kdo má alespoň trochu technického cítění tak to pochopí, ale např. tazatel celé toto stvořil a do poslední chvíle netušil kde udělal chybu. Pokud se někde uvádí dvojí řešení v jednom nákresu, je pro lepší srozumitelnost třeba špatné řešení přeškrtnout, aby bylo jasné co je špatně.nemo píše:Když si přečteš začátek tohoto vlákna, tak tam je to zmíněno.N.
prochaska píše:Pravdu díte, škrtnul jsem to. Sice od ruky protože nemám ten správný digitální škrtátor ale snad se to snese.
BTW, nedovolil bych si pochybovat o ničí schopnosti číst, prostě jsem to tam fláknul v okamžiku kdy jsem si vzpomněl kde ten obrázek mám
Děkuji za přeškrtnutí a zároveň tumlikovi o potvrzení mých slov. Obrázek vše strašně zjednoduší, ale pořád se najde někdo kdo tomu porozumí úplně jinak než je to myšlenotumlik píše:prochaska píše:Pravdu díte, škrtnul jsem to. Sice od ruky protože nemám ten správný digitální škrtátor ale snad se to snese.
BTW, nedovolil bych si pochybovat o ničí schopnosti číst, prostě jsem to tam fláknul v okamžiku kdy jsem si vzpomněl kde ten obrázek mámAleši ještě tam ale napiš že to tvoje tvrzení platí jen v případě, že se ty planetky otáčejí protože pokud se otáčet nebudou a budou pevné tak budou fungovat obě varianty taky, ale jen jako nějaká kvazitrojbodová matice
![]()
no a to by pak mohlo tu spoustu těch uživatelů co neumějí číst zmást a svést na zcestí
![]()
No a co kdybychom vzali tu výše zmiňovanou variantu se zápichy ,otáčejícími planetkami a ještě pevným šroubem a rotující celou maticí s planetkami kolem něho?
-a pozor, když budou u té druhé varianty co je přeškrtlá pevné planetky, ale celá matice i s nimi bude rotovat kolem pevného nerotujícího šroubu tak se ten šroub bude pohybovat taky a přesto by mohlo dojít k zdání, že se jedná o planetární matici i když jí ve skutečnosti není
edit: nadávat pouze na SZ
Já bych to tam moh dokreslit, třeba že jsou ty planety přivařenétumlik píše:Aleši ještě tam ale napiš že to tvoje tvrzení platí jen v případě, že se ty planetky otáčejí protože pokud se otáčet nebudou a budou pevné tak budou fungovat obě varianty taky, ale jen jako nějaká kvazitrojbodová matice
![]()
no a to by pak mohlo tu spoustu těch uživatelů co neumějí číst zmást a svést na zcestí
Ale třeba v obrázku k U.S. pat. 4576057 jsou zápichy, ne šroubovice:martyxxx píše:U planetárního šroubu je na válečcích opravdu šroubovice a ne zápichy, ALE na koncích válečků je vnější ozubení a uvnitř obalu matice je vnitřní ozubení, je to docela podobné planetové převodovce.
prochaska píše:Ale třeba v obrázku k U.S. pat. 4576057 jsou zápichy, ne šroubovice:martyxxx píše:U planetárního šroubu je na válečcích opravdu šroubovice a ne zápichy, ALE na koncích válečků je vnější ozubení a uvnitř obalu matice je vnitřní ozubení, je to docela podobné planetové převodovce.
http://www.freepatentsonline.com/4576057.pdf