sepnutí transformátoru

robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

18. 11. 2011, 8:47

tak tam dej dvoupolovej vypinac misto jednopolovyho
pri zapnuti stroje udelar prd, prd a jsi tam
vic jak desetinu vteriny to podle me nepotrebuje
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
RaS

18. 11. 2011, 9:25

na tyhle vypínače jsem koukal ,když ono já musím mít vždy něco speciálního.. frézka je široká 1500 s krytama 2500 je v místnosti široké 2800 a skříně s elektronikou atd jsou vzadu, takže sice je to blbé ale jinak to nejde k elektronice se dostanu pouze pokud sundám kryt, což sice bude udělané celkem jednoduše aby to bylo rychlé ale nehodlám při každém spouštění lézt dozadu..
takže buď můžu nechat hl. vypínač vzadu a dopředu k ovládacímu panelu vyvést jen nějaký spínač který bude spínat cívku stykače a nebo mít hl. vypínač vepředu a pak táhnout dopředu a zase dozadu tu silovinu což se mě teda moc nechce..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

18. 11. 2011, 9:29

chmm tak to jedine ten DC stykac premostenej odporama a do nej 24V nebo kolik ma DC v masine a nekde na kusu volny svorkovnice jeden kodan a odpor
to koupis asi v kterymkoli kseftu se soucastkama takze asi tak
ale jestli chces tak ti ty dve soucastky za uplatu skocim koupit a jako bonus ti namaluju schematko jak tam ten kondik s odpotem mas zapojit :lol:

nesmis byt az tak linej :D
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Jojanisberg

18. 11. 2011, 9:41

tady by se asi něco našlo :D :D
Přílohy
IMG_2118.JPG
IMG_2120.JPG
Johanisberg
RaS

18. 11. 2011, 9:47

no jenže 24V co je v mašině tam je až když je to sepnutý :D takže nemůžu mít obvod využívající tohle napětí.. musel bych tam mít další malé trafo které bych nonstop krmil (ne že by to zas tak vadilo) právě pro ten softstart..
proto moje představa byla mít hl. vypínač ten tam je (ten by byl v podstatě trvale zapnutej) za ním dva stykače jeden by byl s odporama druhej by je zkratoval
oba stykače by byly s AC cívkou 230V dopředu k ovládacímu panelu by byli dva dráty k tlačítku na sepnutí prvního stykače poté by ze stejných 230V se spustil ten softstart a naběhlo by to.. prostě vše na 230V a to už zas tak jednoduchý zapojení pomocí dvou součástek není.. třeba tohle.. http://www.8bitu.cz/clanek/obvody-softs ... ormatoru-/" onclick="window.open(this.href);return false;
otázkou je jestli to moc nekomplikuju :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
gnat
Kontaktovat uživatele:

18. 11. 2011, 9:54

RaS píše:to mě napadlo hned jenže jsem někde četl, že takhle jednoduché zapojení nesepne stykač najednou, ale že několikrát zakmitá, sepne rozepne sepne rozepne... a že je to k ničemu.. tak babo raď...
Tak za ten integrační článek vlož spínací tranzistor. Jestli si s tím fakt neporadíš, tak já ti ten zpožďovací obvod na kousek univerzály napájím. Je fakt, že trávit 1/2 hodiny ve frontě u Slona kvůli odporu a kondenzátoru by se mi asi taky nechtělo.
Hoď sem parametry toho stykače a jaký ss napětí máš v mašině k dispozici. Od toho se musí začít. A počítej s tím, že ty 2 stykače a výkonové odpory budou nejdražší částí zařízení.
SABLE-2015
Jojanisberg

18. 11. 2011, 10:04

jde to i jinak pomocí startéru do zářivky viz zapojení kotle Dakon PTE
Přílohy
kotel.png
Johanisberg
gnat
Kontaktovat uživatele:

18. 11. 2011, 10:06

Zrovna jsem to chtěl napsat. Tady máš pár inspirací jak na to: http://danyk.wz.cz/st_sp.html
SABLE-2015
RaS

18. 11. 2011, 1:30

no starter bych asi zapojit mohl :D to mě nenapadlo děkuji..
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“