materialu v machu som zamenil piny zY za Z a fungovalo to
Asi najlacnejšia gravirka na fore
Ak tomu dobre chápem tak si si zvolil 2d profilovanie obluku s tým že výška obrobku je ? mm a dal si si strihovú hlbku po niekolko málo mm?mirenc píše:Ja len ze som to volakedy robil z dxf obluku, v lazycame som si nadstavil hlbku podla dlsky
materialu v machu som zamenil piny zY za Z a fungovalo to
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
Ak tomu dobre chápem tak si si zvolil 2d profilovanie obluku s tým že výška obrobku je ? mm a dal si si strihovú hlbku po niekolko málo mm?[/quote]
Presne si to nepamatam ale bolo to tak nejak strihovu hlbku som daval podla priemeru nastroja o kolko som chcel aby sa mi
to posuvalo v osi y Teraz uz to robim na klasickej freze do ktorej mam vybrusene 2 sady nozou jednu na vnutorny obluk
a jednu na vokajsi,a potom obluky zlepim na takem pripravku,lebo vacsinou robim rovnake obluky, na cnc to robim iba ked potrebujem iny priemer
Jedna sa o tieto tvarove stlpy a prechody na schody:
http://www.lukyplus.sk/?m=3&mS=1&mSS=" onclick="window.open(this.href);return false;
Presne si to nepamatam ale bolo to tak nejak strihovu hlbku som daval podla priemeru nastroja o kolko som chcel aby sa mi
to posuvalo v osi y Teraz uz to robim na klasickej freze do ktorej mam vybrusene 2 sady nozou jednu na vnutorny obluk
a jednu na vokajsi,a potom obluky zlepim na takem pripravku,lebo vacsinou robim rovnake obluky, na cnc to robim iba ked potrebujem iny priemer
Jedna sa o tieto tvarove stlpy a prechody na schody:
http://www.lukyplus.sk/?m=3&mS=1&mSS=" onclick="window.open(this.href);return false;
tato frézka sa mi strašne páči,
vieš dodať nejaké pracovné info?
aká je presnosť cez tu reťaz?
nejaká mŕtvola?
max obrábacia rýchlosť? fréza+uber+f+s
max polohovacia rýchlosť?
max presnostná jednotka? 0,x 0,0x 0,00x? ( reálne sa pohne o? )
motory Nm?
driver V, A, typ?
budem zrejme nútený poskladať nejakú velkoformatovu CNC mašinu na veľké dielce, kde presnosť v desatine ( opakovaná presnosť a presnosť tvaru ) nieje závada na drevo a drevené materiály do 3mm frézy.
To čo tu máš je dosť inšpiratívne...
vieš dodať nejaké pracovné info?
aká je presnosť cez tu reťaz?
nejaká mŕtvola?
max obrábacia rýchlosť? fréza+uber+f+s
max polohovacia rýchlosť?
max presnostná jednotka? 0,x 0,0x 0,00x? ( reálne sa pohne o? )
motory Nm?
driver V, A, typ?
budem zrejme nútený poskladať nejakú velkoformatovu CNC mašinu na veľké dielce, kde presnosť v desatine ( opakovaná presnosť a presnosť tvaru ) nieje závada na drevo a drevené materiály do 3mm frézy.
To čo tu máš je dosť inšpiratívne...
Kompas H-1000 + H2 elektornika :) kúpený, funguje :)
Zenbot ( malé ale šikovné :) ( prerobené a super )
Zenbot ( malé ale šikovné :) ( prerobené a super )
mirenc:
tá firma na schody je tvoja? Alebo iba pre nich robíš? Zrovna nejake podobné ukončenie schodou by z toho mojho videa malo byť . Čo s tým dotyčný , pre ktorého som ten polotovar robil, urobí, tak neviem. Chcel do toho frézovať nejaky otvor , ale nemám na to štvrtú os.
Votrlec:
Odpovede na tvoje otázky:
aká je presnosť cez tu reťaz? ____ Sám sa tomu čudujem ale retaz nejaví žiadnu volu, v pohode nahradí remeň Veď ked je našponovaná tak neviem prečo by mala
nejaká mŕtvola?_______ Neviem zmerať.
