CNC router na drevo
Je to preklizka 24mm , jen na celach co drzi celou zakladnu je 36mm. K frezce nic dokupovat nemusim , trafo mam jeste z dob kdy jsem delal v anglii. A frekvencni menic nepotrebuju ( profesionalni frezky maj vsobe vlastni regulaci , ktera je dost dobra, navic chytrou elektroniku, takze nevidim jedinej duvod). A kdyz hodlam obrabet jen drevo tak se budu pohybovat kolem 18000otacek az 23000otacek za minutu. Jen pred vlastnim frezovani nastavim podle dreviny , uberu a frezky spravny otacky. To co je zatim na fotce jsem udelal za vikend aji se stolem. Ted jen cekam az dojdou kulickovi srouby ,drivery , motory a par malickosti.....
Jen foufam ze oziveni pujde taky tak dobre jak vsechno ostatni doposud

Když se řemeslo umí tak to vypadá moc hezky, držím palce ať to funguje jak si představuješ.
jj, nepodepreny tyce jsou jen do urcitych rozmeru a s malym omezenim pri obrabeni..., ale ten drzak vretena je brutal. Kjimkrum píše:Tak jsem trochu pokrocil. A uz ted vim ze nepodepreny tycky jsou dobry jen do srotu. Necham to zatim tak abych se naucil pracovat s masinkou a casem to vymenim za poradny linearni vedeni. A snad do konce tydne bude i elektronika
Karel Slivka
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek.
mé druhé CNC http://www.digisonic.cz/IMG_4925.jpg
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek.
mé druhé CNC http://www.digisonic.cz/IMG_4925.jpg
Ahoj-Taky si stavim router,bude mit dost podobny rozmery jako ten tvuj a vlastne celkova koncepce je stejna,jen jsem chtel pouzit 20 mm pojezdove tyce na kterych by jezdil portal s osou z a byli by metr dlouhe.ale zda se podle toho co pises ze se budou prohejbat..... nebo ne?digisonic píše:jj, nepodepreny tyce jsou jen do urcitych rozmeru a s malym omezenim pri obrabeni..., ale ten drzak vretena je brutal. Kjimkrum píše:Tak jsem trochu pokrocil. A uz ted vim ze nepodepreny tycky jsou dobry jen do srotu. Necham to zatim tak abych se naucil pracovat s masinkou a casem to vymenim za poradny linearni vedeni. A snad do konce tydne bude i elektronika
Rozhodne bych nikomu nedoporucoval tyce .... kdyz uz ta podepreny a aji tak bych do toho nesel ..... na ose X,Z mam linearni vedeni a vse je ok , ale na ose Y jsou nepodepreny tyce prumer 20mm o delce 65cm a delaj sakra velkej problem ...... jeste ze frezuju prevazne reliefy a podobne veci kde to nahrubuju a poom jen 3 frezou jedu nacisto , takze neni takova snaha o ,,ohybani'' tyci. Kazdopadne na presnou pracu ani nepomysleji kdyz tam das tyce otom zadna. D o konce roku si vydela na sebe cnc nejakej peniz a planuju upgrade osy Y na linearni vedeni.
aaaaaaha..... No planoval jsem podepreny tyce jen na osu X ale vidim ze je budu muset Prekreslit i na Y-ty tyce budou mit presne stejne 65 cm O kolik se to hejba jen tak pro zajimavost?
Podepreny se prece nemuzou hnout
.Ale nasadil jsi mi brouka do hlavy s tim linearnim vedenim,to je to opravdu o tolik lepsi?

Ver mi ze to jde poznat ....... tak osu Y mas mensi o kolik chces prece , zalezi jak velkeji si tam udelas vozik. ja ho mam asi 15-16cm ... uz si to presne nepamatuju. Ale kazdopadne podepreny tyce a kdyz budou finance navic ( ty se vzdycky tezko schanijou
) tak linearni vedeni...... ale ktomu uz se zase musijou dat kulickovi srouby aby to melo cenu atd atd ...... vsechno je jen o penezich

No jasan ze je mensi,ten muj vozik bude mit 21 cm,takze abi vysla slusna pracovni plocha tak to chce alespon 60 cm.(taky bych ho moch zmensit ze..jimkrum píše:Ver mi ze to jde poznat ....... tak osu Y mas mensi o kolik chces prece , zalezi jak velkeji si tam udelas vozik. ja ho mam asi 15-16cm ... uz si to presne nepamatuju. Ale kazdopadne podepreny tyce a kdyz budou finance navic ( ty se vzdycky tezko schanijou) tak linearni vedeni...... ale ktomu uz se zase musijou dat kulickovi srouby aby to melo cenu atd atd ...... vsechno je jen o penezich

Jo tak mach mi dal taky zabrat....... a hlavne jsem mel blbeji pocitac takze mi porad blb. Ale od te doby co mam smoothstepper jede jako das a nedela zadny blbosti a hlavne jede tak o 30% rychleji . V utery ti kdyztak poslu nejaky foky aby jsi vedel jak to moje cnc vypada v kupe.
Ted jsem obevyl tohle video-tahle konstrukce mi prijde dost jednoducha a fungcni,podepreny tyce na vsech osach,znacne zjednodusujou montaz a odpada hromada drzaku-me se to moc libi,ale ty mas vic zkusenosti-Co na to rikas?jimkrum píše:Jo tak mach mi dal taky zabrat....... a hlavne jsem mel blbeji pocitac takze mi porad blb. Ale od te doby co mam smoothstepper jede jako das a nedela zadny blbosti a hlavne jede tak o 30% rychleji . V utery ti kdyztak poslu nejaky foky aby jsi vedel jak to moje cnc vypada v kupe.