Sháním lineární vedení a poptávám výrobu závitových tyčí
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Jinak kuličkové šrouby (16 a 20) se dají pořídit i tady :
http://cctv-cnc.na.aukro.cz/index.php?o ... 562472&p=1" onclick="window.open(this.href);return false;
u pana Tůmy. Má i metráž.
Už jsem od něj bral a je to bez problémů. Ceny jsou myslím slušné a je to do dvou dní doma.
Miloš.
http://cctv-cnc.na.aukro.cz/index.php?o ... 562472&p=1" onclick="window.open(this.href);return false;
u pana Tůmy. Má i metráž.
Už jsem od něj bral a je to bez problémů. Ceny jsou myslím slušné a je to do dvou dní doma.
Miloš.
Co to je za brouk a kde to sehnat? Na digikey ani na datasheetcatalog o tom není záznam. Mě ale spíš lákalo absolutní odměřování, kdyby to za každých okolností vědělo kde to přesně je byl by to luxus. Navíc to nikdo nemá
Njn, ale přímo od pana Čanga mě to vyšlo asi na polovinu, a hádal bych že se jedná o ty samé šrouby
Moc na to teďka nespěchám když ještě ani není navržená konstrukce (počítal jsem s o něco menšíma maticema).

Njn, ale přímo od pana Čanga mě to vyšlo asi na polovinu, a hádal bych že se jedná o ty samé šrouby

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tyhle myslim nemaji polpar dlouhy 2mm tedy by nefungovali
ja to resim s nejakym rakouskym paskem ale mam problem se zapouzdrenim
neni tam vpodstate prostor mezi tim svabem a paskem
a pak na realne mereni v setinach bude potreba sw korekce
ja to resim s nejakym rakouskym paskem ale mam problem se zapouzdrenim
neni tam vpodstate prostor mezi tim svabem a paskem
a pak na realne mereni v setinach bude potreba sw korekce
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Celkem málo a v blízké době tam nemám v plánu nic kupovat, objednávali jsme vždycky ve více lidech protože za poštovné chtěli něco kolem 50USD. Ale nevím jak to mají teď.
Vidím že cena těch pásků je též dost v pohodě.
EDIT: Aha, tak s páskama by mohl být problém.
No, to je jedno, odměřování asi nebudu řešit, ty krokáče by to měly utáhnout celkem obstojně bez nějakého rizika ztráty kroků. Nevíte někdo o někom kdo se zbavuje lineárních vedení?
Vidím že cena těch pásků je též dost v pohodě.
EDIT: Aha, tak s páskama by mohl být problém.
No, to je jedno, odměřování asi nebudu řešit, ty krokáče by to měly utáhnout celkem obstojně bez nějakého rizika ztráty kroků. Nevíte někdo o někom kdo se zbavuje lineárních vedení?
Pásku jsem kupoval tady: http://www.spezial.cz/news/magneticke-p ... zorum.html" onclick="window.open(this.href);return false; , je to přímo k těm obvodům AS5311.
http://cgi.ebay.com/THK-RSR-15ZM-LM-Gui ... 552wt_1139" onclick="window.open(this.href);return false;
Našel jsem něco co by se mohlo hodit na osu Z, ale je to jenom 2-řadé. Bude to stačit pokud bych s tím chtěl nějak frézovat hliník? (Ne že mi to někdo vyfoukne)
Našel jsem něco co by se mohlo hodit na osu Z, ale je to jenom 2-řadé. Bude to stačit pokud bych s tím chtěl nějak frézovat hliník? (Ne že mi to někdo vyfoukne)

Zdravím
Nevím, jakou studuješ školu, ale kamarád dělal diplomku na podobný téma. Frézka měla podobný mechanický uspořádání jako tvůj návrh. Dále použil stejný obvod jako plánuješ ty TB6560. Původně chtěl pro HW interpolátor použít taky jako ty procesor AVR, poté se rozhodnul vzhledem k výpočetní náročnosti interpolace pro procesor ARM, přesnej typ si nepamatuju, ale byl to procesor ST32…. Výhody oproti AVR sou hlavně výkon a cena. Chtěl jsem tě na to upozornit hlavně kůli problémům s antiplagiátorskou kontrolou závěrečných prací. (Jsou mnohem lepší obvody než ten od TOSHIBY). Jinak jsme studovali na VUT v Brně fakulta FEKT.
S pozdravem Smrk
Nevím, jakou studuješ školu, ale kamarád dělal diplomku na podobný téma. Frézka měla podobný mechanický uspořádání jako tvůj návrh. Dále použil stejný obvod jako plánuješ ty TB6560. Původně chtěl pro HW interpolátor použít taky jako ty procesor AVR, poté se rozhodnul vzhledem k výpočetní náročnosti interpolace pro procesor ARM, přesnej typ si nepamatuju, ale byl to procesor ST32…. Výhody oproti AVR sou hlavně výkon a cena. Chtěl jsem tě na to upozornit hlavně kůli problémům s antiplagiátorskou kontrolou závěrečných prací. (Jsou mnohem lepší obvody než ten od TOSHIBY). Jinak jsme studovali na VUT v Brně fakulta FEKT.
S pozdravem Smrk