jak se to jmenuje?
Poraďte prosím jak se jmenuje "věc" která je elektricky napájeným zdrojem tlakového vzduchu pro výměník nástrojů u CNC, za předpokladu že není k dispozici rozvod stlačeného vzduchu, ta věc je v podstatě bedna s obrovským příkonem a během zlomku sekundy je schopna dát patřičný tlak vzduchu pro výměnu, mám to navíc k mašině a chci to prodat a nevím jak to nazvat.. děkuji
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Neni ta vec nahodu pro hydrauliku ? Jmenuje se to membranovy akumulator a mel by byt naplneny na urcity tlak dusikem, je to na ovodu nekde vyrazene.
RADEK
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
budu to mít ve čtvrtek, když jsem to viděl předběžně tak je to bedna cca 0,5x0,5x0,5m a na štítku je příkon 17kW víc jsem toho nezjistil.. se strojem to nepoužívali neboť měli rozvod, ale údajně by to mělo být jako zdroj vzduchu.. až to budu mít nafotím a třeba někdo poradí...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No to by teoreticky mohl být šroubový kompresor, nebo sušící jednotka vzduchu, podle toho příkonu, jinak nevím.
Tenhle http://www.schneider-bohemia.cz/Web/Cat ... 2245&GLN=3" onclick="window.open(this.href);return false; má těch KW 18 ale je větší než píšeš 0,7x1x0,9m bedna to ovšem je
Tenhle http://www.schneider-bohemia.cz/Web/Cat ... 2245&GLN=3" onclick="window.open(this.href);return false; má těch KW 18 ale je větší než píšeš 0,7x1x0,9m bedna to ovšem je

ten typ z odkazu má ale zásobník vzduchu ne? proto tak velká bedna, tohle zásobník nemá, bylo to zaprášené, zakrytované a vzadu za strojem tak jsem to moc nevyzkoumal, ale spíš mě to přišlo jak kdyby v té bedně bylo něco jako obrovské trafo bez vinutí, prostě něco jako když se poskládaj trafo plechy takovej povrch to mělo.. no až to přivezou tak sundám kryty a asi budeme moudřejší..
kdyby to nemělo takovej obrovskej příkon tak to tam klidně nechám a kompresor nepřipojuju, ale tohle by mě shodilo barák..
kdyby to nemělo takovej obrovskej příkon tak to tam klidně nechám a kompresor nepřipojuju, ale tohle by mě shodilo barák..
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vzdušník zcela jistě není soušástí té skříně viz: http://www.schneider-bohemia.cz/Web/Cat ... 2201&GLN=3" onclick="window.open(this.href);return false;
Každopádně pokud je to to co si myslím, je to za "šrot" a je to funkční, tak je to JACKPOT
Každopádně pokud je to to co si myslím, je to za "šrot" a je to funkční, tak je to JACKPOT

otázkou je k čemu a komu takový jackpot je?
takže včera přišel stroj... a už vím co je ta věc zač... pan prodejce tvrdil že je to zařízení na výrobu tlakového vzduchu pokud není k dispozici kompresor, proto jsem sem dával dotaz jak se to jmenje.. říkal že to ani nepoužívali
dnes na světle jsem na to kouknul očistil štítek a světe div se on je to 3fázový transformátor ze 380/200V 17KVA stroj má 200V AC serva .. tak si tak říkám že jsem asi měl jít prodávat stroje, nevím o strojích v podstatě vůbec nic ale je mě naprosto jasné že trafo těžko bude vyrábět stlačený vzduch a že těžko mohl stroj jet bez toho trafa.. no nic alespoň že prodávající je znalec..