Frézování MDF 1125x330x80 mm 4ks na tři osy

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
check

19. 11. 2011, 7:11

Poptávám frézování MDF desek 1125x330x80 mm (dvě slepené 40mm) 4ks, případně tak, aby se spotřebovala celá deska. Zapuštění obdélníkovou frézkou, zakulacení kulatou frézou v horní čísti s krokem 1mm ve spodní části s krokem 0,5mm. Mělo by se to zvládnout na jedno upnutí, v případě absence vakuového upínání s přestávkou na přehození upínek z vnějšku do děr.
Sřední čechy výhodou.
Výkres v PDF
Datový formát .stp

Obrázek Obrázek
gamas

19. 11. 2011, 8:13

Mozna by ses mel jeste jednou zamyslet nad tou technologii. A nebo to nechat na cloveku, ktery Ti to bude delat, jenom s poznamkou pozadovane drsnosti. Neni koule jako koule :D .
ZX Spectrum 88 - první PC
check

19. 11. 2011, 9:52

Frézování zaoblení kulatou frézkou se rozumí skutečně frézkou s kulatým profilem (vypuklý) např R8 a krokovat úběr v rastru cca 1mm - výsledkem budou jemné vlnky, které si už dobrousím šmirglem. Jestli to bude 1mm nebo 1,5mm už záleží na domluvě, ceně, velikosti nástroje (vzniklých vlnek). Ve spodní částí musí být krok jemější - profil je více strmý (nebo záleží v jakém směru se nastaví krok).
Každopádně, pokud mi někdo doporučí, jak to udělat jinak lépe, tak se nebráním. Podobné obrobky jsem ale viděl dělané stejným postupem.
Gfx23

20. 11. 2011, 5:09

Vypadá to jako držák na repro .. :)
Jinak by mě zajímalo, co je myšleno obdélníkovou frézou (frézka je mašina)
Desky dodáš nebo se musí koupit a nařezat?
Mad_BOXs

20. 11. 2011, 7:49

O tomto projektu víš? http://forum.audioweb.cz/viewtopic.php? ... 33#p224433" onclick="window.open(this.href);return false;
Už budu dělat 4 čelní desky pro členy toho fora, takže pokud bys měl zájem mohlo by se to s tím svést.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
dyntyd
Kontaktovat uživatele:

20. 11. 2011, 10:26

Také nemám s výrobou problém. Psal jsme SZ
check

20. 11. 2011, 12:33

Myslel jsem frézy (nástroje): http://www.igm.cz/index.php/stopkove-frezy/cmt/celni" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.igm.cz/index.php/stopkove-fr ... drazkovaci" onclick="window.open(this.href);return false; (případně klidně žiletkovou variantu).

Desky bych mohl dodat, ale záleží odkud jste, lepší by bylo, kdybyste si to zařidili sami.

Prosím posílejte rovnou cenové nabídky spolu s informací, zda si jste schopni zajistit materiál, zda byste frézovali 80mm v celku (prodloužení stopky) nebo 40mm po dvou kusech a odkud jste.

Ano, jedná se o čelní stěnu reprosoustavy.
check

22. 11. 2011, 5:05

Zvítězila nabídka dyntyda. Nabídnul nejlepší cenu, bydlí nejblíž, jezdí okolo mě a má s podobnými zakázkami zkušenosti.
Všem ostatním díky za nabídky.
check

3. 11. 2014, 12:20

Nakonec jsem frézoval u někoho jiného (nikoliv dyntyda), což bohužel blbě dopadlo a výsledkem byla MDF vhodná na zatopení v kamnech a vyhozené peníze.

Poptávám znovu vyfrézování MDF na CNC kdekoliv do 150km nebo 90 minut cesty od Prahy - Horní Počernice. Podmínkou je frézování na jedno upnutí - tedy rozměry pojezdu musí přesahovat rozměru obrobku, zkušenosti s frézováním MDF, zaručení tolerance rozměrů a poloh zapuštění a obrysových rozměrů +-0,2 mm maximálně a nikoliv v součtu více nepřesností dohromady +-.

