Výpočet kroků na otáčku
Kdyz chces zjistit, kde mas problem, tak zkus pokracovat v tom prehazovani. Nejdrive bych vratil sestavu do stavu, kdy to delalo kruznici s popojizdenim, aby bylo videt co se deje. Motory jsi uz prehazoval a problem se presunul, coz znamena, ze v motorech a mechanice zrejme tenhle problem neni. Nasledne by asi stalo za to, prohodit signaly mezi driverem (nebo kartou nebo co tam mas) a samotnym PC. Kdyz se problem prestehuje, je problem v PC nebo paralelnim portu, kdyz zustane stejny, tak je problem v driveru.
Ještě tak na rychlo jsem zkusil nastavit na desce dir 2/1 a vypadá lépe než 16/1 a 8/1.
Chtěl bych taky tímto poprosit admina, za by šlo vytvořit samostatné vlákno pro tyto desky TB-6560. Myslím, že je spousta lidí co je vlastní kvůli cenové hladině pro hobby využití by toto vlákno hodně využila ale taky hodně poradila.
Co ty na to Admine?
Chtěl bych taky tímto poprosit admina, za by šlo vytvořit samostatné vlákno pro tyto desky TB-6560. Myslím, že je spousta lidí co je vlastní kvůli cenové hladině pro hobby využití by toto vlákno hodně využila ale taky hodně poradila.
Co ty na to Admine?

Ono mne tá doska fungovala aj pred úpravou , tvarovače-inventory som montoval na zlepšenie kvality impulzu po prechode cez optočleny. Pokiaľ si dosku neupravoval, mala by chodiť normálne a nestrácať kroky. Ak máš záujem , zabal dosku a pošli mi ju , dúfam , že nájdem chybu a opravím ti to. Pájačpotraviny píše:Budu velmi rád, když mi laicky řekneš co mám udělal. Mořím se s tím pořád dokola a né to upravit. Deska nemá žádné úptravy, takže vše oririginál tak jak to v číně slepily.pájač píše:A neupravoval si dosku ? Mne toto robilo na osi Z keď som 3x invertoval signál STEP. Pri každej zmene smeru som prišiel o jeden mikrokrok a po čase sa ich nazbieralo toľko, že fréza postupne vyšla z materiálu a frézovala luft. Tebe robí to isté. Pomohla až zmena na iba 2x invertovaný STEP.
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Super Díky.robokop píše:nove forum vytvoreno
Tak se zadařilo k lepším časům. KM na desce mam nastaveny pouze na 2/1 a vypadá to že už to bude OK. Ta chyba na jednom zubu bylo způsobeno špatným dotykem tužky a volného papíru.
No a teď budu řešit mechanický pohyb Zetka. Chtěly bych zachovat ten původní hřeben a nějak protáhnout tu hřídel co běží na hřebenu a naprat tam KM.
No a teď budu řešit mechanický pohyb Zetka. Chtěly bych zachovat ten původní hřeben a nějak protáhnout tu hřídel co běží na hřebenu a naprat tam KM.