TOS Svitavy 243801 - Sklíčidlo 125/3-2-M1
podle mě potřebuje tu část sklíčidla do které se dává 4hraná klička.. ta má ozubený pastorek který otáčením svírá čelisti.. taky to mám na jednom sklíčidle z nějákého důvodu vypadlé.. nicméně není přece problém to utahovat zbývajícími..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
tak to se omlouvám zase já.. jsem si nevšiml že jednou píše to a podruhé ono..dokonce bych tady i měl jednu 160ku univerzálku které jeden tenhle pastorek chybí a klidně bych mu ji nechal, ale balit a posílat to nikam nehodlám.. takže pokud chceš a měl bys cestu klidně se ozvi..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Omlouvám se je to univerzální sklíčidlo TOS 160/3-2-M1. U jednoho ze tří pastorků jsou vylámané zuby a je to ta část kam se strká čtyřhran na utahování. Je pravda že se dá utahovat zbývajícími dvěma pastorky, ale když seženu třetí tak proč ne.Záleží na ceně.Pro RaSe můžeš mi dát na Tebe bližší kontakt?
máš to v SZ
http://www.renar.cz/store/default.asp?l ... ngItemID=4" onclick="window.open(this.href);return false;
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Bingo !!!!
Věděl jsem, že CNC fórum nezklame. Včera jsem totiž rozhodil 125 4 čelisť. univerzálku, protože jsem ji potřeboval vyčistit od dřevěného prachu (zhruba 1x ročně je to potřeba) - a ke svému úžasu jsem zjistil, že mám totálně vydřené spirálové kolo, které stahuje čelisti. Normálně je ta spirála silná cca 5 mm - já ji mám ale vydřenou na nějaký 1,5 mm!!!! Ještě, že jsem to zjistil - myslím, že až by mě začaly lítat čelisti kolem hlavy urvané v nějakých 2900 ot/min - tak by to už žádá prdel nebyla - to by mělo účinek srovnatelný s vybuchlým granátem .....
U Renaru jsem objednával náhradní (původně jsem myslel, že budu muset koupit celou novou univerzálku). Mám ale na zdejší odborníky dotaz: Jakým způsobem může takto dojít k vydření toho šnekového závitu? Já to vidím poprvé a jsem z toho docela v šoku - ta hlava mi jinak běhala na soustruhu přes 18 let a bez sebemenších problémů. K této vadě došlo v horizontu zhruba 9 měsíců - loni jsem ji měl rozebranou a nebyl tam nejmenší problém.
Věděl jsem, že CNC fórum nezklame. Včera jsem totiž rozhodil 125 4 čelisť. univerzálku, protože jsem ji potřeboval vyčistit od dřevěného prachu (zhruba 1x ročně je to potřeba) - a ke svému úžasu jsem zjistil, že mám totálně vydřené spirálové kolo, které stahuje čelisti. Normálně je ta spirála silná cca 5 mm - já ji mám ale vydřenou na nějaký 1,5 mm!!!! Ještě, že jsem to zjistil - myslím, že až by mě začaly lítat čelisti kolem hlavy urvané v nějakých 2900 ot/min - tak by to už žádá prdel nebyla - to by mělo účinek srovnatelný s vybuchlým granátem .....
U Renaru jsem objednával náhradní (původně jsem myslel, že budu muset koupit celou novou univerzálku). Mám ale na zdejší odborníky dotaz: Jakým způsobem může takto dojít k vydření toho šnekového závitu? Já to vidím poprvé a jsem z toho docela v šoku - ta hlava mi jinak běhala na soustruhu přes 18 let a bez sebemenších problémů. K této vadě došlo v horizontu zhruba 9 měsíců - loni jsem ji měl rozebranou a nebyl tam nejmenší problém.
asi jsi moc často utahoval a povoloval ,
já se stímto teda ještě nesetkal ale měl jsem tu čest jen s tosáckýma a tam problem nebyl
když tu univerzálu čistíš tak ji pak nějak mažeš ?
já tam vždy fouknu trochu teflonu , maže dobře je suchý a nelepí

já se stímto teda ještě nesetkal ale měl jsem tu čest jen s tosáckýma a tam problem nebyl
když tu univerzálu čistíš tak ji pak nějak mažeš ?
já tam vždy fouknu trochu teflonu , maže dobře je suchý a nelepí
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To jo - utahují se na ní dřevěné špalíky (50x50x70 mm - soustruží se čelně) - Za směnu se na tom dělá 500 - 800 ks, jede to na jednu směnu - a zhruba 2 dny v týdnu na 2 směny. Podle mě nic nenormálního - minule s tím žádné problémy nebyly. Maže se to buď vazelínou, nebo olejem - brusné částečky z papíru (brousí se naprosto minimálně) by tam taky lítat neměly. Musí se to mazat celkem často, protože jinak se to zalepí prachem - a ten olej ho vyplaví. Ten teflon možná nebude špatný .... Uvidíme, jak se bude chovat nová ....
jinak - je to tosácká univerzálka ...
jinak - je to tosácká univerzálka ...