Magiho výzkumný ústav
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak, naším cílem není vynalézat teplou vodu, ale postavit funkční zařízení s prostředky které máme k dispozici, obejda prodejce a jejich marže. Originál trysky jsou sice moudro celého hořáku, ale mám pocit z těch cen, že jsou minimálně ze 14ti karátového zlata 

magi: hmm, 20at by ta nádrž na LPG vydržet měla bez problémů, ale foukat to na 20at už by bylo nepraktické (asi bych to musel natlakovat CO2 z flašky ........což nakonec není problém, jednu málo používanou tady stejně mám i s redukčákem.).
robokop: a co by se melo dít? když ten olej dojde, tak to automatika vypne. Když tam žádná automatika nebude, tak to prostě vyfučí ven a nic se nestane..
Na topení v baráku by to bylo nepraktické řešení, ale na tu mojí tavicí pec, kde stejně předpokládám jednu tavbu stále zhruba stejného objemu materiálu (stejnou spotřebu oleje) by to diskontinuální krátkodobý provoz vůbec nevadil.
robokop: a co by se melo dít? když ten olej dojde, tak to automatika vypne. Když tam žádná automatika nebude, tak to prostě vyfučí ven a nic se nestane..
Na topení v baráku by to bylo nepraktické řešení, ale na tu mojí tavicí pec, kde stejně předpokládám jednu tavbu stále zhruba stejného objemu materiálu (stejnou spotřebu oleje) by to diskontinuální krátkodobý provoz vůbec nevadil.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no dokazu si predstavit ze kdyz uz dojde ta hladina tak se z trysky zacne uvolnovat smes vzduchu a oleje a to podstatne vyssi rychlosti nez to bylo predtim s tim cistym olejem
takze by to mohlo naplnit kamna olejovym aerosolem a celkovy zasleh by mohl byt i mimo kamna atd...
neco jako vybuch plynu v kotli ale asi o neco vetsi
tedy aby ta cesta k levnejsimu topeni v baraku nevedla oklikou prez novostavbu
pravda asi by se pak dalo lecos opravit i na zatepleni kdyz uz se zacina od piky
takze by to mohlo naplnit kamna olejovym aerosolem a celkovy zasleh by mohl byt i mimo kamna atd...
neco jako vybuch plynu v kotli ale asi o neco vetsi
tedy aby ta cesta k levnejsimu topeni v baraku nevedla oklikou prez novostavbu
pravda asi by se pak dalo lecos opravit i na zatepleni kdyz uz se zacina od piky
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
robokop: Když dojde olej, tak tlak v nádrži už bude menší než na počátku .......... a bude tam proudit přerušovaně olej (bude ho méně než při plném proudu) ..............a to celé bude prskat do tavicí pece, kde je cca 1200°C, takže to ihned bude hořet (vzduchu tam bude dost) a nic se mi aerosolem nenplní a nebouchne. Psal jsem, že to chci do tavicí pece a ne do horkovodního kotle. Něco jako zde (brutálně jednoduchý hořák na olej):
http://www.backyardmetalcasting.com/oilburners10.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.backyardmetalcasting.com/oilburners10.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
kdyz tam bude maly tlak tak to zas nebude rozprasovat
a je jedno jestli to bude horkovodni kotel nebo tavici pec
abys pak poklop te pece nehledal u sousedu
viz treba kdyz dojizdis zahradni rozprasovac na chemii
dela to bordel je tam najednou jinak bohata smes, vzduch navic atd...
a je jedno jestli to bude horkovodni kotel nebo tavici pec
abys pak poklop te pece nehledal u sousedu
viz treba kdyz dojizdis zahradni rozprasovac na chemii
dela to bordel je tam najednou jinak bohata smes, vzduch navic atd...
robokop: nejbližší sousedy mám víc jak 300m daleko, tam snad poklop od pece nedoletí
Ale jo, muselo by se to opatrně vyzkoušet ............a když seženu vhodný hořák s čerpadlem, tak to ani zkoušet nebudu.

