Výpočet kroků na otáčku

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
kraljan

8. 9. 2011, 5:50

Kdyz chces zjistit, kde mas problem, tak zkus pokracovat v tom prehazovani. Nejdrive bych vratil sestavu do stavu, kdy to delalo kruznici s popojizdenim, aby bylo videt co se deje. Motory jsi uz prehazoval a problem se presunul, coz znamena, ze v motorech a mechanice zrejme tenhle problem neni. Nasledne by asi stalo za to, prohodit signaly mezi driverem (nebo kartou nebo co tam mas) a samotnym PC. Kdyz se problem prestehuje, je problem v PC nebo paralelnim portu, kdyz zustane stejny, tak je problem v driveru.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

8. 9. 2011, 6:21

Ještě tak na rychlo jsem zkusil nastavit na desce dir 2/1 a vypadá lépe než 16/1 a 8/1.
Chtěl bych taky tímto poprosit admina, za by šlo vytvořit samostatné vlákno pro tyto desky TB-6560. Myslím, že je spousta lidí co je vlastní kvůli cenové hladině pro hobby využití by toto vlákno hodně využila ale taky hodně poradila.
Co ty na to Admine? :D
pájač

8. 9. 2011, 6:35

potraviny píše:
pájač píše:A neupravoval si dosku ? Mne toto robilo na osi Z keď som 3x invertoval signál STEP. Pri každej zmene smeru som prišiel o jeden mikrokrok a po čase sa ich nazbieralo toľko, že fréza postupne vyšla z materiálu a frézovala luft. Tebe robí to isté. Pomohla až zmena na iba 2x invertovaný STEP.
Budu velmi rád, když mi laicky řekneš co mám udělal. Mořím se s tím pořád dokola a né to upravit. Deska nemá žádné úptravy, takže vše oririginál tak jak to v číně slepily. :D
Ono mne tá doska fungovala aj pred úpravou , tvarovače-inventory som montoval na zlepšenie kvality impulzu po prechode cez optočleny. Pokiaľ si dosku neupravoval, mala by chodiť normálne a nestrácať kroky. Ak máš záujem , zabal dosku a pošli mi ju , dúfam , že nájdem chybu a opravím ti to. Pájač
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 9. 2011, 6:36

nove forum vytvoreno
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Pepa Žhář

8. 9. 2011, 8:56

Ahoj vypadá to lépe a nebo je to naprosto v pořádku?
třeba H2 jela na pouze na celo a pul kroky a to nastavené přímo v Machu :D
potraviny
Kontaktovat uživatele:

9. 9. 2011, 9:05

robokop píše:nove forum vytvoreno
Super Díky.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

9. 9. 2011, 5:50

Tak se zadařilo k lepším časům. KM na desce mam nastaveny pouze na 2/1 a vypadá to že už to bude OK. Ta chyba na jednom zubu bylo způsobeno špatným dotykem tužky a volného papíru.
No a teď budu řešit mechanický pohyb Zetka. Chtěly bych zachovat ten původní hřeben a nějak protáhnout tu hřídel co běží na hřebenu a naprat tam KM.
Přílohy
kruh03.jpg
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“