Tonyho CNC freza
- TonyKiller
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte, takže po dlhej dobe sa mi podarilo na kolene urobiť túto frézku. Je po-zváraná oceľových platní. Frézovacia plocha je 200x150x100mm. Driveri TA8435. Všetko sa zdá že funguje ale niektoré veci sa na kolene nedali spraviť a to je tá hlavná plocha kde sa uchopuje materiál. Skúšal som plastovú platňu aj drevenú ale žiadna nieje tak rovná ako potrebujem. Chcem s tým hlavne frézovať plošné spoje. Tak by som vás poprosil o radu že čo by tam bolo najlepšie dať a z akého materiálu. Ja som uvažoval o nejakej hliníkovej platni 220x170x10mm, ktorá by bola dajme tomu každé dva centimetre odierkovana aby sa o ňu dalo prichytiť dps. A ešte kde mi budú ochotný urobiť platňu takých rozmerov a poslať balíkom. ahoj
- TonyKiller
- Kontaktovat uživatele:
a co použít tyto profily jsou tuhé přesné a cena je přijatelná , já sám je používám a je to paráda, hlavně ti je nařežou na požadovaný rozměr a jsou ochotní.
rozklikni si modul 45 a vyber Profil 18.5x180
http://www.aluteckk.cz/katalog/katalog.php
rozklikni si modul 45 a vyber Profil 18.5x180
http://www.aluteckk.cz/katalog/katalog.php
- Přílohy
-
- 01_1.pdf
- (87.2 KiB) Staženo 693 x
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Mohu nabídnout výrobu takové desky za 30 EUR včetně poštovného na dobírku.TonyKiller píše:Ja som uvažoval o nejakej hliníkovej platni 220x170x10mm, ktorá by bola dajme tomu každé dva centimetre odierkovana aby sa o ňu dalo prichytiť dps. A ešte kde mi budú ochotný urobiť platňu takých rozmerov a poslať balíkom.
petr.spacil@krutor.cz
www.krutor.cz/manufacturing
Petr Spáčil
- TonyKiller
- Kontaktovat uživatele:
Ja by som si to ofrézoval ale na to budem potrebovať niečo ako toto http://www.cnc-tools.sk/stopkove-frezy/2408t-006/ ale zdá sa mi to drahé. Neviete o nejakej lacnejšej alternatíve vrtáku čo ma rovný koniec?
Pokud tam dostaneš otáčky vřetene do 2000, tak použij HSS, tu seženeš ve výprodeji levně.
Ještě jednu otázku: srovnat podle mašiny, nebo zkřivit podle mašiny. V prvním případě, když je mašina zaručeně rovná (osy), tak jo. V druhém je možná lepší rovnat stroj podle plotny, pokud je zaručeně rovná, dle uvažované přesnosti.
Ještě jednu otázku: srovnat podle mašiny, nebo zkřivit podle mašiny. V prvním případě, když je mašina zaručeně rovná (osy), tak jo. V druhém je možná lepší rovnat stroj podle plotny, pokud je zaručeně rovná, dle uvažované přesnosti.
- TonyKiller
- Kontaktovat uživatele:
No otáčky môžem regulovať od 10000-28000/min. To vreteno čo tam mám berie iba dva rozmery vrtáku 6 a 8mm. Neviem ako tam teraz dám 0,8mm vrták na dpsJosef píše:Pokud tam dostaneš otáčky vřetene do 2000, tak použij HSS, tu seženeš ve výprodeji levně.

Na male vrtaky si nechas udelat trn prumer 8 mm a z jedne strany zavit M8x0.75. Ten das do tveho vretene. Na zavit nasroubujes toto sklicidlo http://www.vo.gme.cz/cz/index.php?product=732-998. A je to ...
Pavel Urban
- TonyKiller
- Kontaktovat uživatele:
Dakujem za rady, sklucovadlo je uz objednane a ten pracovny stol dam spravit krutovovi aj s trnom len skoda ze mi uz tri dni neodpisuje nik ani na tu ponuku vrtakov
. Ked to bude hotove a bude mi to frezovat ocel tak pridam dalsie foto 

- TonyKiller
- Kontaktovat uživatele:
Uz je to hotove prikladam nejake fotky a prvé výrobky 

- TonyKiller
- Kontaktovat uživatele:
- TonyKiller
- Kontaktovat uživatele:
- TonyKiller
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
postupom času som prišiel na to že horná fréza s trnom je to najhoršie riešenie aké môže byť. Strašne to vibruje, vrták sa zo skľučovadla povoľuje a bojím sa že skončí v mojom oku tak začínam s konštrukciou niečoho presného a rýchleho. Otáčky by som chcel mať v rozmedzí 20 00 - 40 000.
Na ebayi som kúpil nejaké klieštiny aj s bezkomutátorovym trojfázovým modelárskym motorčekom. Priemer je 8 mm. Problem je v tom že potrebujem vyrobyť hriadeľ do ktoreho pôjdu ložiská, uchytenie motorčeka s hriadeľom, hriadeľa s frézou a hlavne dve remenice na 8mm tyč.
Takže v podstate hľadám niekoho čo mi vyrobí uvedené za rozumnú cenu.
PS: Inak tá fréza bola mojou praktickou maturitou za 1 a na krajskom kole SOČ 1. miesto
.
Pre ujasnenie je tu odkaz na galériu s fotkami http://toelektro.jecool.net/photogallery.php?album_id=1
myslím že keď ho dokončím tak vytvorím aj nejaký návod ktorý pomôže nadšencom cnc
.
a ešte v člankoch je cely popis navrhu a realizacie.
.
postupom času som prišiel na to že horná fréza s trnom je to najhoršie riešenie aké môže byť. Strašne to vibruje, vrták sa zo skľučovadla povoľuje a bojím sa že skončí v mojom oku tak začínam s konštrukciou niečoho presného a rýchleho. Otáčky by som chcel mať v rozmedzí 20 00 - 40 000.
Na ebayi som kúpil nejaké klieštiny aj s bezkomutátorovym trojfázovým modelárskym motorčekom. Priemer je 8 mm. Problem je v tom že potrebujem vyrobyť hriadeľ do ktoreho pôjdu ložiská, uchytenie motorčeka s hriadeľom, hriadeľa s frézou a hlavne dve remenice na 8mm tyč.
Takže v podstate hľadám niekoho čo mi vyrobí uvedené za rozumnú cenu.
PS: Inak tá fréza bola mojou praktickou maturitou za 1 a na krajskom kole SOČ 1. miesto

Pre ujasnenie je tu odkaz na galériu s fotkami http://toelektro.jecool.net/photogallery.php?album_id=1
myslím že keď ho dokončím tak vytvorím aj nejaký návod ktorý pomôže nadšencom cnc

a ešte v člankoch je cely popis navrhu a realizacie.
.