Věřím, že pro lidi, kteří si doma vyrábí CNC stroje to bude hračka. Díky předem.

Ještě co je obvod BEC. Jinak pokud je to tak, pak by to mělo být docela autonomní. Dalo by se připojením potenciometru a vypínače sbastlit obvod pro jednoduché řízení ve smyčce? Otočením potenciometru nastavovat v jistém rozsahu otáčky, tím i průtok čerpadla a pokud by to fungovalo, pak by se dalo vypínač vyměnit za relé a celé to řídit strojem jako chlazení. Je to tak?packa píše:tester by se měl napájet z obvodu BEC který je součástí regulátoru !!! což je 5V
To mi jako chceš říct, že se mi válí doma pohon zhruba kolem 1KW jen tak bez užitku? Napiš víc, už jsem viděl, že z alternátorů vyrábí generátory na větrné elektrárny, sice s určitými omezeními, ale údajně funkční.Radek-B píše:Nebudete tomu asi verit , ale pokladem je treba i obycejny alternator. On je to take BLDC, staci vykuchat usmernovaci mustek.
Jit cestou modelarskeho driveru a ridit ho PWM treba pomoci 555 bude zrejmne nejschudnejsi cesta.
RADEK
Ano našel jsem softwerovou část, teď jen jak přijít k tomu hardwaru. Na elektroniku jsem docela slabej, strojařinu jakš takš ovládám.packa píše:BEC je zdroj pro napájení serv a jiné elektroniky v modelech , je to stabilizovaných 5V
a ten servotester je obyč generátor, je udělán že ve středu dráhy potenciometru, motor stojí a otáčením na jednu nebo druhou stranu reguluješ otáčky v jednom nebo druhém směru, ted si jen nevyybavuji frekvence .
jo a řízení a využití modelářského motoru jako vřetene i se spětnou vazbou se tu již řešilo, bude to ve vláknu EMC
takové vřeteno mám připraveno pro modifikaci mé portálky na 5ti osu.