max obrábacia rýchlosť? fréza+uber+f+s______feza dvojbritá,plátky tvrdokov,priemer 16 na 8 stopke, záber 8, f600 , ot 12 000
max polohovacia rýchlosť?_____ osa X 12000mm, y iba 600m ma zetko už po vymene šróbu 1500 mm
max presnostná jednotka? 0,x 0,0x 0,00x? ( reálne sa pohne o? ) _____ pri funkcii go to zero mi osa x vykazuje na displeji napr 0.004 , Čo je v skutočnosti neviem používam to na drevo
motory Nm?_____ X 2x4.5 nm, Y zatial asi 2.5 nm ale mám už kúpeny 6.5nm a čakám na šrob na 10 mm stúpanie, zetko 2,5 nm
driver V, A, typ? Drivery 3x 5,8 A od ivča
tá firma na schody je tvoja? Alebo iba pre nich robíš? Zrovna nejake podobné ukončenie schodou by z toho mojho videa malo byť . Čo s tým dotyčný , pre ktorého som ten polotovar robil, urobí, tak neviem. Chcel do toho frézovať nejaky otvor , ale nemám na to štvrtú os.
Votrlec:
Odpovede na tvoje otázky:
aká je presnosť cez tu reťaz? ____ Sám sa tomu čudujem ale retaz nejaví žiadnu volu, v pohode nahradí remeň Veď ked je našponovaná tak neviem prečo by mala
nejaká mŕtvola?_______ Neviem zmerať.
max obrábacia rýchlosť? fréza+uber+f+s______feza dvojbritá,plátky tvrdokov,priemer 16 na 8 stopke, záber 8, f600 , ot 12 000
max polohovacia rýchlosť?_____ osa X 12000mm, y iba 600m ma zetko už po vymene šróbu 1500 mm
max presnostná jednotka? 0,x 0,0x 0,00x? ( reálne sa pohne o? ) _____ pri funkcii go to zero mi osa x vykazuje na displeji napr 0.004 , Čo je v skutočnosti neviem používam to na drevo
motory Nm?_____ X 2x4.5 nm, Y zatial asi 2.5 nm ale mám už kúpeny 6.5nm a čakám na šrob na 10 mm stúpanie, zetko 2,5 nm
driver V, A, typ? Drivery 3x 5,8 A od ivča
[quote="Juro"]mirenc:
Je bratova ja v nej vykonavam manualne prace , vyfrezovava sa to na takom valci vlastne 4 os, to som prerobil taku staru formatku na cnc, ked najdem nejake video tak to sem dam, 4.os pre teba nebude ziadny problem
Je bratova ja v nej vykonavam manualne prace , vyfrezovava sa to na takom valci vlastne 4 os, to som prerobil taku staru formatku na cnc, ked najdem nejake video tak to sem dam, 4.os pre teba nebude ziadny problem
A vy ste neni od gravirovanie.sk? Tak pardon trocha si pletiem nicky. Tak potom kto je od gravirovanie .sk?ivčo píše:Drivery odo mňa ??????Juro píše:stúpanie, zetko 2,5 nm
driver V, A, typ? Drivery 3x 5,8 A od ivčafakt ???
ked najdem nejake video tak to sem dam, 4.os pre teba nebude ziadny problem 
tak som kusok nasol:
tak som kusok nasol:
- Přílohy
-
- 25052009059.mp4.zip
- (10.39 MiB) Staženo 547 x
Dobreee, táto podoba štvrtej osi sa mi prakticky viac pozdáva ako naklápanie vretena. Tu obrobím 360 stupňou ale pri naklápani vretena iba ..........? Všetko má svoje +- a chce to uvážiť čo chcem na tom robiť. Momentálne tuningujem soft a vyzerá to slušne.
-
pukislovakia
Pekna masinka.
Na tomto fore ma najviac zaujal tvoj stroj. V jednoduchosti je krása.
Presnosť to asi nemá 0,005 no na stolárčinu stopro postačuje.
Práve montujem moje cnc. (1500/3000/400) bral so inspiraciu aj zo stránky http://www.oneoceankayaks.com/madvac/madvac_index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Na tomto fore ma najviac zaujal tvoj stroj. V jednoduchosti je krása.
Presnosť to asi nemá 0,005 no na stolárčinu stopro postačuje.
Práve montujem moje cnc. (1500/3000/400) bral so inspiraciu aj zo stránky http://www.oneoceankayaks.com/madvac/madvac_index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
-
pukislovakia
Ok dam nejaké fotky až to bude stáť na nohách. Zatiaľ mám Y a Z bez farby, bez kablovačky , rám X s lin. tyčami mám hotový ,na x nemám este urobenú skrutku (axial radial a spojku) objednal som kable do retazí (LAPP su sakra draheee).
Kedze všetko sám sústružim frézujem, bude to ešte trva nejaký ten víkend.
Kedze všetko sám sústružim frézujem, bude to ešte trva nejaký ten víkend.