Pomoc se soustruhem Nakamura

Tovární CNC a apřestavby konvenčních soustruhů
packa

4. 2. 2011, 5:22

mě se to jeví že to je na 3x380 a ne 110V těch 110 se zřejmě tahá již z některého z těch traf které tam jsou.
chtělo by to ty trafa pořádně prohlédnout.
radekmi123

4. 2. 2011, 5:37

packa píše:mě se to jeví že to je na 3x380 a ne 110V těch 110 se zřejmě tahá již z některého z těch traf které tam jsou.
chtělo by to ty trafa pořádně prohlédnout.
Mam domluveno že až bude čas zajde se mi na to podívat udržbář který dělal ve firmě odkud snad soustruh pochází tak uvidím . Ale známej co se na to koukal tak tvrdil že těch 220 V co je všude na jističích a je mezi fazema tak že ne 3x380 ale 3x220 proti nule 110 tak nevím na tom trafu je taky psáno 220 na třech svorkách ale vubec nevím jak je to brané a dale jsou tam tři prázdné pruchodky na kabel což by nysvědčovalo přívod k hlavnímu vypínači z hlavního vypínače vývod ven na trafo a třetí kabel přívod 110 do mašiny .
radekmi123

7. 2. 2011, 3:48

No zatím to vypadá že co se týče soustruhu tak pujde měd zvlášt a železo zvlášt system a serva se taky pokusím prodat jak tak pročítám fora a poslouchám rady tak stejně rozběhnutí nebo přepojení na pc a mach je pro mne jako pro lajka asi nemožné
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

7. 2. 2011, 3:52

prepojeni na mach i trosku nesmyslne
alespon dle me zkusenosti

jestli to budes prodavat tak bych mel asi obratem kupce na tu mechaniku
posli mi vic info predam to dal
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
radekmi123

7. 2. 2011, 4:17

robokop píše:prepojeni na mach i trosku nesmyslne
alespon dle me zkusenosti

jestli to budes prodavat tak bych mel asi obratem kupce na tu mechaniku
posli mi vic info predam to dal
jo četl jsem to tu na forech že system je system že mach je na krokáče ale co jsem zase čet jinde tak předělat system z pásky na karty je drahá záležitost a nechat to na páskách to taky neni ono . A co přesně myslíš mechanikou.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

7. 2. 2011, 4:22

no predelat to neni zas takovej ranec kdyz vis co a jak a udelas si to sam nebo s pomoci nekoho kdo si za to nerekne pul mega

predelavat produktivni masinu na macha je ppodl meho nazoru jasne slepa ulicka
na hrani je mach ale docela privetivej a jednoduchej

mechanikou myslim veskere zelezo bez elektroniky tak abych si tam mohl osadit elektroniku dle vlastniho uvazeni a mohl zacit hned obrabet
soucasti te mechaniky by mohl zustat motor vretene
a samozrejmosti je ze se nekuchaji koncove snimace, elektronika revolverove hlavy atd...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
radekmi123

18. 2. 2011, 8:42

Tak povedlo se mi přivezt člověka který dělá v udržbě a opravuje cnc ale ani ten si nebyl jistej nakonec po konzultaci s firmou která opravuje stroje Nakamura to vypadá opravdu o napájení přez trafo.Ale stejně stale mně odkazuje na manual bohužel ten není. Chci se zeptat pokud na zkoušku zapnu sousstruh na 110 V a on bude na 220V mužu něco spálit nebo to nepujde vubec .Dale mohl bych sehnat regulační trafo je možno použít k napájení i to .
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

19. 2. 2011, 2:04

Na 99procent to nepujde vubec (vetsinou si to hlida i nafazovani , ale tento stroj je orpavdu pomerne stary)

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
radekmi123

17. 6. 2011, 8:32

Po delší době jsem se zase dostal ke zprovoznovaní soustruhu .Podařilo se mi v ručním režimu pohnout jak vřetenem tak osou Z i X bohužel se mi zadařilo při zkoušce koncáku zajet osou X dolu asi až za koncak haže to chybu nechce se o ani rozjet při spuštění to píše pouze že neni v pořádku a svítí alarm .Prý se to dá posunout ručně ale ja nikde nenašel nic čím by se dalo otáčet klíčem nebo tyčkou nevíte u těhle serv a šroubu čím se točí ručně.Díky
Naposledy upravil(a) radekmi123 dne 20. 6. 2011, 6:02, celkem upraveno 1 x.
vladosk

18. 6. 2011, 6:52

K tomu je na ovládacím panelu v levém dolním rohu klíček HUBGRENZEENTLASTUNG.
vlado
radekmi123

18. 6. 2011, 9:40

vladosk píše:K tomu je na ovládacím panelu v levém dolním rohu klíček HUBGRENZEENTLASTUNG.
dík za radu příště to bude pro mně snadnější ja to ted udělal složitě odšrouboval jsem koncák a popojel jsem kolečkem pak koncák namontoval .Ale začalo mi to psát chybu na ose X když točím do plusu kolečkem pomalu je to v pořádku ale jak začnu točit rychle napíše to alarm travel over x+ tak že něco jako že jsem přejel trasu X tak nevím co jsem vyved nemuže to být tim že když vypnu system tak mi X sjede o takový 3cm níž vlastní vahou nebo to je normální před tím jsem si toho nevšíml .Ještě dotaz ten klíček mám v poloze an svítí u toho žlutá kontrolka tak neví jestli to neni právě poloha na seřizování a proto mi nejdou posouvat osy šipkama jen kličkou.
vladosk

18. 6. 2011, 1:07

Ano, když svítí kontrolka, je to poloha která obchází koncáky, a pokud koncák přejedeš v této poloze, potom už je většinou nouzový koncák, který obejít nelze . Normální poloha je AUS a potom by to mělo chodit i šipkami.
vlado
radekmi123

19. 6. 2011, 4:51

vladosk píše:Ano, když svítí kontrolka, je to poloha která obchází koncáky, a pokud koncák přejedeš v této poloze, potom už je většinou nouzový koncák, který obejít nelze . Normální poloha je AUS a potom by to mělo chodit i šipkami.
A nevíte prosím co znamená to hlášení alarmu Over travel X+ jestli je to kvuli přejetí koncáku nebo kvuli tomu že jsem to zkoušel při odpojené přepětové ochraně ta se mi spálila tak mi radili že je ji možno na vyzkoušení odpojit a taky to chodilo až do toho přejetí koncáku.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

19. 6. 2011, 5:44

Nemas najete reference, tak ti to bude hlasit vsechno mozne. Je to normalni. Stroj v tomto stavu nema softwarove omezenou pracovni plochu , tak to pise.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
radekmi123

21. 6. 2011, 5:11

Tak dneska jsem se pokoušel přepnout klíček HUBGRENZEENTLASTUNG do správné polohy ale žadna změna i když byl klíček ve správné poloze tak se system vubec nespustil načte to polohu X Z 00 a když naskočí hydraulika okamžitě to píše alarm travel over X+ přitom z koncaku ž jsem poodjel a nejde mi ani reset a najetí na reference nemuže si to pamatovat nějakou svoj špatnou polohu a hlasit chybu když to vypnutí systemu sjede níž .Takže hlava je pokaždé v jiné poloze ale startuje to v poloze X 0 Z 0 .
Odpovědět

Zpět na „CNC soustruhy“