CNC elekronika- pro nenáročné aneb může to vubec fungovat?

Odpovědět
Ruda94

11. 1. 2011, 8:37

Zdravím pánové.
Na netu jsem narazil na tohle http://makeyourbot.org/4axisparallel-1-0
Je vubec možné že to bude fungovat aniž bych vyhořel ? Nebo přišel k ujmě já nebo počítač?
A jaký s tím bude komunikovat cnc program?
Chtěl bych si vyzkoušet postavit něco malého o rozměrech asi A4 na výrobu DPSek.
Mám dva motory NMB PM55L 048 a nevím jestli to jsou uni nebo bipolární motory.
Na vstupník konektoru mají 5 kolíku ale na destičce je 6 vývodu od cívek a prostřední dvě jsou spoju spájeny .
Dík za odpovědi Ruda
Přílohy
Obraz020.jpg
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2011, 10:15

to je jen redukce z jednoho konektoru na jinej
co jsi od toho cekal? ze to bude frezovat?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ferrit

11. 1. 2011, 10:23

Ruda94 píše:Zdravím pánové.
Na netu jsem narazil na tohle http://makeyourbot.org/4axisparallel-1-0
Je vubec možné že to bude fungovat aniž bych vyhořel ? Nebo přišel k ujmě já nebo počítač?
A jaký s tím bude komunikovat cnc program?
Chtěl bych si vyzkoušet postavit něco malého o rozměrech asi A4 na výrobu DPSek.
Mám dva motory NMB PM55L 048 a nevím jestli to jsou uni nebo bipolární motory.
Na vstupník konektoru mají 5 kolíku ale na destičce je 6 vývodu od cívek a prostřední dvě jsou spoju spájeny .
Dík za odpovědi Ruda
Tak fungovat to bude - ale je to jen přepojení paralelního portu = pokud pokládáš takovou otázku asi toho moc o elektrice nevíš.
Stejně jako další- připojíš samotné nic - nabastlíš k tomu nějak ten motor a je po portu v PC! bez vyhoření (20mA nic nezapálí :o )
Ten motor by snad šel použít ale jen přes převody má velký úhel kroku (tuším 7,2 st/krok) tj 50 kroků na otáčku a malou sílu - tak na papír v tiskárně.

Mezi to na obrázku a motor(každý) musíš zapojit driver motoru (výkonový koncový stupeň) - koupit nebo nastudovat a postavit. První je jednodušší.
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
Ruprecht

12. 1. 2011, 6:26

Na tom odkazu je jen konektorová redukce, která se používá pro pohodlné rozdělení signálů z LPT na desky výkonové elektroniky pro jednotlivé osy.
Pro malé strojky vcelku dobře fungují TB6560, třeba i z ebaye (červená, modrá). U nich je LPT konektor na desce, podobnou redukci tedy nepotřebuješ.

Zkus si projít fórum, co všechno je potřeba na funkční strojek, motory nebývají to nejdražší... :)
Jděte s EU do Brusele...
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“