Dobrý den
protože elektrika není moje hobby, podívejte se prosím na přílohu, jestli to můžu takhle připojit. Na driveru je A+ A- B+ B-
Díky
Onecomp
zapojení KM
- Přílohy
-
- LDO-57STH76-2804A SpecsRevB.pdf
- (163.49 KiB) Staženo 1050 x
Jop, přesně takle je to správně.
SABLE-2015
Dle výkresu je to jak píše gnat OK. Raději to ale přeměř, mě označení kabelů dle barev neseděly a tuším, že máš stejný KM jako já, tedy z Aukra.
To asi znamená když naměřím nějaký odpor tak příjdou k sobě A+ A-. Ale jak poznám na co příjde +.
A ještě něco, koupil jsem si zdroj 30-39V 10A, ale zjistil jsem že deska se může napájet jenom 24V. Dá se to nějak s regulovat? Jenom rezistor asi nepomůže že?
Děkuji
A ještě něco, koupil jsem si zdroj 30-39V 10A, ale zjistil jsem že deska se může napájet jenom 24V. Dá se to nějak s regulovat? Jenom rezistor asi nepomůže že?
Děkuji
Ne, to nepomůže. Jednoduše to upravit nejde. Pokud je to klasický nestabilizovaný zdroj s trafem, tak bys musel jedinně odmotat pár závitů na sekundáru. Teď tu někdo zrovna prodává 2 zdroje 24V 5 a 10A. Tak vezmi tyhle.
SABLE-2015
Stáhnout 40V na 24V lze stabilizátorem 78L24 + 2 malé kondenzátory 10nF na vstup a výstup (pozor napětí na vstupu nesmí přesáhnout 40V), nebo lze snížit napětí odporovým děličem (2 odpory mezi napětí a zem), ale to jed osti ztrátové popř. zapojit tranzistor, ale to je trošku ložitější. Spíš bych doporučoval ten stabilizátor. Zatím
Radši jsem koupil jiné trafo. Jinak všem díky
-
Po přemotorování frézky mně zbydou tyhle motory.
Chci je použít.
V šuplíku mám tuhle desku
http://pminmo.com/PMinMOwiki/index.php5" onclick="window.open(this.href);return false; ... fwired.PNG
Potřeboval bych poradit s připojením motoru.
Pokud budu koukat na svorkovnici osy je správná moje myšlenka z leva zapojit A oranžový, B hnědý, C žlutý, D červený.
A jaký zdroj mám sehnat V? A?
KROKOVÝ MOTOR SX17-0502
ZAPOJENÍ VINUTÍ
zapojení vinutí
bipolární
sériové
A (1. fáze) oranžový (béžový)
_
A (1. fáze) hnědý
B (2. fáze) žlutý
_
B (2. fáze) červený
Černý a bílý zůstávají nezapojené, nepřipojovat k sobě ani k výkonovému zesilovači.
Pro dosažení vyšších rychlostí může být výhodné zapojení pouze na polovinu obou vinutí (černý
namísto hnědého a bílý namísto červeného) pro snížení indukčnosti.
zapojení vinutí
unipolární
proud 0,7 A, statický moment při dvoufázovém
unipolárním napájení 0,18 Nm
+V černý s bílým
A oranžový (béžový)
B hnědý
C žlutý
D červený
Chci je použít.
V šuplíku mám tuhle desku
http://pminmo.com/PMinMOwiki/index.php5" onclick="window.open(this.href);return false; ... fwired.PNG
Potřeboval bych poradit s připojením motoru.
Pokud budu koukat na svorkovnici osy je správná moje myšlenka z leva zapojit A oranžový, B hnědý, C žlutý, D červený.
A jaký zdroj mám sehnat V? A?
KROKOVÝ MOTOR SX17-0502
ZAPOJENÍ VINUTÍ
zapojení vinutí
bipolární
sériové
A (1. fáze) oranžový (béžový)
_
A (1. fáze) hnědý
B (2. fáze) žlutý
_
B (2. fáze) červený
Černý a bílý zůstávají nezapojené, nepřipojovat k sobě ani k výkonovému zesilovači.
Pro dosažení vyšších rychlostí může být výhodné zapojení pouze na polovinu obou vinutí (černý
namísto hnědého a bílý namísto červeného) pro snížení indukčnosti.
zapojení vinutí
unipolární
proud 0,7 A, statický moment při dvoufázovém
unipolárním napájení 0,18 Nm
+V černý s bílým
A oranžový (béžový)
B hnědý
C žlutý
D červený