Puppylinux
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=2154" onclick="window.open(this.href);return false;
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
takže podle toho co jsem si přečetl to moje PC není žádný zázrak ale při frekvenci kroků motorů okolo max 1kHz
by ta latency měla stačit.
Otázka začátečníka: jak je to s konfigurací lpt portu ? jde to i bez stepconfwizardu???
by ta latency měla stačit.
Otázka začátečníka: jak je to s konfigurací lpt portu ? jde to i bez stepconfwizardu???
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
s 1khz nic neudelas
zkus pocitat
2000 mikrokroku (min nema smysl)
to je pri 1 khz 0.5 ot. motoru/s tj. 30 ot/min
pri stoupani kulickoveho sroubu 4mm tedy 120mm/min (s trapezovym nebo metricky jeste min)
zkus pocitat
2000 mikrokroku (min nema smysl)
to je pri 1 khz 0.5 ot. motoru/s tj. 30 ot/min
pri stoupani kulickoveho sroubu 4mm tedy 120mm/min (s trapezovym nebo metricky jeste min)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Spíš by to mělo znít: "No nevím nevím zda je dobré pouštět celý moloch Gnome na počítači, kde chci provozovat realtime cnc software".robokop píše:no nevim nevim zda je dobre poustet realtime cnc software na pocitaci tak slabem ze to neutahne EMC2
Samotné EMC2 utáhne prakticky cokoliv. Bez problémů jsem do teď jel na PIII 700 MHz s 256 MB RAM, ale kvůli RepRapu jsem včera upgradoval na 1,4 GHz a 1 GB. Přeci jen mě nebavilo čekat na generování dráhy celou noc. Chci to teď zkusit postavit na Archu a mít tam puštěno jen minimum opravdu potřebných věcí.
SABLE-2015
Mému stroji ten 1kHz bude stačit (motory z tiskárny 7,5 deg/step+ půlkrokový driver)
Osciloskopem jsem měřil výstupy na LPT a vypadá to dobře.Jen stále nevím jak nastavit
počet kroků/ mm,zrychlení,koncové spinače atd bez stepconfwizardu.
Osciloskopem jsem měřil výstupy na LPT a vypadá to dobře.Jen stále nevím jak nastavit
tak použij nějaký config který je součástí EMC a v halu přepiš piny a počty pulzů . je to celkem jednoduchý.sra.jos píše:Mému stroji ten 1kHz bude stačit (motory z tiskárny 7,5 deg/step+ půlkrokový driver)