Ahoj všichni,
chtěl bych požádat o radu někoho kdo má s driverem na 3 osy s IO TB6560 zkušenosti, jestli v nastavení pinů v sekci Motor outputs má být DIR active low zaškrtlé nebo ne - podle návodu nemá, ale podle dodavatele co to testoval prý ano. Tak chci vědět jaký dopad tento rozdíl má a jaká je tedy správná varianta pro tuto desku.
za druhé - ty končáky (CENTRAL STOP, Xhome...) na této desce jsou pro rozepínací kontakty nebo spínací, popřípadě jak to v nastavení ovlivnit?
za třetí - v návodu říkají frekvenci 35000Hz, ale jak tak čtu, všichni maj 25000, má to na něco vliv? která volba je lepší?
v příloze přikládám návod od driverum, díky za brzkou odpověď.
Konfigurace čínského driveru
Zapojení je zřejmé z přílohy, jak koncáky, tak i Cstop je spínaný proti zemi, v konfiguraci je nastav Lowactive. Maká to bez problémů. Mám sice desku na 4 osy, ale je to stejný.
- Přílohy
-
- schematic_controller_TB6560.zip
- (1.16 MiB) Staženo 671 x
dobry den panove,
nemuzete mi prosim poradit, mam rezacku polystyrenu, jak v machu nastavit aby mi behali vzdy 2motory na jedne ose stejne?
na kazde ze dvou os mam 2 motory.
diky moc
nemuzete mi prosim poradit, mam rezacku polystyrenu, jak v machu nastavit aby mi behali vzdy 2motory na jedne ose stejne?
na kazde ze dvou os mam 2 motory.
diky moc
wegac
co nejde silou, jde jeste vetsi silou!
to bohuzel nemam, takze to potrebuji vyresit v machu 

wegac
Ahoj nejak mi nejdou příspěvky asi moje chzba tak na podruhé a jinak každý motor musí mít driver to je jako auto bez motoru táhnout ho na laně není auto ale vrak
a hlavně u tohoto to nejde
Tak a až si tedy seženeš drivery tak v machu pokud používáš engliš
najedeš na config dále slave axis a nastavíš které osy chceš mít dabl tedy X Y Z a kním přidružené A B C a ty samozřejmě musíš nastavit na výstupech Tedy config dále port end pins dále motor ouputs a tam podle zapojení zafajfkuješ a přiřadíš piny step pin dir pin
uplná pohoda

Tak a až si tedy seženeš drivery tak v machu pokud používáš engliš

uplná pohoda
uplna pohoda je to pro nekoho, kdo to nevidel poprve 
jedna se o 2d, potrebuji rezat jenom pismena horkym dratem, na kazde z os mam 2 motory, proto potrebuju, aby pro osu x bezeli 2 motory a y taky 2 motory
videl jsem v machu nastaveni na slave - nebylo mi to nejak jasny, ale jak rikam, jsem tepat, nainstaloval jsem to poprve, tak to podle toho vypada
zkusim tvoji radu a uvidim, dnes je pocitac zaramovanej materialem, tak asi az zitra, nebo mi to neda spat a pc odramuju.
diky za radu

jedna se o 2d, potrebuji rezat jenom pismena horkym dratem, na kazde z os mam 2 motory, proto potrebuju, aby pro osu x bezeli 2 motory a y taky 2 motory
videl jsem v machu nastaveni na slave - nebylo mi to nejak jasny, ale jak rikam, jsem tepat, nainstaloval jsem to poprve, tak to podle toho vypada

zkusim tvoji radu a uvidim, dnes je pocitac zaramovanej materialem, tak asi az zitra, nebo mi to neda spat a pc odramuju.

diky za radu
wegac
jo mam presne tohoto cinana, co je na obrazku vyse
wegac
bud pujde, nebo pujde do popelnice
tak jako tak moc diky za rady, vyzkousim uvidim...

wegac