Poptávám frézování MDF čelních desek dle výkresu z odkazu, jedná se o 4ks finálních obrobků 320x1125x80mm slepené ze dvou vrstev MDF 40mm dvousložkovým epoxidovým lepidlem (obyčejné bílé disperzní lepidlo nechci). Slepené to musí být ještě před frézováním + je nutné celou čelní plochu zfrézovat obdélníkovou frézou do roviny podle stolice, protože MDF není v tloušťce přesná + po slepení je to ještě nepřesnější (letí to klidně o 1mm). Zaoblení R75 bych si přál s kulatou frézou s krokem 1 mm - zde záleží na tom, jaký průměr kulatiny používáte. Budu 100% chtít převzít obrovek rovnou z CNC bez jakéhokoliv ručního dobrušování, to obstará můj truhlář. Čela půjdou do laku, kde jakákoliv nepřesnost vzniklá ručním broušením okamžitě vyleze.

Chci to jako oficiální zakázku s papírem. Zadarmo to nechci, určitou cenovou představu mám. V odkazu jsou výkresy. http://vmaudio.cz/download/celo_vykres.zip" onclick="window.open(this.href);return false; Ještě tam dojde možná ke změnám, které ale výrobu a frézovací čas jenom zjednoduší. Docela na to spěchám, takže klidně volejte i večer/ v noci na konzultaci.
S pozdravem,
Ing. Martin Vitvar
736 639 663
martasg1
Sponzor fora

3. 11. 2014, 1:26

Dejte si prosím studený hadr na čelo: "zaručení tolerance rozměrů a poloh zapuštění a obrysových rozměrů +-0,2 mm maximálně a nikoliv v součtu více nepřesností dohromady +-" mluvíte stále o výrobě ze dřeva? Čím to dřevo chcete měřit na metru? :shock:

Přečtěte si něco o roztažnosti materiálu a pak teprve začněte pomlouvat nějaké výrobce... myslím, že na metru dřevěné desky se můžete bavit maximálně o milimetrech plus mínus :D
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík :)
ivčo
Sponzor fora

3. 11. 2014, 1:36

kašli na studený hadr, já ti to vyrobím dle zadání
cena 6500 Kč/kus, cena se rozumí bez DPH a bez dopravy, dispozice pro zaslání zálohy v SZ
check

3. 11. 2014, 2:07

martasg1: Radím Vám, přečtěte si o vlastnostech dřeva nejdříve něco sám. Dřevo má menší tepelnou roztažnost než kovy. Samozřejmě záleží na vlhkosti. Když pořežete živý strom, tak se dřevo zkroutí, další nevýhodou dřeva je výrazná anizotropie materiálu. Tyto neduhy řeší materiál typu MDF, kde je dosažena daleko lepší izotrope a hlavně je materiál sušen na běžné vlhkosti, kdy již dále nepracuje (samozřejmě pokud nebude zvyšovat teplotu celého materiálu přes 50° nebo ho neponoříte do vody).
Přesností se rozumí, aby byly přesné obrysové rozměry, aby byl díry uprostřed, aby měly správný rozměry, hloubku a byly kulaté. Zaoblení by mělo končit a začínat v přesně stejných místech, tak aby po nalakování vysokým leskem vznknul dokonalý odraz.
Chci se jenom vyhnout kecům výrobce o desetinové přesnosti, kdy pak ale finální výrobek letí šejdrem o několik mm, místo kulatých děr ovály a všechny rozměry letí o +-0,8 mm.
V obrobku je s určitými tolerancemi počítáno, ale jsme na fóru CNC, nikoliv o ručním řezbářství. Můj truhlář zvládá výrobu zapuštění s tolerancí +-0,1mm s ruční frézou s kopírovacím ložiskem podle šablony. Bohužel na R75 zaoblení a plynulé přechody nejsou nástroje.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“