CNC router na drevo

fotky našich strojů, aneb co máme doma
jimkrum
Kontaktovat uživatele:

23. 2. 2010, 5:16

Je to preklizka 24mm , jen na celach co drzi celou zakladnu je 36mm. K frezce nic dokupovat nemusim , trafo mam jeste z dob kdy jsem delal v anglii. A frekvencni menic nepotrebuju ( profesionalni frezky maj vsobe vlastni regulaci , ktera je dost dobra, navic chytrou elektroniku, takze nevidim jedinej duvod). A kdyz hodlam obrabet jen drevo tak se budu pohybovat kolem 18000otacek az 23000otacek za minutu. Jen pred vlastnim frezovani nastavim podle dreviny , uberu a frezky spravny otacky. To co je zatim na fotce jsem udelal za vikend aji se stolem. Ted jen cekam az dojdou kulickovi srouby ,drivery , motory a par malickosti..... :) Jen foufam ze oziveni pujde taky tak dobre jak vsechno ostatni doposud
zdviza
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2010, 7:00

Když se řemeslo umí tak to vypadá moc hezky, držím palce ať to funguje jak si představuješ.
jimkrum
Kontaktovat uživatele:

1. 8. 2010, 7:15

Tak jsem trochu pokrocil. A uz ted vim ze nepodepreny tycky jsou dobry jen do srotu. Necham to zatim tak abych se naucil pracovat s masinkou a casem to vymenim za poradny linearni vedeni. A snad do konce tydne bude i elektronika :D
Přílohy
P1070165.JPG
digisonic
Kontaktovat uživatele:

1. 8. 2010, 8:05

jimkrum píše:Tak jsem trochu pokrocil. A uz ted vim ze nepodepreny tycky jsou dobry jen do srotu. Necham to zatim tak abych se naucil pracovat s masinkou a casem to vymenim za poradny linearni vedeni. A snad do konce tydne bude i elektronika :D
jj, nepodepreny tyce jsou jen do urcitych rozmeru a s malym omezenim pri obrabeni..., ale ten drzak vretena je brutal. K
Karel Slivka
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek.
mé druhé CNC http://www.digisonic.cz/IMG_4925.jpg
b.boruvka

21. 4. 2011, 7:37

digisonic píše:
jimkrum píše:Tak jsem trochu pokrocil. A uz ted vim ze nepodepreny tycky jsou dobry jen do srotu. Necham to zatim tak abych se naucil pracovat s masinkou a casem to vymenim za poradny linearni vedeni. A snad do konce tydne bude i elektronika :D
jj, nepodepreny tyce jsou jen do urcitych rozmeru a s malym omezenim pri obrabeni..., ale ten drzak vretena je brutal. K
Ahoj-Taky si stavim router,bude mit dost podobny rozmery jako ten tvuj a vlastne celkova koncepce je stejna,jen jsem chtel pouzit 20 mm pojezdove tyce na kterych by jezdil portal s osou z a byli by metr dlouhe.ale zda se podle toho co pises ze se budou prohejbat..... nebo ne?
jimkrum
Kontaktovat uživatele:

23. 4. 2011, 10:39

Rozhodne bych nikomu nedoporucoval tyce .... kdyz uz ta podepreny a aji tak bych do toho nesel ..... na ose X,Z mam linearni vedeni a vse je ok , ale na ose Y jsou nepodepreny tyce prumer 20mm o delce 65cm a delaj sakra velkej problem ...... jeste ze frezuju prevazne reliefy a podobne veci kde to nahrubuju a poom jen 3 frezou jedu nacisto , takze neni takova snaha o ,,ohybani'' tyci. Kazdopadne na presnou pracu ani nepomysleji kdyz tam das tyce otom zadna. D o konce roku si vydela na sebe cnc nejakej peniz a planuju upgrade osy Y na linearni vedeni.
b.boruvka

23. 4. 2011, 3:44

aaaaaaha..... No planoval jsem podepreny tyce jen na osu X ale vidim ze je budu muset Prekreslit i na Y-ty tyce budou mit presne stejne 65 cm O kolik se to hejba jen tak pro zajimavost? :D Podepreny se prece nemuzou hnout :D .Ale nasadil jsi mi brouka do hlavy s tim linearnim vedenim,to je to opravdu o tolik lepsi?
jimkrum
Kontaktovat uživatele:

23. 4. 2011, 7:10

Ver mi ze to jde poznat ....... tak osu Y mas mensi o kolik chces prece , zalezi jak velkeji si tam udelas vozik. ja ho mam asi 15-16cm ... uz si to presne nepamatuju. Ale kazdopadne podepreny tyce a kdyz budou finance navic ( ty se vzdycky tezko schanijou :D ) tak linearni vedeni...... ale ktomu uz se zase musijou dat kulickovi srouby aby to melo cenu atd atd ...... vsechno je jen o penezich
b.boruvka

24. 4. 2011, 12:32

jimkrum píše:Ver mi ze to jde poznat ....... tak osu Y mas mensi o kolik chces prece , zalezi jak velkeji si tam udelas vozik. ja ho mam asi 15-16cm ... uz si to presne nepamatuju. Ale kazdopadne podepreny tyce a kdyz budou finance navic ( ty se vzdycky tezko schanijou :D ) tak linearni vedeni...... ale ktomu uz se zase musijou dat kulickovi srouby aby to melo cenu atd atd ...... vsechno je jen o penezich
No jasan ze je mensi,ten muj vozik bude mit 21 cm,takze abi vysla slusna pracovni plocha tak to chce alespon 60 cm.(taky bych ho moch zmensit ze.. :) )to linearni vedeni je fajn-ale drahi jako cokolada :D mozna casem.ted tam bouchnu podepreny tyce.No a kulickovi srouby hodlam pouzit(16 mm) o jinejch jsem a ni neuvazoval.Vsecno hodlam zakoupit tady:http://www.cncshop.cz/ pokudmi muzes dporucit neco levnejsiho budu rad Celkem mam vitr ze serizovani v machu,studuju diskuze a manualy a je toho fakt hodne.... :shock:
jimkrum
Kontaktovat uživatele:

24. 4. 2011, 6:24

Jo tak mach mi dal taky zabrat....... a hlavne jsem mel blbeji pocitac takze mi porad blb. Ale od te doby co mam smoothstepper jede jako das a nedela zadny blbosti a hlavne jede tak o 30% rychleji . V utery ti kdyztak poslu nejaky foky aby jsi vedel jak to moje cnc vypada v kupe.
zami

24. 4. 2011, 6:33

Co jsem viděl, (a taky už něco koupil), tak na aukru pan Tůma Petr prodává kul. šrouby a matky v metráži. Cena super, dodávka okamžitě, kvalita myslím srovnatelná. Má jak 16/5 tak 20/5.
Miloš.
b.boruvka

26. 4. 2011, 11:59

jimkrum píše:Jo tak mach mi dal taky zabrat....... a hlavne jsem mel blbeji pocitac takze mi porad blb. Ale od te doby co mam smoothstepper jede jako das a nedela zadny blbosti a hlavne jede tak o 30% rychleji . V utery ti kdyztak poslu nejaky foky aby jsi vedel jak to moje cnc vypada v kupe.
Ted jsem obevyl tohle video-tahle konstrukce mi prijde dost jednoducha a fungcni,podepreny tyce na vsech osach,znacne zjednodusujou montaz a odpada hromada drzaku-me se to moc libi,ale ty mas vic zkusenosti-Co na to rikas?
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“