to jsme te asi teda nikdo nepochopil
zkusim vysvetlit proc
jde o to ze ty chces zarizeni ktere bude pouze automatizovane delat zavity za pomoci osy x a z dle otacek vretene
k tomu potrebujes soustruh s encoderem na vreteni, pohon na ose x, pohon na ose z, neco co to bude ridit
to co nechces je CNC masinu coz je: soustruh s encoderem na vreteni, pohon na ose x, pohon na ose z, neco co to bude ridit
ano je to vpodstate to same a i stejna investice az na maly detail:
budto tam das nejakou ridici desku jako je ta na tom uvedenem videu a budes tim moct delat asi jen ty zavity
nebo tam dal plnohodnotnej ridici system pro CNC a bude to makat uplne samo a umet vsechno co od cnc soustruhu clovek bezne ocekava
odhaduju ze financne ty dve srandy lze poridit nastejno
proto se nikdo ani nezabyval tou prvni moznosti
ja osobne jsem neco jao tu desku resil ale daleko jednodussi, tj. pouze pohon Z a jednotlivy spony bych pridaval rucne - klickou
cena i pri takhle jednoduchem reseni vychazi tak draho ze uvazuju o tom ze se na to vyprdnu a udelam plnohodnotnej CNC soustruh, protoze se to kvuli tomu zavitovani proste nevyplati
**CNC rezanie akehokolvek zavitu**
dkujem za prispevok robokop
ano chcel som zariadenie nie PC ale plnohodnotne CNC
chlap co to skladal pisal ze cele by to mohlo stat cca 400 euro co sa mi nezda az taka prehnana cena
na webe som nasiel chlapa co preda 4,5 Nm motorceky za 55e a jednotky za obdobnu cenu
komplet by som potreboval 2ks motor, 2ks driver, 1x zdroj .... cena cca 290 euro + 400 doska = cize komplet cca 700,- cely plnohodnotny automat
ak mas viacej skusenosti prosim napis k comu si dospel pri rieseni tvojej dosky...
na odkaze chpap predvazda aj ine, nie len rezanie zavitu...
ano chcel som zariadenie nie PC ale plnohodnotne CNC
chlap co to skladal pisal ze cele by to mohlo stat cca 400 euro co sa mi nezda az taka prehnana cena
na webe som nasiel chlapa co preda 4,5 Nm motorceky za 55e a jednotky za obdobnu cenu
komplet by som potreboval 2ks motor, 2ks driver, 1x zdroj .... cena cca 290 euro + 400 doska = cize komplet cca 700,- cely plnohodnotny automat
ak mas viacej skusenosti prosim napis k comu si dospel pri rieseni tvojej dosky...
na odkaze chpap predvazda aj ine, nie len rezanie zavitu...
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja nevim neprislo mi ze by to umelo plnohodnotne CNC funkce ale treba se mylim
od CNC ocekavam to ze bude umet ISO-G a tedy do nej muzu psat programy beznym zpusobem
idelne z PC ale taky treba v pripade programovani na stroji ze to bude umet hrubovaci cykly atd...
nejake zazite standardy by se rozhodne hodily
neprijde mi ze to jde ocekavat od te desky na videu ale jak rikam muze to byt vsechno jinak
bohuzel ti asi neporadim nic z toho jak jsem chtel zavitovat ja nebot to bylo jen zavitovani na manualnim soustruhu
a kdyz to scitnu tak do 20 000 czk bych se tam mozna vesel
co se tyce plnohodnotneho cnc soustruhu kterej bude spis pravdepodobnejsim vysledkem meho snazeni
tak to bude spis 10x tolik za elektroniku protoze nemam rad nejisty reseni a potrebuju to na praci ne na hrani
takze ridici system GSK serva GSK pohon vretene GSK a revolverova hlava na noze taktez
od CNC ocekavam to ze bude umet ISO-G a tedy do nej muzu psat programy beznym zpusobem
idelne z PC ale taky treba v pripade programovani na stroji ze to bude umet hrubovaci cykly atd...
