prvotina
Zdravím všechny. Chlubit se zatím není čím, ale přidávám kapku do moře.
pohon - trapez + 3x 4 Nm krokáče
podepřené tyče mám již dlouho, tak jsem je využil. Je to jen na dřevo a hliník.
Nenapadá někoho z čeho by bylo nejlepší udělat desku stolu? musí mít rozměr 1500x500
děkuji za kritiku, rady i názory
M.
pohon - trapez + 3x 4 Nm krokáče
podepřené tyče mám již dlouho, tak jsem je využil. Je to jen na dřevo a hliník.
Nenapadá někoho z čeho by bylo nejlepší udělat desku stolu? musí mít rozměr 1500x500
děkuji za kritiku, rady i názory
M.
Ještě bych měl jeden dotaz ohledně tl. trapezu, osa z - 16mm, osa x, y - 16 - 20 mám strach, že se na 1500mm prověsí ta 16ka
- Martinhora
Na mmetru a půl se prověsí i ta 20ka. Něco podobnýho jsem teď řešil. A 20ka se mi prověsí i na 110cm a v určitech otáčkách se klepe jak ratlík - proto jsem zůstal u rotační matice. Jinak mi není úplně jasný jak a kam bude jezdit ten stůl, když máš pevný portál na jedné straně .... ale možná ta fotka mate..
jj fotka klame. dole mají tyče 1000 a stůl bude mít 500.
Mě neustále znovu a znovu fascinuje, kolik šikovné lidské mozky vymyslí různých koncepčně naprosto odlišných konstrukcí, které nakonec služí stejnému účelu.
Paráda. (Celkem dlouho jsem musel zkoumat a přemýšlet, jak to vlastně funguje).
Miloš.

Miloš.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jenom nechapu, proc se ptas na desku s rozmerem 1500, kdyz ted pises 500 a stejne se ti "nezasune".
Celkove spatny, vsak uvidis. Rada pro ostatni, namalovat, koukat, premyslet, premalovat, koukat, premalovat a tak dal....
Ja mockrat nedokreslil (nedomyslel) uplne vsechno a pak si pri stavbe "rval vlasy"...
Dnes je CAD, FEM...driv byl balici papir, pentelka (verzatilka+brousitko) a guma, v lepsim pripade Iziska.
To podstatne ale zustava stejné. Myslenka, napad, cit a um ziskany tim trpelivym hledanim toho praveho reseni.
Tak se moc omlouvam, ze se mi to uplne nelibi a dvakrat nechvalim. Ale fandim, drzim palce a verim, ze jsem neodradil od te chuti to postavit.
Vsak ono se povede a nabyte zkusenosti, priste...
. Taky to porad hledam
.
Celkove spatny, vsak uvidis. Rada pro ostatni, namalovat, koukat, premyslet, premalovat, koukat, premalovat a tak dal....
Ja mockrat nedokreslil (nedomyslel) uplne vsechno a pak si pri stavbe "rval vlasy"...
Dnes je CAD, FEM...driv byl balici papir, pentelka (verzatilka+brousitko) a guma, v lepsim pripade Iziska.
To podstatne ale zustava stejné. Myslenka, napad, cit a um ziskany tim trpelivym hledanim toho praveho reseni.
Tak se moc omlouvam, ze se mi to uplne nelibi a dvakrat nechvalim. Ale fandim, drzim palce a verim, ze jsem neodradil od te chuti to postavit.
Vsak ono se povede a nabyte zkusenosti, priste...

Už mám takový pocit, že jsem to pochopil, tady jako hlavní osa, nebude osa X, ale osa Y - která má ten rozjezd větší než osa X - nebo se mýlím?
Rosťa

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem tu za blbce
, jsem uz starej. Zami byl asi prvni, Bob to objasnil. Jasnacka, pak teda ten stul by mel bejt "macatej" aby se na koncich neprohybal.
Tak asi zase svarenec a neco na nej...(Al profil, MDF). Toz aby sme jen nehaneli. Pak je to takovej peknej "krizak" klasicky koncepce a routeru.

Tak asi zase svarenec a neco na nej...(Al profil, MDF). Toz aby sme jen nehaneli. Pak je to takovej peknej "krizak" klasicky koncepce a routeru.
Mirku, já jsem ještě starší ročník .........
Rosťa

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Starsi a chytrejsi
. Hele Bobe, uplne OT. Nemas neco spolecnyho se Slavkovskym jezdenim RC aut (Auto-B. autodrom) ?
Dva roky se tam chystam s "5nou" on road eco FG (v krabici), zavzpominat na mladi a hodne velkej adrenalin.

Dva roky se tam chystam s "5nou" on road eco FG (v krabici), zavzpominat na mladi a hodne velkej adrenalin.
To víš, to řešení vedení nahořa a osu Z na elku ti docela dost snižuje tuhost mašiny. Zřejmě jsi nechtěl řešit krytování. Udělej si pokus. Dej na vysunutou desku osy Z hodinky a lehce na ní zatlač. Možná se dostaneš na desetiny mm.
to Bobik:
ram je svařenec JA150x100x6 předsunutý 300mm to by jsi musel hodně skákat aby se to pohlo
)
To all:
asi jsem to měl lepší popsat, aby to bylo pochopitelnější
Děkuji za reakce.
ram je svařenec JA150x100x6 předsunutý 300mm to by jsi musel hodně skákat aby se to pohlo

To all:
asi jsem to měl lepší popsat, aby to bylo pochopitelnější

Slavkovský autodrom, mám sice pár metrů od domu, ale nějak to vždy šlo mimo mě. S majitelem Dušanem Bayerem, jsme kdysi byli něco jako kamoši - já jsem pro něho soustružil a frézoval díly do jeho lodiček, když je ještě aktivně jezdil - stovky hodin tak baj oko. Samo že zadarmíko. A když jsem po něm jednou , tehdy chtěl pomoc aby mě došel na brizolit - tak to už byl problém, že má v sobotu a v neděli důležité závody, další sobotu mu umřela babička - telí se mu kráva-atd. A potom mu jeho táta - solidní člověk - rozeběhl firmu AUTO -BAYER, a už byl z něho velký velkopodnikatel........
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Toz tak Bobe, mam stejnej opyt. Uz to neni, co byvalo a taky jsem tam "lehce zasolil". vem to cert. Toz u nas, pry v Celaovicich se to taky jezdi,
tak dohledam....Mame tu (v tovarne) porad 29..celziusa, tak nekdy pokecame, az bude nizsi teplota
. A dekan za odpoved, vsak se toho dobereme
.
tak dohledam....Mame tu (v tovarne) porad 29..celziusa, tak nekdy pokecame, az bude nizsi teplota