Ale jo, muselo by se to opatrně vyzkoušet ............a když seženu vhodný hořák s čerpadlem, tak to ani zkoušet nebudu.
A nesla by k tomu ucelu vyuzit strikaci konev (klasicka mosazna s manometrem a pojistovacim ventilem) na vapno i s tou tryskou? Ja kdyz jsem s ni strikal vapno, tak jsem rucni pumpu nahradil ventilkem a dohustoval pomoci kompresoru. Problem by asi byla ta viskozita toho oleje.QNX píše:robokop: Když dojde olej, tak tlak v nádrži už bude menší než na počátku .......... a bude tam proudit přerušovaně olej (bude ho méně než při plném proudu) ..............a to celé bude prskat do tavicí pece, kde je cca 1200°C, takže to ihned bude hořet (vzduchu tam bude dost) a nic se mi aerosolem nenplní a nebouchne. Psal jsem, že to chci do tavicí pece a ne do horkovodního kotle. Něco jako zde (brutálně jednoduchý hořák na olej):
Olejem topime v dilne cca 15 let a to v orig. vyrobenych kotlech z Ceska. Prvni jsme pouzivali hlavne pri stavbe dilny, kdyz nebylo jeste ustredni topeni a radiatory, nebot je teplovzdusny. Druhy je pripojen na teplovodni topeni a jede jedna basen.
Je to v obou pripadech jednoduchy system bez nejakych tlakovych nadrzi, slozitych ridicich obvodu atd. Teplovzdusny krakuje olej dopravovany malickatou zubatkou trubickou 4mm na litinovem taliri. Vykon se ridi regulaci otacek cerpadla, ktere doslova jenom ukapava na talir. Kotel na plasti ma termospinac a ten spina vetrak. Teplovodni kotel ma uvnitr hrnec se spoustou bocnich direk pro privod vzduchu z dvouplastoveho okolniho limce. Do limce zene vzduch ventilator z klasickeho plynoveho turbokotle. Olej je priveden opet trubickou z nadrze na kotli. Nadrz je uzavrena a olej jenom ukapava. Kotel hori s prebytkem vzduchu modrym plamenem. Pokud je zajem neco nafotim a natocim.
Olej to sezere bez filtrace a smlsne i brzdovou kapalinu.

Olej to sezere bez filtrace a smlsne i brzdovou kapalinu.
ZX Spectrum 88 - první PC
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Mě byl ten tlakový hořák nejprv taky proti srsti, ale když jsem viděl jak to tomu mému kamošovi krásně hoří a celkem nic moc to nechce, tak mě to po létech zase nějak pohltilo
Nicméně jsem taky toho názoru, že v jednoduchosti je síla. Na topení do dílny to nemá chybu, takže když neco vyfotíš, načrtneš a hodíš k temu nějaké míry, budeme moc rádi.
Ten hořák spíš řeším proto, aby mohl alternativně běhat v automatickém režimu v horkovodním kotli.
Jinak samosřejmě nejvyšší prioritu mají u mě kogenerační jednotky.
PS: BenAsh, příště líp hledej http://www.hadex.cz/elektronicke-soucas ... t-a-delice" onclick="window.open(this.href);return false;
a kvůli té rozkuchané remosce jsem dostal doma pěkně vynadáno

Nicméně jsem taky toho názoru, že v jednoduchosti je síla. Na topení do dílny to nemá chybu, takže když neco vyfotíš, načrtneš a hodíš k temu nějaké míry, budeme moc rádi.
Ten hořák spíš řeším proto, aby mohl alternativně běhat v automatickém režimu v horkovodním kotli.
Jinak samosřejmě nejvyšší prioritu mají u mě kogenerační jednotky.
PS: BenAsh, příště líp hledej http://www.hadex.cz/elektronicke-soucas ... t-a-delice" onclick="window.open(this.href);return false;
a kvůli té rozkuchané remosce jsem dostal doma pěkně vynadáno

Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Tak neco jsem nafotil za mizerneho osvetleni. Je tam horici teplovodak a namodelovanej jeho horak. Kotovat se me ted uz nechce. Dal studenej teplovzduch a zustaly tam fotecky jak jsme odlevali, tak jsem je tam nechal 

- Přílohy
-
- obr.rar
- (1007.89 KiB) Staženo 399 x
Naposledy upravil(a) gamas dne 17. 11. 2011, 5:57, celkem upraveno 1 x.
ZX Spectrum 88 - první PC
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Výpočty a tabulky elektrických topných drátů z Kanthalu různých průměrů na 230V i jiná napětí.
http://www.ulozto.cz/10308850/urob-si-sam-1992-rar" onclick="window.open(this.href);return false;
sborník č.4 (ten s pásovou pilou na obálce) strana č.12
http://www.ulozto.cz/10308850/urob-si-sam-1992-rar" onclick="window.open(this.href);return false;
sborník č.4 (ten s pásovou pilou na obálce) strana č.12
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem tady a se mnou přišel náčrt 
V příloze dávám 3D model toho slíbeného hořáku... důležité koty jsem změřil, některé jsem musel doma domyslet, protože na místě jsem zapomněl... Každopádně, dírek tam je mnoho, nepočítal jsem je, ale rozteč byla cca 5mm. tlouštky stěn jsem dával odhadem...
Mám to kreslené v Inventoru, dávám tady .stp snad vám to půjde otevřít... Kdyby něco tak houkněte...
Je to podobné tomu co kreslil gamas, akorát ty spodní oválné díry jsou větší a je jich méně... tohle jsem celé kreslil z hlavy, protože jsem na tom nezměřil vůbec nic... jedině příště.. a fotku taky nemám žádnou, protože foták zůstal doma...
A když je to tady ten výzkumný ústav, tak se zeptám... Děláme doma teďka rekonstrukci topení, nové radiátory, staré ocelové trubky 2" měníme za měď 18/22/28, samotíž za čerpadlo, had v boileru, termoventily atd.. Primárně sice topíme elektrickými přímotopy, ale přilepšujem si občas dřevem a je to do budoucna, kdyby se přešlo na nějaký kotel(elektro, plyn, pelety)... Semtam u nás bývají výpadky elektřiny, už se i stalo že jsme byli v zimě dva dny po tmě... Většina ulice byla namydlená (plyn, elektrické kotle) a my ze samotíží jsme byli vysmátí, ale teď právě ta doba skončí... Ano jsou tady UPS, autobaterky, elektrocentrály atd.. Už to mám vymyšlené zálohovat z autobaterek, ale to nevydrží věky... Už jsem uvažoval nad Peltierovými články (nebo ty opačné), Stirlingův motor, parní stroj... prostě něco co mi vyrobí aspoň 40W pro čerpadlo z teplé vody kolem 60°C nebo ze spalin... Prostě postavit si doma takovou malou tepelnou elektrárnu
Nebo se přestěhovat vedle Magiho a nechávat si dodávat elektřinu i teplo ze Slavie