nejake zazite standardy by se rozhodne hodily
neprijde mi ze to jde ocekavat od te desky na videu ale jak rikam muze to byt vsechno jinak
bohuzel ti asi neporadim nic z toho jak jsem chtel zavitovat ja nebot to bylo jen zavitovani na manualnim soustruhu
a kdyz to scitnu tak do 20 000 czk bych se tam mozna vesel
co se tyce plnohodnotneho cnc soustruhu kterej bude spis pravdepodobnejsim vysledkem meho snazeni
tak to bude spis 10x tolik za elektroniku protoze nemam rad nejisty reseni a potrebuju to na praci ne na hrani
takze ridici system GSK serva GSK pohon vretene GSK a revolverova hlava na noze taktez
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
ahoj robino
takze som sa dohodol s chlapom ze mi posle suciastky na stavbu ELS
skusim to poskladat a potom napisem co vsetko to dokaze... kazdopadne to vie rezat zavity,
na snimanie otacok vretena staci halov snimac (cize snimanie 1 pulzu na jednu otacku)
na vedenie snekovice (posuv suportu v smere osi Z pouzize 3f krokovy motor o sile 6,8 Nm /nema 34/ v pomere 2:1)
snek ma stupanie 6mm na jednu otcku...
ELS ma na plosaku driver do 3A, cize pokial chcem pouzit krokovy motor NEMA 34 budem nuteny prirobit asi dalsi, silnejsi driver...
zatial este cakam na balik, priebezne budem pisat ako pokracujem, mozno pridam par fotiek
za vsetky rady vopred dakujem
takze som sa dohodol s chlapom ze mi posle suciastky na stavbu ELS
skusim to poskladat a potom napisem co vsetko to dokaze... kazdopadne to vie rezat zavity,
na snimanie otacok vretena staci halov snimac (cize snimanie 1 pulzu na jednu otacku)
na vedenie snekovice (posuv suportu v smere osi Z pouzize 3f krokovy motor o sile 6,8 Nm /nema 34/ v pomere 2:1)
snek ma stupanie 6mm na jednu otcku...
ELS ma na plosaku driver do 3A, cize pokial chcem pouzit krokovy motor NEMA 34 budem nuteny prirobit asi dalsi, silnejsi driver...
zatial este cakam na balik, priebezne budem pisat ako pokracujem, mozno pridam par fotiek
za vsetky rady vopred dakujem
myslis ze to je ze zle riesenie v pomere cena/vykon
mal som este jednu alternativu, kupit SmoothStepper, 2x driver, 2x motor, 1x zdroj a na rezanie zavitu pouzivat mach3
ide o to ze pokial by som chcel plnohodnotne CNC tak by som ho urcite neskladal doma na kolene...
momentalne mam stare telo sustruhu SN40 a chcel by som nanom rezat zavity, hlavnu prevodovku som nahradil frekvencnym menicom
na priozenej fotke je vidiet v akom stave som kupil sustruh, asi netreba pisat ze vela nestal pretoze nieje kompletny...
na stavbu mam obmedzeny rozpocet a pracujem na nom par krat do mesiaca...
mal som este jednu alternativu, kupit SmoothStepper, 2x driver, 2x motor, 1x zdroj a na rezanie zavitu pouzivat mach3
ide o to ze pokial by som chcel plnohodnotne CNC tak by som ho urcite neskladal doma na kolene...
momentalne mam stare telo sustruhu SN40 a chcel by som nanom rezat zavity, hlavnu prevodovku som nahradil frekvencnym menicom
na priozenej fotke je vidiet v akom stave som kupil sustruh, asi netreba pisat ze vela nestal pretoze nieje kompletny...
na stavbu mam obmedzeny rozpocet a pracujem na nom par krat do mesiaca...