V příloze dávám 3D model toho slíbeného hořáku... důležité koty jsem změřil, některé jsem musel doma domyslet, protože na místě jsem zapomněl... Každopádně, dírek tam je mnoho, nepočítal jsem je, ale rozteč byla cca 5mm. tlouštky stěn jsem dával odhadem...
Mám to kreslené v Inventoru, dávám tady .stp snad vám to půjde otevřít... Kdyby něco tak houkněte...
Je to podobné tomu co kreslil gamas, akorát ty spodní oválné díry jsou větší a je jich méně... tohle jsem celé kreslil z hlavy, protože jsem na tom nezměřil vůbec nic... jedině příště.. a fotku taky nemám žádnou, protože foták zůstal doma...
A když je to tady ten výzkumný ústav, tak se zeptám... Děláme doma teďka rekonstrukci topení, nové radiátory, staré ocelové trubky 2" měníme za měď 18/22/28, samotíž za čerpadlo, had v boileru, termoventily atd.. Primárně sice topíme elektrickými přímotopy, ale přilepšujem si občas dřevem a je to do budoucna, kdyby se přešlo na nějaký kotel(elektro, plyn, pelety)... Semtam u nás bývají výpadky elektřiny, už se i stalo že jsme byli v zimě dva dny po tmě... Většina ulice byla namydlená (plyn, elektrické kotle) a my ze samotíží jsme byli vysmátí, ale teď právě ta doba skončí... Ano jsou tady UPS, autobaterky, elektrocentrály atd.. Už to mám vymyšlené zálohovat z autobaterek, ale to nevydrží věky... Už jsem uvažoval nad Peltierovými články (nebo ty opačné), Stirlingův motor, parní stroj... prostě něco co mi vyrobí aspoň 40W pro čerpadlo z teplé vody kolem 60°C nebo ze spalin... Prostě postavit si doma takovou malou tepelnou elektrárnu

Nebo se přestěhovat vedle Magiho a nechávat si dodávat elektřinu i teplo ze Slavie

- Přílohy
-
- sestava.zip
- (1.01 MiB) Staženo 404 x
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Hoj Sysle, jak bude ve Vladislavi něco volného, hned ti dáme vedět
Zálohování oběhovky se řeší většinou UPSkou, ale musí mít na výstupu lineární sinusový průběh.
Co se týče kapacity UPSek, toto se řešilo u jedné internetové firmy pro kterou jsem dělal tak, že se obyčejné 350VA UPSce místo malé gelové baterky připojila obyčejná velká startovací 45Ah autobaterka. Dobíjení funguje normálně a výdrž je Xnásobně delší.

Zálohování oběhovky se řeší většinou UPSkou, ale musí mít na výstupu lineární sinusový průběh.
Co se týče kapacity UPSek, toto se řešilo u jedné internetové firmy pro kterou jsem dělal tak, že se obyčejné 350VA UPSce místo malé gelové baterky připojila obyčejná velká startovací 45Ah autobaterka. Dobíjení funguje normálně a výdrž je Xnásobně delší.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jojo to funguje
jsem mel kdysi u 24V UPS dve vylitany baterky z auta a jel mi na to server asi 8h
jeste tu UPS nekde mam kdyz by nekdo mel zajem APC Smart 1000
da se nahodit i s vypnutou siti (ne kazda to umi)
jsem mel kdysi u 24V UPS dve vylitany baterky z auta a jel mi na to server asi 8h
jeste tu UPS nekde mam kdyz by nekdo mel zajem APC Smart 1000
da se nahodit i s vypnutou siti (ne kazda to umi)